Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 8 of 12 FirstFirst ... 456789101112 LastLast
    Results 176 to 200 of 291

    Thread: 16v Digifant 1 FAQ

    1. Member g60vw's Avatar
      Join Date
      Oct 3rd, 2002
      Location
      Anchorage, AK
      Posts
      2,056
      Vehicles
      83/4 Rabbit w/ 2067cc 16v, 75 4dr ST, stg3 B5 S4 avant DD, F-350 haulrig, and Richard Pryor
      05-06-2008 03:57 AM #176
      I will finally be needing this again soon. [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]
      Garth
      Quote Originally Posted by wilm13 View Post
      I refuse to say anything but A1, A2 and A3. As far as I am concerned VW stopped making cars after that.

    2. 05-08-2008 10:52 AM #177
      This is my first post so hello everybody, I come from Croatia and this is a great forum, i've learned so many usefull things here [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]
      Back on topic:
      I'm driving a Golf II 16V PL KE-Jetronic (cis-e is the term here right?) and would like to switch to Digifant I but few things a don't understand after reading this topic:
      1. do I need that fuel rail or can I come up with something else? Here in Croatia I don't know where to find one
      2. what cooling temp sensor should I use - that blue from G60 or stay on my white one? Some people say blue, some that white should work fine - which is better?
      3. should I switch to CE2 because I'm planing to put G60 inside after a while and do a MK3 dash swap? How complicated is converting to CE2 from CE?
      4. What do I really gain if I go to Digifant I on stock G60 chip? Any extra hp? Will the stock chip even work whit my 16V PL (not planing to chip it later because of engine swaping)?
      5. Any pics of Digi I instaled on 16V's? I haven't found much.
      I apologize for my not very good english and noobish questions but I'm a rookie still in this game and trying to learn a thing or two, so any help is welcomed
      Thanks!

    3. Member Greengt1's Avatar
      Join Date
      Aug 27th, 2006
      Location
      Lansing IL
      Posts
      3,741
      Vehicles
      92 Monty Green GTi 16vt
      05-09-2008 04:21 AM #178
      1. If you are going 16v, then yes, you deffinetly need a rail...
      2. They have the same resistance curves.... just different ways they screw or fit on the engine
      3.Ce2 is easier to work with... It is used from 90 to 99... its just that i makes swaps easier... making it plug and play... If you have a donor car.. it will be easy to do it.
      4. Digi 1 is just used comonly because it is map sensor based.. and is tunable via chip... The G60 chip will not be sutable for the 16v because of different air flow productivity... It is VERY ADVISABLE to get a chip for 16v's period.
      5. It doesnt look too much different but here is a couple of forums that are based on 16v's on digi 1...
      http://forums.vwvortex.com/zer...age=1
      Plenty of parts for sale!

    4. 05-09-2008 10:02 AM #179
      Where to find that fuel rail - can I took it from some other engine?
      What about the chip - is there something on the ebay maybe or it has to be made somewhere?
      Thanx [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    5. Member vwpat's Avatar
      Join Date
      Oct 25th, 2000
      Location
      ATL
      Posts
      6,516
      05-09-2008 10:13 AM #180
      no other engine although a 1.8T rail can be modded to work (lengthen the 4 "legs".) BBM, Ross, etc. has the rails and would probably ship to you. There is a guy near me that makes them and sells on Ebay so that is another option. As far as chips, SNS could do one or maybe Techtonics.
      Edit: your car being a 90 may already be CE2 depending on production date.


      Modified by vwpat at 10:16 AM 5-9-2008

    6. 05-09-2008 02:58 PM #181
      Saddly it's CE 1
      Thnx, I'll try to found something on ebay [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    7. Member vwpat's Avatar
      Join Date
      Oct 25th, 2000
      Location
      ATL
      Posts
      6,516
      05-09-2008 03:18 PM #182
      here is the one I was talking about: http://cgi.ebay.com/ebaymotors...:1123
      I know nothing about it but says he ships to Europe.


      Modified by vwpat at 5:09 PM 5-9-2008

    8. 05-09-2008 04:08 PM #183
      Yes, that's what I need [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    9. Member Greengt1's Avatar
      Join Date
      Aug 27th, 2006
      Location
      Lansing IL
      Posts
      3,741
      Vehicles
      92 Monty Green GTi 16vt
      05-12-2008 03:11 AM #184
      please dont but that.....
      i had fitment issues when i bought mine when he first started making them...
      I would say save up and buy a bbm one...
      I can ship it to you if you want.. I dont have any problem with the usps.
      Plenty of parts for sale!

    10. Member water_wetter's Avatar
      Join Date
      Jun 1st, 2006
      Location
      Woodstock, GA
      Posts
      2,041
      Vehicles
      1988 Cabriolet 1.8t, 1990 Golf G60, 2001 MB GTI VR6
      06-27-2008 02:58 PM #185
      i have one of his and it fits perfectly. definitely worth the money, bbm is all for show, billet does no good on a track car.
      I do not work for pizza or beer.

    11. Member toy_vw's Avatar
      Join Date
      Feb 10th, 2006
      Location
      London Ontario
      Posts
      2,755
      Vehicles
      87scirocco,99 A4, 98 TDI
      07-10-2008 08:38 AM #186
      quick one guys.... my harness has a plug with a pink with white stripe and brown..Bently says its high oil pressure switch...do I need this on the 16v swap or no..I dont see anything else anywhre about this sensor...thanks
      Quote Originally Posted by Nicefeet View Post
      Proven fact: Kids ruin vaginas

    12. Member machine_war's Avatar
      Join Date
      Oct 8th, 2007
      Location
      Salt lake city
      Posts
      1,208
      Vehicles
      1992 VW Corrado SLC
      07-10-2008 05:12 PM #187

    13. Member toy_vw's Avatar
      Join Date
      Feb 10th, 2006
      Location
      London Ontario
      Posts
      2,755
      Vehicles
      87scirocco,99 A4, 98 TDI
      07-10-2008 08:36 PM #188
      ok so i lied...its a red/white wire with a brown wire...2 terminal plug...the bently says its the fuel after run....But...Im not sure.....this is in the main engine harness and im just wondering if its needed....anyone know anyhting about this plug
      Quote Originally Posted by Nicefeet View Post
      Proven fact: Kids ruin vaginas

    14. Member dubinprogress's Avatar
      Join Date
      Apr 9th, 2006
      Location
      York, Pa
      Posts
      1,544
      Vehicles
      '06 BMW 330i, '84 Rabbit Gti
      07-16-2008 05:00 PM #189
      Bump to watch. Good info in here [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    15. 07-28-2008 02:21 PM #190
      Greengt1 can you please contact me about that fuel rail. Thnx! [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    16. Member vwpat's Avatar
      Join Date
      Oct 25th, 2000
      Location
      ATL
      Posts
      6,516
      09-23-2008 07:28 AM #191
      bump

    17. Member volks25's Avatar
      Join Date
      Dec 14th, 2001
      Location
      Ottawa, Ontario
      Posts
      3,004
      09-29-2008 08:06 PM #192
      Anyone tried a WB controller such as the Innovate LC-1 with Digi 1?

    18. Member vwpat's Avatar
      Join Date
      Oct 25th, 2000
      Location
      ATL
      Posts
      6,516
      09-29-2008 08:32 PM #193
      SNS may have and here is one on Digi II. http://forums.vwvortex.com/zer...ge=25

    19. Member vwpat's Avatar
      Join Date
      Oct 25th, 2000
      Location
      ATL
      Posts
      6,516
      10-28-2008 08:19 AM #194
      bump

    20. 02-03-2009 06:39 PM #195
      Does anyone know if its possible to use a Digi 2 WOT and Idle switch for Digi 1? I took my intake and TB from a passat with the TPS.
      Can I attach the WOT and Idle switch to that TB?

    21. Member vwpat's Avatar
      Join Date
      Oct 25th, 2000
      Location
      ATL
      Posts
      6,516
      02-03-2009 06:56 PM #196
      that TB is for CIS-M and will work as is.

    22. 02-03-2009 07:52 PM #197
      So will a Digi 2 TB bolt up to a 16V manifold?

    23. Member vwpat's Avatar
      Join Date
      Oct 25th, 2000
      Location
      ATL
      Posts
      6,516
      02-03-2009 08:16 PM #198
      yes, but why do you want a digi 2 TB? it does not have the correct switches while a CIS-E or M does.

    24. Member cosmo50cc's Avatar
      Join Date
      Aug 12th, 2005
      Location
      717 pa
      Posts
      1,019
      Vehicles
      Passport and Rocco shell.
      02-19-2009 09:53 AM #199
      whats a good fuel pressure to run
      I thought the rado was the funnest thing in the world........then I found the ak47

    25. Member dubinprogress's Avatar
      Join Date
      Apr 9th, 2006
      Location
      York, Pa
      Posts
      1,544
      Vehicles
      '06 BMW 330i, '84 Rabbit Gti
      03-25-2009 12:54 AM #200
      Getting ready to use this an awful lot [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    Page 8 of 12 FirstFirst ... 456789101112 LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •