Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 2 of 10 FirstFirst 123456 ... LastLast
    Results 26 to 50 of 230

    Thread: BFI PEM Software Upgrades for ABA & VR6

    1. Member steve-o 16v GLI's Avatar
      Join Date
      Jun 25th, 2005
      Location
      Lancaster PA
      Posts
      2,385
      Vehicles
      04 Audi TT 225 Roadster
      01-16-2009 07:53 PM #26
      i purchased a giac cam chip a while back and it caused bucking issues that where never solved even with a replacement chip i was sent.if i would try your chip would i be able to return it if it doesnt work either.
      It's his right to go off on whoever he wants. Etiquette isn't a requirement in America. It's his right as an American to be a douchebag. :-) You don't hate America, do you?

    2. 01-22-2009 11:44 AM #27
      Sounds more like there is an issue with your specific car, than the software. We check all our PEM's before they go out to make sure they were flashed properly and fully functional

    3. 01-22-2009 12:12 PM #28
      Quote, originally posted by steve-o 16v GLI »
      i purchased a giac cam chip a while back and it caused bucking issues that where never solved even with a replacement chip i was sent.if i would try your chip would i be able to return it if it doesnt work either.

      You probably had an issue with your car that was independent of the chip. I experienced an issue when I installed my PEM....after speaking with Adam and trouble-shooting, turns out it was the MAF I replaced last August that was the culprit. Car ran 100% once I fixed the MAF issue. [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    4. Member stukyl28's Avatar
      Join Date
      Dec 16th, 2007
      Location
      Quakertown PA
      Posts
      1,011
      02-02-2009 12:28 AM #29
      were does the chip go in the ecu exactly? i have your pem just cant figure it out. i know it most likely is super easy to install, i just dont wanna mess up my ecu!!!
      Quote Originally Posted by V_W4me5707 View Post
      what if i give you a hj and buy you ?

    5. 02-02-2009 03:30 PM #30
      It replaces the stock ECU's EPROM chip, which when you open up the ECU looks like the square chip thats inset on the top of our PEM

    6. 02-04-2009 02:28 PM #31
      [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    7. Member stukyl28's Avatar
      Join Date
      Dec 16th, 2007
      Location
      Quakertown PA
      Posts
      1,011
      02-04-2009 04:07 PM #32
      your the man thank you very MUCH!!! [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG] [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]
      Quote Originally Posted by V_W4me5707 View Post
      what if i give you a hj and buy you ?

    8. Member 3WheelnGTi's Avatar
      Join Date
      Jan 19th, 2008
      Posts
      1,161
      Vehicles
      98 GTi VrT_SOLD , 20th IY #1100 , 2010 Jetta 2.5, 2014 GTi
      02-05-2009 03:54 PM #33
      is there a difference between the c2 chip u guys sell vs the c2 chip reflex tuning sold awhile back?

    9. 02-07-2009 11:11 AM #34
      Quote, originally posted by adam@blackforest »
      Last week we had the chance to do back to back runs on the same car on the dyno to get a comparison with our ABA Stg1 PEM vs Nuespeed which was in the car:

      what other mods on car??? just wondering

    10. 02-10-2009 11:06 AM #35
      None really, it had a cone filter and thats about it

    11. 02-10-2009 08:37 PM #36
      no cat or sai will the cel still be on

      Modified by ytbaseball16 at 3:21 PM 2-11-2009


      Modified by ytbaseball16 at 3:22 PM 2-11-2009

    12. 02-11-2009 08:23 AM #37
      Quote, originally posted by adam@blackforest »
      None really, it had a cone filter and thats about it

      wow -- not a bad increase for just switching chips. Do you custom taylor the chip to whatever cam we tell you -- or is it just a generic "big cam" chip.....

    13. 02-13-2009 02:14 PM #38
      Quote, originally posted by ytbaseball16 »
      no cat or sai will the cel still be on

      Modified by ytbaseball16 at 3:21 PM 2-11-2009

      Modified by ytbaseball16 at 3:22 PM 2-11-2009

      If you are asking if there would be a cel because of that , then no it shouldnt for those items specifically

    14. 02-17-2009 11:21 AM #39
      [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    15. 02-18-2009 03:30 PM #40
      Just installed the VR6 stage 2 and IMO it's the best chip one can provide for your DUB! [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG] Nice to have "current" software that performs as advertised I've tried all others over the years and this little power cube gets the job done extremely well and extra smooth - It's great when ****e works ..Thanks BFI

    16. 02-19-2009 06:44 PM #41
      What Cams do you have?

    17. 02-22-2009 04:56 PM #42
      i just bought a jetta VR6 98 my question is if put the stage two or stage 1 do i need to midify any my jetta is stock

    18. 02-24-2009 04:04 PM #43
      Our Stage2 PEM is only for cars with cams, so if you dont have cams then you would get the Stage1 PEM

    19. Junior Member rxi_rola's Avatar
      Join Date
      Jan 17th, 2005
      Location
      Auckland, New Zealand
      Posts
      63
      Vehicles
      2x 2000 VW Golf GTI MK4 5spd Manual; 2005 MK5 Golf GTI with many APR add-ons
      02-25-2009 04:13 AM #44
      Is it possible do get a Pem Stage 1, for and OBD1 VR6, but runs on OBD2 ECU? This is how the car came from factory.

    20. Member InTTruder's Avatar
      Join Date
      Mar 27th, 2006
      Location
      Dallas, GA
      Posts
      3,804
      Vehicles
      12 TT RS/00 TTQC/01 1.8 Avant TQMS/93 C4 uR A6
      02-25-2009 07:35 AM #45
      Guys-
      tghp is screaming for a new chip. Is this PNP: open the box, throw out the good, and in with the new?
      "The Spartans do not ask how MANY enemy there are. The Spartans merely enquire WHERE they are."

    21. 02-25-2009 03:47 PM #46
      Yep plug and play [IMG]http://**********************/smile/emthup.gif[/IMG]

    22. Member golfzex's Avatar
      Join Date
      Mar 28th, 2004
      Location
      Fallston, MD
      Posts
      5,910
      Vehicles
      VAGs
      02-27-2009 01:20 PM #47
      what cam would you recommend for an OBDII VR6 to go with your stage2 chip? What gains should we see?
      Current:
      01.5 S4 - Stage 3....... Thanks to Daz and Country Dubs
      09 Treg - Family Truckster
      12 Passat - Daily

    23. 02-27-2009 01:40 PM #48
      You tell them what cams you have when you order, check out the site.
      Now i have a question.
      Are the chips programmed differently for all the different cams? I ordered the stage 2 for 262's yesterday.

    24. Member golfzex's Avatar
      Join Date
      Mar 28th, 2004
      Location
      Fallston, MD
      Posts
      5,910
      Vehicles
      VAGs
      03-02-2009 10:58 PM #49
      What gain would i get from a 268 cam and your 268 stage two chip?
      Current:
      01.5 S4 - Stage 3....... Thanks to Daz and Country Dubs
      09 Treg - Family Truckster
      12 Passat - Daily

    25. 03-04-2009 03:43 PM #50
      Exact gains vary by car, but there is a dyno of the Stg2 cam file vs a GIAC cam chip on the first page of this thread

    Page 2 of 10 FirstFirst 123456 ... LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •