Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Search:

    Type: Posts; User: dunc12

    Page 1 of 7 1 2 3 4

    Search: Search took 0.67 seconds.

    1. Replies
      5
      Views
      464

      Another slight update: interior lights now work....

      Another slight update: interior lights now work. There was no power going to the switch, and I didn't feel like troubleshooting the fuse box, so I just ran switched 12V power to the switch.

      It...
    2. Replies
      5
      Views
      464

      I was thinking the same thing, is there any way...

      I was thinking the same thing, is there any way to know if it was a special edition (e.g., flair)?

      And yes, the key marks are unfortunate, but most of them aren't very deep, I'm hoping I'll be...
    3. Replies
      5
      Views
      464

      Thanks! Me too, so far. Loving having an almost...

      Thanks! Me too, so far. Loving having an almost entirely mechanical engine.

      A slight update: I "fixed" the cluster. It turned out to be a fuse, just not the one that was labeled as such on the...
    4. Replies
      5
      Views
      464

      dunc12's Turbo Diesel Coupe Thread

      So! I recently purchased a '91 jetta coupe with a full 1.6TD swap in it to use as a daily. I guess this will be where I document my progress through fixing all the broken stuff it has. :rolleyes:
      ...
    5. Replies
      45
      Views
      3,042

      Problem solved :thumbup: Did some testing and...

      Problem solved :thumbup:

      Did some testing and injector bank 2 was only getting an intermittent signal due to some crappy soldering on some pins on U7. Runs and idles well now.

      Time to get brave...
    6. Replies
      45
      Views
      3,042

      You were right, the AE was at 15ms for any...

      You were right, the AE was at 15ms for any voltage change in the TPS! :what: I lowered it to a more reasonable curve, but also disabled it for the time being.

      I didn't get much of a chance to test...
    7. Replies
      45
      Views
      3,042

      Ah-hah! Changing those smoothed it out enough to...

      Ah-hah! Changing those smoothed it out enough to get it to idle fairly reliably. I used TunerStudio's auto-analyze feature to end up with a pretty solid idle, once I can get it there. It's a bit...
    8. Replies
      45
      Views
      3,042

      It runs! :wave: ...Somewhat. It won't idle,...

      It runs! :wave:

      ...Somewhat. It won't idle, and seems to be crazy rich, but I can seemingly reliably fire it up now after a few cranks. It needs the throttle held to stay running, and the amount...
    9. Replies
      45
      Views
      3,042

      So I think I figured out how to adjust the...

      So I think I figured out how to adjust the cranking pulse widths. Adjusting the priming pulse curve seems to change the cranking pulse widths. However, playing with the fuel settings doesn't seem to...
    10. Replies
      45
      Views
      3,042

      The latest version of MSnS-extra (029y4a) with...

      The latest version of MSnS-extra (029y4a) with the latest free version of TunerStudio. I have seen screenshots of the table but can't seem to find it myself.

      I also ran my fuel calculations again...
    11. Replies
      45
      Views
      3,042

      Progress! ECU is seeing RPM, car is cranking, and...

      Progress! ECU is seeing RPM, car is cranking, and it almost runs!

      It will crank and sometimes sputter, but I can't seem to get it to catch. Throttle input doesn't seem to make much difference. I...
    12. Replies
      45
      Views
      3,042

      Speaking of test, I re-flowed the solder on U4...

      Speaking of test, I re-flowed the solder on U4 and tested again and I'm back to no signal. At least I have a couple new ones in the mail :thumbup:

      Do either of you have any good spark and fuel...
    13. Replies
      45
      Views
      3,042

      OK, I'll reflow the solder and see if I get...

      OK, I'll reflow the solder and see if I get anything. I'd rather not risk not having it and frying my processor. Is there any way to test it? Or is it just a "replace it and see" kind of thing.
      ...
    14. Replies
      45
      Views
      3,042

      Ah-HA! Action! I briefly jumpered R11 to ground...

      Ah-HA! Action! I briefly jumpered R11 to ground and saw RPM signal jump, fuel pump turned on, etc.

      Is this a sign that the U4 opto-isolator is dead? The solder looks good, and I'm fairly sure it's...
    15. Replies
      45
      Views
      3,042

      I'm having a hard time visualizing what you're...

      I'm having a hard time visualizing what you're describing, so I used MS paint! Tell me if I'm following the thread here. The red line all seems to have continuity, from the bottom of D8 to the right...
    16. Replies
      45
      Views
      3,042

      Jumper to D8? I don't have one, I have a jumper...

      Jumper to D8? I don't have one, I have a jumper from the bottom of R10 to the right side of D9, and I've replaced D8 with a 1K resistor. Should this be different? All per the DIYautotune guide and...
    17. Replies
      45
      Views
      3,042

      I tried jumpering the D5 jumper to ground and got...

      I tried jumpering the D5 jumper to ground and got the hall sensor output voltage flowing through the ground wire. Should this have happened?

      Also, what should my output voltage be from the hall...
    18. Replies
      45
      Views
      3,042

      Slight update, I changed the hall circuit on the...

      Slight update, I changed the hall circuit on the board to the 12V, low to high setup and am still not seeing anything with tapping the signal wire or spinning the dizzy by hand.

      I measured the...
    19. Replies
      45
      Views
      3,042

      After inspecting the board and reading through...

      After inspecting the board and reading through the online guides I've been following, I realized that I had followed the DIYautotune guide assuming that it would set up the board for both spark and...
    20. Replies
      45
      Views
      3,042

      I tried powering the hall sender with 5V from the...

      I tried powering the hall sender with 5V from the TPS wire. Still no go. Didn't get RPM while tapping the signal wire to ground as fast as I could.

      Am I using the correct wire/pin for signal to...
    Results 1 to 20 of 133
    Page 1 of 7 1 2 3 4