Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 797 of 1454 FirstFirst ... 2976977477877937947957967977987998008018078478971297 ... LastLast
    Results 19,901 to 19,925 of 36338

    Thread: What did you do to your MkV today?

    1. Senior Member christofambrosch's Avatar
      Join Date
      Jul 4th, 2011
      Location
      Pennsylvania
      Posts
      23,757
      Vehicles
      2015 Audi A4
      10-05-2012 11:00 PM #19901
      Installed the BFI stage two transmission mount.

    2. Member dhenry's Avatar
      Join Date
      Feb 9th, 2009
      Location
      Va Beach
      Posts
      2,692
      Vehicles
      mkv
      10-05-2012 11:22 PM #19902
      Quote Originally Posted by KIDVersion 1 View Post
      Installed the BFI stage two transmission mount.
      how do you like it? sorry i never made it to the mkv meet to do the test drive...i also just put in a stage 1 transmission mount a couple days ago and now that it is broken in everything feels solid. also, i put in a short shifter and breather for the valve cover.




      Last edited by dhenry; 10-05-2012 at 11:26 PM.
      follow me @dominickhenry | 2.5l UM tuned! | SCCA Solo FSP class |Flickr | Build Thread | FS Benz wheels

    3. Member xk1llxy0urselfx's Avatar
      Join Date
      Jan 15th, 2007
      Location
      Clark NJ
      Posts
      1,384
      Vehicles
      2007 BMP GTI, 2002 S10 Crew cab
      10-06-2012 02:05 AM #19903
      I may need to do one of these engine mounts. My car constantly feels like a train with horrible slack in it. If I dont go from brake to gas just right it kicks really bad from a stop. Engine sorta jumps around when you start it up.
      My other other car has 2,150HP per axle.

    4. Senior Member christofambrosch's Avatar
      Join Date
      Jul 4th, 2011
      Location
      Pennsylvania
      Posts
      23,757
      Vehicles
      2015 Audi A4
      10-06-2012 08:22 AM #19904
      Quote Originally Posted by nickbeezy View Post
      how do you like it? sorry i never made it to the mkv meet to do the test drive...i also just put in a stage 1 transmission mount a couple days ago and now that it is broken in everything feels solid.
      Well, I did not test drive last night. Just torqued it to spec and pulled it off the ramps. No major difference at idle compared to the mount insert. This morning I drove to work and wow. Huge difference with vibrations in the middle RPMs. I didn't push it (I'm low on gas) but I didn't feel any major improvements with performance. The insert would have probably done the trick for a while, but I just wanted the full set. BFI had their H2Oi sale still going on so I capitalized on that. Got the mount for $20 less than normal.

      Did you also have just the insert before? Was your reaction the same? Visually, I like what is there now as well. Haha.

      Quote Originally Posted by xk1llxy0urselfx View Post
      I may need to do one of these engine mounts. My car constantly feels like a train with horrible slack in it. If I dont go from brake to gas just right it kicks really bad from a stop. Engine sorta jumps around when you start it up.
      Don't do just one. Doing just one puts added stress on the others and that will cause early failure. Just save up and do them all. At minimum, full engine mount, transmission mount insert, and dogbone insert. It'll definitely clean things up.

    5. Junior Member Attycyclist's Avatar
      Join Date
      May 2nd, 2011
      Location
      Wappingers Falls, NY
      Posts
      98
      Vehicles
      2009/VW/GTi
      10-06-2012 08:33 AM #19905
      Installed a Scroth 4 point Rally harness. These are the DOT legal street belts, so no cage required. The fit is REALLY tight (as expected), so I am expecting a real benefit when autocrossing.

    6. Senior Member christofambrosch's Avatar
      Join Date
      Jul 4th, 2011
      Location
      Pennsylvania
      Posts
      23,757
      Vehicles
      2015 Audi A4
      10-06-2012 09:11 AM #19906
      Updated photo with new mount:



    7. Member
      Join Date
      Jul 31st, 2002
      Posts
      9,103
      Vehicles
      '74 Bug (yard), '96 Jetta 255K (yard), '02 Cabrio 104K (sold), '06 Rabbit 127K BGP, '08 Jetta 55K
      10-06-2012 10:20 AM #19907
      Cleared EVAP codes. No MAF code present. MAF cleaning must have been successful.

    8. Member Bnana's Avatar
      Join Date
      Aug 29th, 2007
      Location
      merlind
      Posts
      7,631
      Vehicles
      nanananananananananananananananananananananananananananananana
      10-06-2012 12:52 PM #19908
      finally got air
      I

    9. Member dhenry's Avatar
      Join Date
      Feb 9th, 2009
      Location
      Va Beach
      Posts
      2,692
      Vehicles
      mkv
      10-06-2012 12:59 PM #19909
      the BFI mounts looks good in there...i need to do a battery relocation to clean things up.

      Do you think the complete replacement mount is worth the extra $100 over the insert? (i know the billet will look better, but how about performance wise?)

      Quote Originally Posted by KIDVersion 1 View Post
      Did you also have just the insert before? Was your reaction the same?
      No i did not have the insert before, i also wanted to hop on the BFI sale.
      since i am comparing my reactions of the OEM trans mount with the stage 1 pass. side motor mount and stage 2 subframe mount, i could feel a delay in shifting almost like i could feel the trans mount flexing under accel (as it was the weakest link out of the 3).

      with the full set of mounts, there is much more vibration in reverse gear as well in the 1-2k rpm range. however it is very tolerable, but i do not think i would want to have stage 2 in my DD.
      I have a terrible rattle coming from the dash/vent assembly when getting out of my first gear and some whining noise coming from the trans.
      as far as performance goes....traction under accel is better, shifts are instant and smooth, everything feels solid and tight.

      Don't do just one. Doing just one puts added stress on the others and that will cause early failure.
      i left the transmission insert with the "additional stress" from the 2 other poly-mounts.... i was expecting it to be squished, but to my surprise it looked to be in rather good condtion . here is a of the oem mount @ 80k miles
      follow me @dominickhenry | 2.5l UM tuned! | SCCA Solo FSP class |Flickr | Build Thread | FS Benz wheels

    10. Senior Member christofambrosch's Avatar
      Join Date
      Jul 4th, 2011
      Location
      Pennsylvania
      Posts
      23,757
      Vehicles
      2015 Audi A4
      10-06-2012 01:09 PM #19910
      Quote Originally Posted by nickbeezy View Post
      Do you think the complete replacement mount is worth the extra $100 over the insert? (i know the billet will look better, but how about performance wise?)
      I haven't really pushed the car yet with the full mount. From my drive into work this morning, nothing felt amazingly better. Only I have noticed is the added vibrations at about 2,000-2,500 rpm.

      Quote Originally Posted by nickbeezy View Post
      ...and some whining noise coming from the trans.
      Very possible that noise was there all along and the mount just amplified it.

      Quote Originally Posted by nickbeezy View Post
      i left the transmission insert with the "additional stress" from the 2 other poly-mounts.... i was expecting it to be squished, but to my surprise it looked to be in rather good condtion.
      How long did you let it go like that? A short amount of time probably won't hurt, especially at stage 1 and softer densities. I was surpised at the condition of my OEM insert as well at 71k. The insert BFI shows on their site at 40k must have been beat to hell!

    11. Member dhenry's Avatar
      Join Date
      Feb 9th, 2009
      Location
      Va Beach
      Posts
      2,692
      Vehicles
      mkv
      10-06-2012 01:33 PM #19911
      Quote Originally Posted by KIDVersion 1 View Post
      I haven't really pushed the car yet with the full mount. From my drive into work this morning, nothing felt amazingly better. Only I have noticed is the added vibrations at about 2,000-2,500 rpm.
      when i pushed mine, the difference in how the power is put down is noticeable, it is hard to even make a chirp in 3rd gear now

      Quote Originally Posted by KIDVersion 1 View Post
      Very possible that noise was there all along and the mount just amplified it.
      im sure it was, i also need to change the fluid...im trying liqui moly this time.

      Quote Originally Posted by KIDVersion 1 View Post
      How long did you let it go like that? A short amount of time probably won't hurt, especially at stage 1 and softer densities. I was surpised at the condition of my OEM insert as well at 71k. The insert BFI shows on their site at 40k must have been beat to hell!
      i have had a 90a stage 2 subframe insert for 75k miles(my first mod). and i have had the 65a stage 1 mount for a little less than 10k miles.

      and idk wtf happened to the mounts shown in the BFI site with 40k miles

    12. Member bryangb's Avatar
      Join Date
      Jun 16th, 2010
      Location
      Hanover, PA
      Posts
      15,217
      Vehicles
      '08 GTI, '12 Beetle, '91 Passat
      10-06-2012 01:37 PM #19912
      Rinsed bird **** off of it
      // Open Road Tuning
      Instagram: @bryangb
      bags and wheels = build thread

    13. Member Matt_Mkv's Avatar
      Join Date
      Jun 28th, 2009
      Location
      New Jersey
      Posts
      7,085
      Vehicles
      '06 GTI, '77 Corvette, '12 CBR600rr, '00 S10
      10-06-2012 01:41 PM #19913
      Took it to a gtg at a vw dealership and test drove the R.
      Instagram: @mattmarques

    14. Member el_bobbo's Avatar
      Join Date
      Nov 13th, 2001
      Location
      Dartmouth, MA
      Posts
      1,183
      Vehicles
      MK6 R, MK2 VR, Jeep
      10-06-2012 06:36 PM #19914
      Washed and waxed the livery today.

      Well, except the MK4. She's being a royal pain in my ass.

      My MKV APR Stg II+ build thread: The build...the blog...the boosted...
      MK4 Jetta gone, MK2 VR6 in the works :-)

    15. Member THE KILLER RABBIT's Avatar
      Join Date
      Jun 1st, 2003
      Location
      Naples, FL
      Posts
      14,083
      Vehicles
      09' Wolfsburg stg2 2.0T DSG
      10-06-2012 06:40 PM #19915
      did some spray painting and platidipping, also vacumed the **** out of the inside

    16. Member fsiguy's Avatar
      Join Date
      Dec 2nd, 2011
      Location
      Whitby, Ontario
      Posts
      1,589
      Vehicles
      Mk5 2.0t Jetta, e28 535i
      10-06-2012 06:46 PM #19916
      Changed my cam follower, changed my oil, replaced a brake light, cleaned my wheels, then took a picture of it.


    17. Junior Member ChasingFreedom's Avatar
      Join Date
      Jul 2nd, 2012
      Location
      Wisconsin
      Posts
      28
      Vehicles
      09 Jetta 2.5
      10-06-2012 09:33 PM #19917
      Hit 40,000 today.

      It's German engineering baby.

    18. Member xk1llxy0urselfx's Avatar
      Join Date
      Jan 15th, 2007
      Location
      Clark NJ
      Posts
      1,384
      Vehicles
      2007 BMP GTI, 2002 S10 Crew cab
      10-06-2012 09:47 PM #19918
      Quote Originally Posted by KIDVersion 1 View Post


      Don't do just one. Doing just one puts added stress on the others and that will cause early failure. Just save up and do them all. At minimum, full engine mount, transmission mount insert, and dogbone insert. It'll definitely clean things up.
      I do have the dogbone, but its falling apart. Whatever bushing we used was a real POS. I think that may be my issue. I always figured if I upgraded one I should do them all to keep things the same. Now what if I was to replace with factory parts? Should i still do all of them at once?
      My other other car has 2,150HP per axle.

    19. Member anteramk5jetta's Avatar
      Join Date
      Sep 11th, 2011
      Location
      Salisbury township/Allentown, PA
      Posts
      3,849
      Vehicles
      2009 Volkswagen Jetta SE 2.5L, 1995 Ford F-150 Eddie Bauer edition 5.8L
      10-06-2012 09:58 PM #19919
      On my way home, got 2 blocks from my house, and heard a bang, and rev'd out. Broke drivers side axle, FML! To add fuel to the fire, having no luck finding one locally and the possible places that I could are closed on sundays. Guess its time to get hammered

    20. Member TURBO-N-LO's Avatar
      Join Date
      Nov 11th, 2004
      Location
      MD
      Posts
      1,682
      Vehicles
      04 .:R DBP
      10-06-2012 10:13 PM #19920
      Installed the rear IDF lca's and ss-5's.
      IG @NOTSOWHITEBOY

      Full MK4 partout : http://forums.vwvortex.com/showthrea...-wood-trim-etc

    21. Member Muad Dub's Avatar
      Join Date
      Feb 3rd, 2012
      Location
      Whitby, On
      Posts
      919
      Vehicles
      2008 Rabbit
      10-06-2012 11:20 PM #19921
      Planned on installing my exhaust, but it rained after work till dark. Also went to get my intake from ups since i wasn't here when they tried to drop it off but they were closed for thanksgiving. All and all a very unproductive day. Did order myself a new rear sway bar though

    22. Member Fastmk6GTi's Avatar
      Join Date
      Dec 9th, 2010
      Location
      Fort Lauderdale, FL
      Posts
      5,502
      Vehicles
      2012 VW GTI Autobahn ::: 2013 Ram Sport 1500
      10-06-2012 11:26 PM #19922
      Quote Originally Posted by Muad Dub View Post
      Planned on installing my exhaust, but it rained after work till dark. Also went to get my intake from ups since i wasn't here when they tried to drop it off but they were closed for thanksgiving. All and all a very unproductive day. Did order myself a new rear sway bar though
      say whaaaa?? You mean Columbus day?
      **Formerly known as NmyGLi_06**

      Chapter 11 Dubs #85
      2012 VW GTI Autobahn 4dr :: Deep Black Pearlescent :: LED Interior :: GFB DV+ :: Dieselgeek Short Shifter :: Ksport Coilovers

    23. Senior Member JettaGT8V80's Avatar
      Join Date
      Jun 11th, 2003
      Location
      Waltham , Ma
      Posts
      27,432
      Vehicles
      06 GTI UM Tuned
      10-06-2012 11:37 PM #19923
      Quote Originally Posted by NmyGLi_06 View Post
      say whaaaa?? You mean Columbus day?
      pshhh hes in canada

    24. Member glifahrenheitcameron's Avatar
      Join Date
      Sep 14th, 2011
      Location
      Supply NC
      Posts
      5,675
      Vehicles
      2007 VW Jetta GLI Fahrenheit, 1965 Volkswagen Bus
      10-06-2012 11:41 PM #19924
      honk to chirp mod

    25. Member Fastmk6GTi's Avatar
      Join Date
      Dec 9th, 2010
      Location
      Fort Lauderdale, FL
      Posts
      5,502
      Vehicles
      2012 VW GTI Autobahn ::: 2013 Ram Sport 1500
      10-06-2012 11:42 PM #19925
      Quote Originally Posted by JettaGT8V80 View Post
      pshhh hes in canada
      Just googled that and I never knew that thanksgiving in Canada was in October, not too mention didn't even look to see his location either. Thanks for pointing that out, I retract my previous statement
      **Formerly known as NmyGLi_06**

      Chapter 11 Dubs #85
      2012 VW GTI Autobahn 4dr :: Deep Black Pearlescent :: LED Interior :: GFB DV+ :: Dieselgeek Short Shifter :: Ksport Coilovers

    Page 797 of 1454 FirstFirst ... 2976977477877937947957967977987998008018078478971297 ... LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •