Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 3 of 227 FirstFirst 12345671353103 ... LastLast
    Results 51 to 75 of 5664

    Thread: A2 VR6 FAQ

    1. Member vdubbinn's Avatar
      Join Date
      Dec 7th, 2003
      Location
      Central Pa.
      Posts
      2,218
      Vehicles
      '90 GTI '80 Rabbit truck '10 Sportwagen '90 Corrado
      11-05-2004 05:34 PM #51
      Can I use a MK2 manual steering rack?

    2. Member
      Join Date
      Jan 26th, 2002
      Location
      NYC
      Posts
      3,569
      11-05-2004 05:53 PM #52
      Yes, you need the u-joint and the boot from the car it came from too. You also need special tie rods if your running plus suspension.

    3. Member o2bad455's Avatar
      Join Date
      Aug 22nd, 2003
      Location
      Northeast US and Canada
      Posts
      1,171
      Vehicles
      VW (A1) Cabby 2L16V, VW (A1) Mk2 Scirocco ABA2L16vT, VW (A4) Beetle Turbo S, Audi (B5) S4
      11-10-2004 10:10 PM #53
      Any source for the special tie-rods?

    4. Member o2bad455's Avatar
      Join Date
      Aug 22nd, 2003
      Location
      Northeast US and Canada
      Posts
      1,171
      Vehicles
      VW (A1) Cabby 2L16V, VW (A1) Mk2 Scirocco ABA2L16vT, VW (A4) Beetle Turbo S, Audi (B5) S4
      11-10-2004 10:22 PM #54
      There seem to be conflicting opinions on driveshaft(axle) lengths. I need clarification since I want to convert 5-lug plus suspension back to 4-lug hubs, if possible. Here are the conflicting quotes:
      Quote, originally posted by Mike@TripleZoom »
      Axles:
      *driveshaft choice is dependent on which control arm / hub assembly is used, axle length and splines are different from 4 lug to 5 lug
      a)any A2 100mm *4 lug
      b)corrado G60 *4 lug
      c)A3 2.0L *4 lug
      d)A3 VR6 *5 lug
      e)Corrado VR6 *5 lug
      ...Thanks to smokinjoe644 for compiling this

      Quote, originally posted by splitmeister »
      axle length between 4 lug and 5 lug are identical, the outer CV joint is the only difference. the only exception to this again is passat.

      Which is correct? If I can press 4-lug hubs into my plus uprights (this itself is uncertain), can I just use the 4-lug (A3?) driveshafts? Are they the same or different lengths than the 5-lug A3 driveshafts?

    5. Member JeddaIIBock's Avatar
      Join Date
      Apr 7th, 2004
      Location
      Arhn City N'@!
      Posts
      464
      Vehicles
      87 Jetta, 87 Cabby, 91 Jetta CARAT, 94 Jetta GL Sc, 93 Passat VR6 5Spd 99 Passat 1.8T 08 Touareg
      11-11-2004 10:48 PM #55
      Mike,
      Thanks for THE most complete answer i have ever gotten about this question. here is a real major question to me though...
      MKIII dash? yes or no? I am thinking if it si going to suck too much caack then i am just going to do a custom aluminum dash.
      I am really looking at making a "street car" out of my carat. basically something that will see 1 or 2 nice days being driven to work and every other free minute that i have pounding pavement at pittsburgh's raceway park (keystone raceway park)
      also since you seem to be the most clear and concise person that i have spoken to about this what would i be looking at for time and materials to do a stage 3 weight reduction (basically wanna trim about 2~350lbs. any help would be great appreciated.
      Thanks!

    6. Banned jetta88a2's Avatar
      Join Date
      Jul 26th, 2001
      Posts
      2,167
      11-11-2004 11:23 PM #56
      For those interested in shipping weight mine ended up weighing in at 640lbs. Heres what I got plus the axles ecu fan controll relay and some other odds and ends. The pallet itself was 2 stamped steel pallets welded together and allthread welded to that to bolt the motor down. Pretty heavy though probably about 50 lbs.




      Modified by jetta88a2 at 5:40 AM 11-26-2004

    7. Member GTi_94's Avatar
      Join Date
      Oct 9th, 2002
      Location
      Calgary, Alberta, Canada
      Posts
      1,218
      Vehicles
      2013 CW 2DR GTi 6spd
      11-13-2004 05:41 PM #57

      can I use the brake booster/clutch master bracket out of a a3? with a passat pedal cluster?
      or what components do i need from the a3 cluster?
      2013 CW 2dr GTi 6spd,Euro LED, RVC, Euro Recaro, Headlight Washers, APR Stg2, Carbonio, Magnaflow w/ APR DP, Airlift bags, Accuair E-Level & I-Level, BBS Super RS 19", and some Carbon trim...
      2014 TR Beetle Turbo, OEM BiXenon, Magnaflow, MK6 DG springs

    8. 11-14-2004 02:34 PM #58
      you can use the brake booster from the a3 but you need a corrado or passat non abs bracket... futrell sells them. pedal cluster needs to be passat or corrado [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    9. 11-15-2004 08:20 PM #59
      I need to know some answer asap:
      Im donig a swap on a 88 golf with the CE2
      im using everything from a 92 corrado VR6 including the plus suspension, and ABS and i need to know everything about the wiring harness, if I need to do any splicing etc.
      Ive aready made the third hole in the firewall
      Made the two holes in each of the strut towers and under the rear seat for the ABS
      I really need to know if I need to cut any wires etc. while im pluging up the CE2
      and any other info that is helpful
      Thanx

    10. Member shawnnwahs1's Avatar
      Join Date
      Aug 25th, 2004
      Posts
      794
      Vehicles
      91 GTi VR6 84 Jetta 91 GTi 16V
      11-16-2004 12:24 AM #60
      ok, i snapped driver side axle on mk2vr
      replaced with a3 driver side axle
      was thought to be defective,
      replace with other a3 ds axle, now passenger side axle is rubbing against frame... will any difference in length between orgininal shift other axle? also found one bushing was farked, car has MAJOR vibrations.
      also if i want to replace my control arms... i should corrado correct? i was told all corado suspension will work?
      please help!

    11. Banned jetta88a2's Avatar
      Join Date
      Jul 26th, 2001
      Posts
      2,167
      11-20-2004 06:19 PM #61

      I'm using a 94 passat automatic vr cluster with 94 cluster harness. My interior wiring is from a 90 g60 and I'm using a engine harness from a 97 passat. Will I need to jump these pins D8 and E2 also? The g60 cluster harness that was in my car is completely different from the passat cluster. The passat cluster has 5 plugs u1 and u2 are both 14 pin plugs and there are a black 2 pin with green and brown/white, a blue single pin with red/white, and a black single pin with purple/white. I have no idea where the last 3 plugs go. Are these there because it is an automatic cluster and harness?
      Also wondering if my 90 g60 mfa stalk will work with the new wiring?




      Modified by jetta88a2 at 5:22 PM 11-20-2004

    12. 11-22-2004 08:43 AM #62
      I would personally try to find some more cooperative wiring, but here is what I can tell you.
      Your 97 passat engine wiring will hook up to the 90 G60 interior without a problem. So will the 94 gauge cluster wiring.
      You should be able to use your 90 MAF stalks as well, they are going to be run through the fusebox and as long as the gauge cluster was set up for it should work.
      As for the extra plugs from the cluster, if they are on the fusebox end some of them will probably not be used (this is the case if you use an A3 cluster in older A2 wiring) Now they may be part of the MAF system and you might want to trace them out and some wiring may be need to have everything functioning.
      Lastly I am going to say that most likely you will need to make the D8 to E2 jump. A2 CE2 fuseboxes were not wired to send extra power to the gauge cluster and that is what that jump allows. Since you are adding a later style cluster I would assume you will need it. If you dont want to do it right away, just plug in the cluster and see if you get all of the gauges working.. if not you need the jump.

      I know that those were not 100% answers but I usually try to stick to matched wiring where possible. Hope it helps [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    13. Banned jetta88a2's Avatar
      Join Date
      Jul 26th, 2001
      Posts
      2,167
      11-26-2004 08:38 AM #63
      Joe thanks. My fuse box is from the g60 also. I'll just try first with out the jumper. If it dosent work I'll know what to do. There is another question I have. What size hole saw do I use for the clutch master cylinder? I checked the cl wrightup on futrell's site. But the info dosent seem to be there. He goes as far as saying "ok I'll go into a bit more detail, right down to what size hole to drill. " But dosent mention it.
      Thanks again, Ryan

    14. Member vdubbinn's Avatar
      Join Date
      Dec 7th, 2003
      Location
      Central Pa.
      Posts
      2,218
      Vehicles
      '90 GTI '80 Rabbit truck '10 Sportwagen '90 Corrado
      12-01-2004 01:30 PM #64
      Are the B3 and B4 Passat VR6 pedal assemblys the same. I just want to know if the B4 assembly is a direct fit? It is out of a '95
      I would also like to know what exhaust system fits best for a GTI?
      I was thinking the '95 VR6 GTI system would work, but I'm not really sure.


      Modified by vdubbinn at 5:36 AM 12-2-2004

    15. 12-03-2004 12:59 PM #65
      I swapped an OBDII vr into my digiII coupe and I am just curious as to what airbox I should use. I want something factory looking. I have a MKIII vr6 box but I dont want to hack it all apart if soemthing will work better.
      thanx

    16. Banned jetta88a2's Avatar
      Join Date
      Jul 26th, 2001
      Posts
      2,167
      12-07-2004 01:09 AM #66
      Hey got another wiring question. Do I need any part of the vr6 headlight harness for my swap? Also what do I need to wire in the diagnostic port so I can scan it? Dose it tie into the engine harness or just at the fuse panel?

      MKIIVR6COUPE I'm not 100% sure but I believe the slc box has the same footprint as the digi2 box.


      Modified by jetta88a2 at 10:21 PM 12-6-2004

    17. Member fiorya's Avatar
      Join Date
      Jan 22nd, 2002
      Location
      Philadelphia, PA
      Posts
      2,176
      Vehicles
      1989 JETTA VR6 2006 GLI
      12-07-2004 12:15 PM #67
      Quote, originally posted by MKIIVR6COUPE »
      ...I am just curious as to what airbox I should use...

      The guys who did my swap gave me a line about no airboxes fitting in a mk2 conversion. It was one of many lines they gave me. So i wound up with a custom Cone Filter.
      I was irritated, the airbox would have made it look nice and factory.

    18. 12-07-2004 12:30 PM #68
      corrado airbox

    19. Member d-bot's Avatar
      Join Date
      Sep 6th, 2004
      Location
      Seattle
      Posts
      11,402
      Vehicles
      S1 Storm 20vSC-AWD, 93 Corrado VR6
      12-11-2004 01:16 AM #69
      hey guys it seems my corrado e-brake cables won't fit the A2 body correctly. Something seems wrong. I'm guessing they should fit but its having its "issues" any tips/suggestions? Bump for almost being done [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    20. 12-11-2004 10:58 AM #70
      use a2 brake cables [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    21. Member therichisgood's Avatar
      Join Date
      Mar 7th, 2004
      Location
      Vancouver, BC
      Posts
      1,815
      Vehicles
      2003 Wolfsburg Jetta, 1978 Honda CB400
      12-11-2004 07:02 PM #71
      when passat parts aer being referred to, does it matter if its b3 or b4? i have the pedal cluster from a b4 vr6. will this work with no problems? thanks.

    22. Member
      Join Date
      Jan 26th, 2002
      Location
      NYC
      Posts
      3,569
      12-16-2004 01:08 AM #72
      What to do about the clutch safey switch? I'm not sure my mkII had one but there was one in the donor (96GLX). I don't have the pedal harness so I'm assuming I can just jump it at the fuse box?

    23. 12-16-2004 02:55 PM #73
      you can just splice the two wires together or what i did was extend it and hid it under the dash so that if someone tries to steal the car even if they get the hot it wont start without pressing in the switch.

    24. Member
      Join Date
      Jan 26th, 2002
      Location
      NYC
      Posts
      3,569
      12-16-2004 07:29 PM #74
      Got it started.
      I'm using a G60 radiator. The fan shround I have fits it perfectly, although I don't know for sure which one it is...slc maybe? The problem I'm having is the fan I have sits too close to the radiator, it actually touches it. What fan should I be using?

    25. 12-17-2004 03:10 PM #75
      i am using the a3 fan and rad with no problems

    Page 3 of 227 FirstFirst 12345671353103 ... LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •