Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 1 of 6 12345 ... LastLast
    Results 1 to 35 of 350

    Thread: What did you do to your 5000, 100, 200 or V8 today ?

    Hybrid View

    1. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      07-28-2009 11:36 PM #1
      Figured i'd try and get some life in this forum.... i know there are a bunch of us out there

      So i'll back track to the day i picked up the car

      Friday - Picked up my 86 5K CDQ

      Saturday - Get car appraised for Minestry...Get on road with Temp permit ! Coolant return from turbo blows apart @ the frost plug on the way home !!! Repaired. Filled system . All good !

      Sunday and Monday - Enjoy Cruising around town in my Car. Rear Brakes making alot of noise and not braking well... Need to replace

      Today ( Tuesday ) - Put in Order for B&G Lowering Springs ! Replaced rear pads and rotors, wash car. Step on brakes... pedal hits floor.
      Line to RR caliper is leaking now. Car is up in air awaiting new line and fittings tomorrow.

      All in all.... I love this thing !


      Modified by Ktownboostn at 7:37 PM 7-28-2009

      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    2. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      07-29-2009 06:25 PM #2
      Got Brake line , Cutter , Bender and Flaring tools. Hoping this all goes smoothly tonight.
      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    3. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      07-29-2009 11:50 PM #3
      Fixed my Brake line.
      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    4. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      07-30-2009 01:28 PM #4
      Trying to Figure out Stumble now... May be ISV related as it take a while to switch back to Idle... or Boost leak ?
      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    5. Member
      Join Date
      Oct 2nd, 2004
      Location
      CT
      Posts
      1,078
      Vehicles
      200 20v 90q 20v
      07-30-2009 06:12 PM #5
      Check for vac/boost leaks also change the spark plugs NGK BP6ET

    6. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      07-31-2009 05:35 PM #6
      Swapped in a New ISV. Fixed the Idle Hang up.
      I shouldn't have said stumble... it's more of a hesitation going into boost or while in boost

      Edit: So i was going to pick up my girlfriend from work when it dawned on me.... I can rev it like crazy in neutral and no bogging... but as soon as there is a good amount of load being put on the engine it tends to bog or hesitate... I'm thinking the Cat is Plugged.


      Modified by Ktownboostn at 3:55 PM 7-31-2009


      Modified by Ktownboostn at 4:36 PM 7/31/2009

      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    7. Member Tdotdub's Avatar
      Join Date
      Nov 14th, 2008
      Location
      Toronto ON
      Posts
      2,292
      Vehicles
      99 Beetle (past and present), 94 golf was TD now 1.6D FML, 87 Audi 5000 x2
      08-02-2009 02:40 AM #7
      Started smelling a gas leak a few days now.. could not find what it was.. until today I looked around again and found it.. its from the tank and leaking on the exhaust Can you say stop driving the audi and get the gastank rebuilt?

    8. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-02-2009 10:00 AM #8
      Placed order for 2.0+bar chip and socket !!

      Gutted Catalytic Converter.... still waiting to Road test to see if it is the cause of my hesitation.
      Edit: Still is hesitating ... But not a total loss ! Back to drawing board

      Removed A/C Compressor

      Swiss Cheesed Air Box.




      Modified by Ktownboostn at 6:39 PM 8/2/2009

      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    9. Member Tdotdub's Avatar
      Join Date
      Nov 14th, 2008
      Location
      Toronto ON
      Posts
      2,292
      Vehicles
      99 Beetle (past and present), 94 golf was TD now 1.6D FML, 87 Audi 5000 x2
      08-02-2009 11:59 PM #9
      Got a cut in the tire.. and losing air fast.. Hopefully I can fill it up and make it to work... and back

      On the plus side replaced a broken exhaust hanger

      And spent a bit of time trying to figure out why the horn is not working :S


    10. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-03-2009 10:43 AM #10
      Swapped in a WUR this morning. Hoping maybe it was the cause of hesitation.... but sadly no. On the other hand... It did fix my cold start issue lol.

      Next Step... Spark Plugs

      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    11. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-04-2009 02:14 PM #11
      My Springs showed up a week early !!




      Modified by Ktownboostn at 10:17 AM 8/4/2009

      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    12. Member Tdotdub's Avatar
      Join Date
      Nov 14th, 2008
      Location
      Toronto ON
      Posts
      2,292
      Vehicles
      99 Beetle (past and present), 94 golf was TD now 1.6D FML, 87 Audi 5000 x2
      08-04-2009 11:31 PM #12
      Got 2 flat tires in some puddle. I went to make the turn and in an puddle something cut my 2 tires side walls out :S So my audi got 2 new tires. And all 4 tires reblanced. Fixed the blue wire to the altenator. Also topped it up with oil to max line. (I think I did not have it up there after my oil change). Toke apart my center console cuz my freind made my asstray sink into the shifter area. Donno how but its possible if u got a 5000s. Oh and toke pics of my audi

      Will this ever end? This is what happens when u have a car for like 4 or 5 years. Have it parked for most of it. And u get it from some one who had it parked for like 6 years or so.


    13. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-05-2009 11:12 AM #13
      Swapped in New Plugs. Still hesitates . Got some injector cleaner today and put it in. hopefully it helps

      Also got my hands on a 10v NA head. gonna start tearing it down and pricing out parts.

      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    14. Member Tdotdub's Avatar
      Join Date
      Nov 14th, 2008
      Location
      Toronto ON
      Posts
      2,292
      Vehicles
      99 Beetle (past and present), 94 golf was TD now 1.6D FML, 87 Audi 5000 x2
      08-05-2009 12:06 PM #14
      Posted mine yesterday in hopes of I can sell it with out having to fix the gas tank If I can't sell it. Than soon I will get the gas tank rebuilt and new cat on

    15. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-05-2009 04:36 PM #15
      .....$6 Bottle of Fuel System Cleaner fixed the hesitation... SWEEEEEET !!!!
      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    16. Member loxxrider's Avatar
      Join Date
      Oct 30th, 2005
      Location
      Jupiter, FL / Saudi Arabia
      Posts
      6,563
      Vehicles
      '91 Audi 200 20vt, E34 530i
      08-05-2009 06:26 PM #16
      Hmmm sweet, I didn't see this thread until you posted in the pics thread.

      Today I drove the audi to the gym and back...and on the way there AND on the way back, AND another time I took it in this empty lot with like foot deep really soft sand and had a blast using my quattro lol

      car has big backfire sometimes while getting into boost. It needs more timing in the map. Tune to come soon.


    17. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-05-2009 06:57 PM #17
      Installed Momo Race WHeel and Hub toda that i had kicking around the ship. Drove it around with a big smile now that it has it's power back... just awaiting my chip.....
      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    18. Member Articulation's Avatar
      Join Date
      Sep 27th, 2006
      Posts
      655
      Vehicles
      1987 Audi 5000 CS quattro
      08-05-2009 10:23 PM #18
      My progress so far on my 100


    19. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-06-2009 11:04 PM #19
      WOAH. Very nice !!
      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    20. Member loxxrider's Avatar
      Join Date
      Oct 30th, 2005
      Location
      Jupiter, FL / Saudi Arabia
      Posts
      6,563
      Vehicles
      '91 Audi 200 20vt, E34 530i
      08-06-2009 11:07 PM #20
      damn, thats gangster


      Let see...today I drove it. No backfires. I thought I had one due to not enough timing in the map. Now I've been told that wont cause a backfire or pop.

      Going to add 3 more degrees of timing into the map tomorrow.


    21. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-06-2009 11:58 PM #21
      What are you using for ECU ? Or you testing programs for chips ?
      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    22. Member loxxrider's Avatar
      Join Date
      Oct 30th, 2005
      Location
      Jupiter, FL / Saudi Arabia
      Posts
      6,563
      Vehicles
      '91 Audi 200 20vt, E34 530i
      08-07-2009 12:27 AM #22
      using VEMS

      I would love to be doing chips. I have access to everything, but I need a decoder I guess.

      **and stock dizzy's suck** otherwise I'd still be on stock ignition


    23. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-09-2009 12:37 AM #23
      Hmm.... What all do you have access too ? My friend who installed my chips has been bugging me to find him Info on the chip .. he tells me he could write a program on it if he knew more about it. He is a programmer/engineer maybe we all can figure this out
      Put in a New Fuel filter today... still hesitates but it is running alot better in general.
      I think my hesitation is a huge air leak... my idle likes to climb up randomly.. somtimes it hangs up ...and it only really happens in 3rd,4th and 5th... under load... i'm racking my braing trying to figure this out.. everything i have done so far has made improvements but still have the same initial problem... and it is almost identical symptom to the when i blew IC - Tbody hoses on my old 5000...
      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    24. Member loxxrider's Avatar
      Join Date
      Oct 30th, 2005
      Location
      Jupiter, FL / Saudi Arabia
      Posts
      6,563
      Vehicles
      '91 Audi 200 20vt, E34 530i
      08-09-2009 12:29 PM #24
      I have access to EVERYTHING other than whatever you use to decode the Motronic stuff. It would be great to be able to chip tune these cars easily. The only problem to overcome then is spark hop. The dizzy's we use on the 3b cars are such **** I wouldn't trust one over ~300whp. If there was a solution for that, the sky would be the limit for stock ECU tuning on these cars. That is absolutely the best way to go.


      Modified by loxxrider at 6:56 PM 8-9-2009

    25. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-10-2009 03:30 PM #25
      Yeah i guess running Coil per plug won't work with the stock Triggering system... i plan on Running 034 EFI on my 5000 in the near future anyway. So i'll be ditching the Distributor for individual coils per plug

      Also talked to Previous Owner ( My shop foreman who is the guy who owns the White 200 20v i posted in the Pic thread ) About the hesitation. As he knew it was going on prior to being sold and said he would help to figure it out.
      Now looking at Fuel Pump/Check Valve ( PLEASE BE THE CHECK VALVE !!! ) which could be causing my issue. Going to do fuel pressure and leak down tests tomorrow. Already ordered check valve. Gonna put a fair amount of gas in it tonight with more fuel system cleaner to see if it helps out.. find it happens a lot when the tank @ a 1/4 or less.. plus i pulled the After run injector cooling fan .. so bad check valve + Vapourized fuel in lines could be causing quantity or delivery issues .


      Modified by Ktownboostn at 11:45 AM 8/10/2009


      Modified by Ktownboostn at 11:46 AM 8/10/2009

      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    26. Member Tdotdub's Avatar
      Join Date
      Nov 14th, 2008
      Location
      Toronto ON
      Posts
      2,292
      Vehicles
      99 Beetle (past and present), 94 golf was TD now 1.6D FML, 87 Audi 5000 x2
      08-11-2009 06:38 PM #26
      Replaced my cat.. and it fixed my idle.. But I still have a weird misfiring sometimes?!?!?!?

    27. Member loxxrider's Avatar
      Join Date
      Oct 30th, 2005
      Location
      Jupiter, FL / Saudi Arabia
      Posts
      6,563
      Vehicles
      '91 Audi 200 20vt, E34 530i
      08-11-2009 08:37 PM #27
      Stock trigger system is fine for triggering 5 coils on a standalone...not on stock ecu though of course.

      I ordered some new tri-tip copper plugs today to see if that clears up my misfire/sloppy power.

      If that doesnt fix it, then it almost HAS to be something in the ecu (i doubt it). I have 5 brand new coils, 5 brand new plug wires, and thats all that there is to the ign system.

      The car currently has some random copper single electrode plugs (they are new tho)


    28. Member Tdotdub's Avatar
      Join Date
      Nov 14th, 2008
      Location
      Toronto ON
      Posts
      2,292
      Vehicles
      99 Beetle (past and present), 94 golf was TD now 1.6D FML, 87 Audi 5000 x2
      08-13-2009 11:42 PM #28
      worked on my firefire today.. was unsuccessful. And a few days ago I got my gas tank repaired

      god that misfire is bugging me... any help guys?

      http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=4517609


    29. Member loxxrider's Avatar
      Join Date
      Oct 30th, 2005
      Location
      Jupiter, FL / Saudi Arabia
      Posts
      6,563
      Vehicles
      '91 Audi 200 20vt, E34 530i
      08-14-2009 09:21 PM #29
      Put the tri electrode plugs in today and damn she rips!

      Also fixed a minor boost leak.

      Took some logs of my misfire issue, and then it went away strangely...still trying to figure out why Megatune hates my computer

      also took some pics from my cellphone...posted in the pic thread


    30. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-15-2009 12:21 PM #30
      Took arrival of a 1987 AUdi 5000 NA five cylinder engine ( code : 1T ) ... purely for use of the cylinder head

      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    31. Member Tdotdub's Avatar
      Join Date
      Nov 14th, 2008
      Location
      Toronto ON
      Posts
      2,292
      Vehicles
      99 Beetle (past and present), 94 golf was TD now 1.6D FML, 87 Audi 5000 x2
      08-16-2009 05:21 PM #31
      Replaced my rad... only with a used one.. but hey.. it does not leak With some nice new coolant And looked into my misfireing.. well it appears that its more likley that the injectors are acting up. So my first guess with misfiring might have been wrong.

    32. Member Tdotdub's Avatar
      Join Date
      Nov 14th, 2008
      Location
      Toronto ON
      Posts
      2,292
      Vehicles
      99 Beetle (past and present), 94 golf was TD now 1.6D FML, 87 Audi 5000 x2
      08-18-2009 01:52 PM #32
      Oh forgot to say last time I also changed my oil I tryed to put the big vw diesel filter on for better protection. Becasue it same spindle and everything just a bit bigger filter. But since how the block is made, there is not enough clearence.

      Today... I tried to open one of my rear doors and my door handle broke Oh well I have a ton. I just need to find it lol. When I'm back.

      Hopefully this will happen soon..

      I looked into junk yards in hungary so I can find some e-code headlights from an audi 200

      Also wanting to replace my OLD OLD OLD fuel filter.. Only god knows how old that is... I know its way older than 4 years old.


    33. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-18-2009 02:39 PM #33
      Still sorting out hesitation issue
      BUT
      My chip arrived today !!
      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    34. Member Tdotdub's Avatar
      Join Date
      Nov 14th, 2008
      Location
      Toronto ON
      Posts
      2,292
      Vehicles
      99 Beetle (past and present), 94 golf was TD now 1.6D FML, 87 Audi 5000 x2
      08-18-2009 02:48 PM #34
      hey ktownboostn... can i get a chip for my car? I mean do they offer it for the audi 5000s quattro?

    35. Member Ktownboostn's Avatar
      Join Date
      Mar 31st, 2009
      Location
      Kelowna
      Posts
      1,050
      Vehicles
      88 Audi 5ktq , 02 Audi A6 2.7T
      08-18-2009 03:03 PM #35
      Not sure if there is a chip for your car....
      http://www.gtquattro.com is the site i got it from. might want to see if he offers one
      Order of Operation for projects -
      *VW ARMY* / OKVW

    Page 1 of 6 12345 ... LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •