Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 3 of 23 FirstFirst 123456713 ... LastLast
    Results 51 to 75 of 561

    Thread: What did you do to your Quantum today?

    1. Member InSaNeBoY's Avatar
      Join Date
      Feb 16th, 1999
      Location
      Topsham, ME
      Posts
      2,036
      Vehicles
      VW
      12-02-2008 09:49 AM #51
      I drove past it... still there waiting for a stupid exhaust pipe...
      2015 VW Jetta S
      2003 VW Jetta Wagon TDi

    2. Member the-vwjedi's Avatar
      Join Date
      Apr 7th, 2004
      Location
      G-ville, Florida
      Posts
      740
      Vehicles
      1987 T3 Wolfy, 1981 Caddy 1.6D, 1967 Raleigh Sprite
      12-16-2008 09:31 AM #52
      I replaced my leaky valve cover gasket. While I had her open I checked the torque specs on the bearing caps = (15 ft lbs on 10V 2.2L gas engine,for those without Bently)

      While the cover was off I sanded it down and did a paint scheme that came to mind. The black section is still the OG patina. [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

      I'm pretty sure it added 10hp.

    3. Member
      Join Date
      Aug 29th, 2007
      Location
      East Falmouth, MA
      Posts
      4,703
      Vehicles
      82 Quantum Coupe, 86 Quantum Syncro Wagon, 87 Scirocco 16V
      12-16-2008 09:37 AM #53
      Quote, originally posted by the-vwjedi »
      I'm pretty sure it added 10hp.

      Yeah, right. Everyone knows the only way to add horsepower is with stickers and the biggest wing you can fit on the back....sheeesh. Doesn't anyone here belong to the Church of Diesel?
      grimwater

      Very small rocks!

    4. Member the-vwjedi's Avatar
      Join Date
      Apr 7th, 2004
      Location
      G-ville, Florida
      Posts
      740
      Vehicles
      1987 T3 Wolfy, 1981 Caddy 1.6D, 1967 Raleigh Sprite
      12-16-2008 10:04 AM #54


      hey, I've got stickers too.

    5. Member DevilDuck's Avatar
      Join Date
      May 27th, 2008
      Location
      Harstad, Norway
      Posts
      234
      Vehicles
      87' Passat GT Syncro, volvo 740 Tubo Diesel, Vw LT 45 project
      12-17-2008 08:21 AM #55
      i did this :

      =/

    6. Member DevilDuck's Avatar
      Join Date
      May 27th, 2008
      Location
      Harstad, Norway
      Posts
      234
      Vehicles
      87' Passat GT Syncro, volvo 740 Tubo Diesel, Vw LT 45 project
      12-17-2008 10:40 AM #56
      and this (still not finished 4 today)

    7. Member Rallyfreak202's Avatar
      Join Date
      Feb 15th, 2006
      Location
      Asheville NC
      Posts
      2,525
      Vehicles
      '87 16v GTi, '87 4000 Quattro 20vt, '95 Audi S6 Avant
      12-18-2008 06:21 PM #57
      Put a blow off valve on her.
      thisisthedailyrad blog
      thisisthedailyrad.wordpress.com/

    8. Member eurowner's Avatar
      Join Date
      Jan 25th, 2002
      Location
      The Syncro Ranch, Salida CO
      Posts
      11,667
      Vehicles
      1982 VW Golf GTi 1600
      12-18-2008 10:37 PM #58
      4 snow tires installed, Toyo Observe G02 185-60-14 on MKII 8V GTI Bottlecaps.

    9. Member DevilDuck's Avatar
      Join Date
      May 27th, 2008
      Location
      Harstad, Norway
      Posts
      234
      Vehicles
      87' Passat GT Syncro, volvo 740 Tubo Diesel, Vw LT 45 project
      01-02-2009 09:40 AM #59
      tryed to get it to run properly
      now im stuck.. car only runs when warm and on 4cyl. the clutch is f**ked and i need to take out the gear box tomorrow =(

    10. 01-03-2009 10:39 PM #60
      Not today but within the last week... Replaced the fuel filter, air filter, emergency brake cables, sandblasted and powdercoated the tb cover, valve cover, block breather tube, and the rails for the valve cover.
      I wish I had a before picture to compare, but everything was rusty as hell and now it's all new (got the new stuff at the JY) and fresh satin black! It's going to llok good all back together.
      Unfortunately I broke my injector puller tool trying to get injector #3 out. Injector #1 left the tip shroud inside and I can't get it out! These stupid injectors are KILLING ME. I took the lines and injectors out of a 5000 at the JY with a flathead screwdriver; they came out no problem on that car.
      I'm trying to give the car the love it deserves but it's fighting me every step of the way!

    11. Member DevilDuck's Avatar
      Join Date
      May 27th, 2008
      Location
      Harstad, Norway
      Posts
      234
      Vehicles
      87' Passat GT Syncro, volvo 740 Tubo Diesel, Vw LT 45 project
      01-05-2009 07:24 AM #61
      drifted her in the snow =D

    12. Member InSaNeBoY's Avatar
      Join Date
      Feb 16th, 1999
      Location
      Topsham, ME
      Posts
      2,036
      Vehicles
      VW
      01-05-2009 01:04 PM #62
      I drove mine to work... some (insert bad words here) parked over the line into my assigned space. So I had to squeeze in and could barely get out of the car. Added a new ding to the offender's truck with my door.
      No reason they had to park poorly either, there were no cars in any adjoning spaces and the lines were just painted this summer.
      2015 VW Jetta S
      2003 VW Jetta Wagon TDi

    13. Member
      Join Date
      Aug 29th, 2007
      Location
      East Falmouth, MA
      Posts
      4,703
      Vehicles
      82 Quantum Coupe, 86 Quantum Syncro Wagon, 87 Scirocco 16V
      01-05-2009 01:23 PM #63
      I prefer krazy glue in the driver door lock. Not that I would ever advocate that kind of petty, childish behavior.
      grimwater

      Very small rocks!

    14. Member InSaNeBoY's Avatar
      Join Date
      Feb 16th, 1999
      Location
      Topsham, ME
      Posts
      2,036
      Vehicles
      VW
      01-09-2009 09:14 AM #64
      water would work this time of year (and less permanent)
      Any how on topic, I went and visited my Q, it's in the shop again. Final drive is whining loudly. tried an oil flush(with more redline D4 ATF) no good, so it's going to get a heavier weight dino gear oil today, since we found no signs of mixing.
      2015 VW Jetta S
      2003 VW Jetta Wagon TDi

    15. 01-09-2009 11:45 AM #65
      Last night I tried again to remove the exhaust manifold and downpipe.
      1 bolt broke off and 3 were missing nuts or loose!
      I managed to get the starter out but haven't been able to get to all the exhaust manifold or DP bolts yet.
      Some of my new parts arrived - lower injector inserts and o-rings, new exh man studs etc.

    16. Member
      Join Date
      Dec 18th, 2007
      Posts
      3,504
      Vehicles
      2010 Jetta Mk1 Wagon
      01-11-2009 06:25 AM #66
      Last weekend i put a new headgasket,timing belt,water pump,low temperature thermostat and new vc gasket on my Passat, runs smooth now.

    17. 01-11-2009 11:33 PM #67
      FINALLY got the dp off tonight. What a crappy job that was.
      But better than removing the exhaust manifold - still haven't gotten it off yet. Have to get the engine mount out of the way first and I know those allen head bolts are just dying to strip out on me.
      The dp is in great shape except for the flange - and the flange doesn't come off. I'm going to have to see if it's too rusty to go back on the car. Same thing with the cat.

    18. Member InSaNeBoY's Avatar
      Join Date
      Feb 16th, 1999
      Location
      Topsham, ME
      Posts
      2,036
      Vehicles
      VW
      01-15-2009 12:02 PM #68
      made it start in sub zero temperatures. kicked over fine, made some nasty noises for a few seconds but it ran none the less. CIS-e is nice when it works. [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]
      2015 VW Jetta S
      2003 VW Jetta Wagon TDi

    19. Member
      Join Date
      Aug 29th, 2007
      Location
      East Falmouth, MA
      Posts
      4,703
      Vehicles
      82 Quantum Coupe, 86 Quantum Syncro Wagon, 87 Scirocco 16V
      01-15-2009 04:10 PM #69
      I thought about all the work I could be doing to both of my Quantums if I only had a garage...
      I think it's time I rented one.
      grimwater

      Very small rocks!

    20. 01-15-2009 08:59 PM #70
      Quote, originally posted by InSaNeBoY »
      made it start in sub zero temperatures. kicked over fine, made some nasty noises for a few seconds but it ran none the less. CIS-e is nice when it works. [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

      tried to start mine today at -5 degrees...no dice

    21. Member eurowner's Avatar
      Join Date
      Jan 25th, 2002
      Location
      The Syncro Ranch, Salida CO
      Posts
      11,667
      Vehicles
      1982 VW Golf GTi 1600
      01-15-2009 10:39 PM #71
      Drove it from Salida, to DIA, to Golden, over to Elizabeth, to Florissant and back to Salida.

    22. Member
      Join Date
      Aug 29th, 2007
      Location
      East Falmouth, MA
      Posts
      4,703
      Vehicles
      82 Quantum Coupe, 86 Quantum Syncro Wagon, 87 Scirocco 16V
      01-15-2009 11:32 PM #72
      Quote, originally posted by eurowner »
      Drove it from Salida, to DIA, to Golden, over to Elizabeth, to Florissant and back to Salida.

      Showoff
      grimwater

      Very small rocks!

    23. 01-15-2009 11:44 PM #73
      Quote, originally posted by JohnBarleyCorn »
      I thought about all the work I could be doing to both of my Quantums if I only had a garage...
      I think it's time I rented one.


      My garage is too cold to work in this week!

    24. 01-16-2009 09:45 AM #74
      Quote, originally posted by 53Bicycles »
      tried to start mine today at -5 degrees...no dice

      didn't start this morning at -27 either
      contemplating putting it up for grabs soon, I'm in northern NH if anyone is interested.

    25. Member InSaNeBoY's Avatar
      Join Date
      Feb 16th, 1999
      Location
      Topsham, ME
      Posts
      2,036
      Vehicles
      VW
      01-16-2009 10:59 AM #75
      -18 started fine, though if it gets much colder the battery may become an issue. figured out the funny noise, power steering pump is unhappy when it's cold. took a mile or so before it worked. must be thick fluid and an old pump...
      forgot the one.


      Modified by InSaNeBoY at 11:03 AM 1-16-2009
      2015 VW Jetta S
      2003 VW Jetta Wagon TDi

    Page 3 of 23 FirstFirst 123456713 ... LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •