Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 5 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
    Results 101 to 125 of 150

    Thread: HID BiXenon upgrade

    1. Member idesi1's Avatar
      Join Date
      Sep 2nd, 2011
      Location
      Energy capital of US
      Posts
      170
      Vehicles
      2013 TDI SEL - Candy white/ Cornsilk
      10-15-2011 01:24 AM #101
      OK So
      1) if i don't connect the kufatec harness anywhere for the shutters on the CECM would the lights still work??? if yes then anything would be missing or not working like DRL fogs etc??

      2) is there a way to find out what would be the pin numbers for the CECM in 2012 i.e. like the 2009 to 2011 wires go to pin # 5 in A and pin # 6 in B so can someone tell me what pins would be for the 2012 where i have A B C cecm (no D).

      3) would the aftermarket D2S kit work on the factory bi-xenon??? i searched and saw someone did it on toureg.

      Thanks

    2. Member
      Join Date
      Nov 28th, 2009
      Location
      LA, CA
      Posts
      521
      Vehicles
      2013 CC Sport with Light - Island Grey
      10-15-2011 02:35 AM #102
      1) you won't miss anything else but high beams
      3) you can do it
      You can bypass kufatec harness and use low beam wires to
      Fire the ballasts


      Quote Originally Posted by idesi1 View Post
      OK So
      1) if i don't connect the kufatec harness anywhere for the shutters on the CECM would the lights still work??? if yes then anything would be missing or not working like DRL fogs etc??

      2) is there a way to find out what would be the pin numbers for the CECM in 2012 i.e. like the 2009 to 2011 wires go to pin # 5 in A and pin # 6 in B so can someone tell me what pins would be for the 2012 where i have A B C cecm (no D).

      3) would the aftermarket D2S kit work on the factory bi-xenon??? i searched and saw someone did it on toureg.

      Thanks

    3. Member idesi1's Avatar
      Join Date
      Sep 2nd, 2011
      Location
      Energy capital of US
      Posts
      170
      Vehicles
      2013 TDI SEL - Candy white/ Cornsilk
      10-15-2011 10:46 AM #103
      I will try that. and thanks again for ur unconditional help,
      it seems everybody else is dyslexic on this forum

    4. Member idesi1's Avatar
      Join Date
      Sep 2nd, 2011
      Location
      Energy capital of US
      Posts
      170
      Vehicles
      2013 TDI SEL - Candy white/ Cornsilk
      10-17-2011 10:20 AM #104
      Ok connected the Bi-Xenon without the Highbeam shutter and it does turn on but there is FLICKERING .
      Any suggestions how to resolve it???

    5. Member
      Join Date
      Nov 28th, 2009
      Location
      LA, CA
      Posts
      521
      Vehicles
      2013 CC Sport with Light - Island Grey
      10-17-2011 12:10 PM #105
      Quote Originally Posted by idesi1 View Post
      Ok connected the Bi-Xenon without the Highbeam shutter and it does turn on but there is FLICKERING .
      Any suggestions how to resolve it???
      did you select Xenon without shutter in vagcom?

    6. Member idesi1's Avatar
      Join Date
      Sep 2nd, 2011
      Location
      Energy capital of US
      Posts
      170
      Vehicles
      2013 TDI SEL - Candy white/ Cornsilk
      10-17-2011 11:48 PM #106
      ok my vagcom 'micro can' doesn't work on my apple with virtual i will get a win 7 and try on that if it doesn't then call the cus. service.

      So u meant that i can vagcom myself within the xenon range tab right?

    7. Member
      Join Date
      Nov 28th, 2009
      Location
      LA, CA
      Posts
      521
      Vehicles
      2013 CC Sport with Light - Island Grey
      10-18-2011 03:54 AM #107
      Quote Originally Posted by idesi1 View Post
      ok my vagcom 'micro can' doesn't work on my apple with virtual i will get a win 7 and try on that if it doesn't then call the cus. service.

      So u meant that i can vagcom myself within the xenon range tab right?
      i use win7 in parallels desktop on my macbook air
      my micro can works fine

    8. Member idesi1's Avatar
      Join Date
      Sep 2nd, 2011
      Location
      Energy capital of US
      Posts
      170
      Vehicles
      2013 TDI SEL - Candy white/ Cornsilk
      10-18-2011 09:07 PM #108
      where can i find the Xenon tab in the vag com i dnt see anything for xenon there???

    9. Member
      Join Date
      Nov 28th, 2009
      Location
      LA, CA
      Posts
      521
      Vehicles
      2013 CC Sport with Light - Island Grey
      10-18-2011 09:22 PM #109
      Quote Originally Posted by idesi1 View Post
      where can i find the Xenon tab in the vag com i dnt see anything for xenon there???
      First enable xenon in gateway
      Then you'll xenon module

    10. Member idesi1's Avatar
      Join Date
      Sep 2nd, 2011
      Location
      Energy capital of US
      Posts
      170
      Vehicles
      2013 TDI SEL - Candy white/ Cornsilk
      10-18-2011 11:58 PM #110
      How to enable the xenon in gateway ? Do i go to coding ?
      Coz when i go to coding it shows error n then i tried to go to the install list thing. Where i saw the high beam n xenon range so i checked the box n enabled it then i see these two in the installed bar but whn i click on it it shows error. So please advice

    11. Member
      Join Date
      Nov 28th, 2009
      Location
      LA, CA
      Posts
      521
      Vehicles
      2013 CC Sport with Light - Island Grey
      10-19-2011 02:47 AM #111
      address 19 CAN gateway long coding helper
      go through page and look for xenon module address 55 and check to enable
      then you will see address 55 in main page

    12. Member idesi1's Avatar
      Join Date
      Sep 2nd, 2011
      Location
      Energy capital of US
      Posts
      170
      Vehicles
      2013 TDI SEL - Candy white/ Cornsilk
      10-19-2011 04:50 PM #112
      Ok i went to the 19-CAN gateway > . then it CODING -07 then LONG CODIN HELPER > then it shows a window with ERROR with the following message " Sorry no coding information is available for this ECU. If you would like help send us an Auto scan and Controller Channels Map"
      but then when i clik ok on the window it opens anothoer window with Byte 1-2-3-4- and in byte 3 there 3 boxes with numbers 46-90-06 n several bits from each 0 to 7 and some are marked some not.

      Some how I enabled the Xenon-range thru CAN-gaeteway from the " installation list".
      But when i click from the main window on Installation bar and click on 55-Xenon range it pops a window saying "no response from the controller"

      My bi-xenons are without AFS.

      Anything missing??

    13. Member
      Join Date
      Nov 28th, 2009
      Location
      LA, CA
      Posts
      521
      Vehicles
      2013 CC Sport with Light - Island Grey
      10-19-2011 06:37 PM #113
      sorry my bad
      you don't have to enable the xenon module since you don't have AFS module installed
      i can't remember exactly where but
      cent elect. in address 09
      you have to choose xenon without shutter and deselect the xenon with shutter

      again remove xenon module from the installed list

    14. Member idesi1's Avatar
      Join Date
      Sep 2nd, 2011
      Location
      Energy capital of US
      Posts
      170
      Vehicles
      2013 TDI SEL - Candy white/ Cornsilk
      10-20-2011 01:32 AM #114
      Man now my engine light is on and the auto scan shows fault Malfunction 0010

    15. Member
      Join Date
      Dec 1st, 2009
      Posts
      2,343
      Vehicles
      2012 CC Lux+ DSG, 2001 Corvette 6spd Z51, 2010 Audi S4
      10-20-2011 08:58 AM #115
      ides1 : Your HID install could make an epic disaster movie......

    16. Member idesi1's Avatar
      Join Date
      Sep 2nd, 2011
      Location
      Energy capital of US
      Posts
      170
      Vehicles
      2013 TDI SEL - Candy white/ Cornsilk
      10-20-2011 10:01 AM #116
      Quote Originally Posted by CC'ed View Post
      ides1 : Your HID install could make an epic disaster movie......
      Ha ha ha . Infact ur right..

      I have given up and now will wait untill any dealer will install them for me.

      Just want to get rid of the Engine light so I can take it to the dealer. Its better to pay the dealer rathet then blow up the car

    17. Member idesi1's Avatar
      Join Date
      Sep 2nd, 2011
      Location
      Energy capital of US
      Posts
      170
      Vehicles
      2013 TDI SEL - Candy white/ Cornsilk
      10-23-2011 07:43 PM #117
      Quote Originally Posted by akipal View Post
      sorry my bad
      you don't have to enable the xenon module since you don't have AFS module installed
      i can't remember exactly where but
      cent elect. in address 09
      you have to choose xenon without shutter and deselect the xenon with shutter

      again remove xenon module from the installed list
      I tried in 09-Cent Elect but couldnt find anything there.
      All u can see is Bit 1 2 ... but no descriptions of them as to what they stand for.
      So if anybody has an idea how to to deselect Xenon without shutter please let me knw or PM.
      Also with this mod can i keep the DRL?? as I am planning to install the LED DRL's.
      I am using Kufatec harness without High beam shutter and without AFS just plain simple swap of halogen headlights to Bi-xenon projector headlights.

    18. Member
      Join Date
      Nov 28th, 2009
      Location
      LA, CA
      Posts
      521
      Vehicles
      2013 CC Sport with Light - Island Grey
      10-23-2011 11:11 PM #118
      i think new cent elect is many different from pre 2010 models
      it is in byte 3 in address 09
      byte 3 means 4th from the left
      and bit 4 is for bi-xenon without shutter installed

    19. Member idesi1's Avatar
      Join Date
      Sep 2nd, 2011
      Location
      Energy capital of US
      Posts
      170
      Vehicles
      2013 TDI SEL - Candy white/ Cornsilk
      10-25-2011 12:32 PM #119
      Quote Originally Posted by akipal View Post
      i think new cent elect is many different from pre 2010 models
      it is in byte 3 in address 09
      byte 3 means 4th from the left
      and bit 4 is for bi-xenon without shutter installed
      great !!! i will check it out..
      but just for info how did u figured it out?? i mean is there a way to find out which bit means what etc
      i mean any instructions or so

    20. Member
      Join Date
      Dec 1st, 2009
      Posts
      2,343
      Vehicles
      2012 CC Lux+ DSG, 2001 Corvette 6spd Z51, 2010 Audi S4
      02-28-2012 08:06 PM #120
      Any update to this saga??

    21. n00b
      Join Date
      Apr 17th, 2012
      Posts
      7
      Vehicles
      2012 CC R-Line, 2006 Honda S2000
      04-17-2012 05:47 PM #121
      Quote Originally Posted by Us2bA4dr View Post
      so i wired up my lights temporarily today.

      factory housings, kufatec adapters and aftermarket ds1 hid kit.

      i was looking for a way to make these completely plug and play with no modification to the factory harness so when i sell the car, i just have to pull these and plug the stockies back in.

      spliced the hid harness into the kufatec harness for the low beam and ground. soldered it and shrink wrapped it and taped it up like the kufatec comes.

      mounted the aftermarket ballast to the housing, and there ya go, full plug and play with no cutting to the factory harness.

      now this works for all the factory lights(parking, high beam, and such) but the headlights will not have the adjustment feature, they will be just stationary like the factory halogens, just no glare..

      overall goin this route will save you hundreds in parts...just another way to go..also, no lights on in the dash..
      Hey quick question is it possible to use the harness that comes with an aftermarket hid kit(oem halogen conector ballast the ballast to D1S hid bulb) and avoid the kufatec adaptor all together. Why do you need the Kufatec adaptor.

    22. Member
      Join Date
      Dec 1st, 2009
      Posts
      2,343
      Vehicles
      2012 CC Lux+ DSG, 2001 Corvette 6spd Z51, 2010 Audi S4
      04-17-2012 07:14 PM #122
      You need the Kufatech harness if you want to connect a factory HID headlight housing to the halogen headlight connector that is part of the cars wiring harness. The aftermarket harness only connects the factory halogen bulb socket to the aftermarket HID ballast, if you keep the original halogen headlight housing and just installing HID bulbs into them.

    23. n00b
      Join Date
      Apr 17th, 2012
      Posts
      7
      Vehicles
      2012 CC R-Line, 2006 Honda S2000
      04-18-2012 02:56 PM #123
      Quote Originally Posted by CC'ed View Post
      You need the Kufatech harness if you want to connect a factory HID headlight housing to the halogen headlight connector that is part of the cars wiring harness. The aftermarket harness only connects the factory halogen bulb socket to the aftermarket HID ballast, if you keep the original halogen headlight housing and just installing HID bulbs into them.
      Correct but you can buy and aftermarket hid kit that will connect to the factory halogen socket on one end and on the oposite end connect to a ds1 hid bulb. Would this work with a cap to keep the check engin light from coming on. Where would the kufatec harnes come into play in this setup?

      Is it because of the high beam shutter or is the halogen bulb in the reflector housing for the high beam as in my s2000?

    24. n00b
      Join Date
      Apr 17th, 2012
      Posts
      7
      Vehicles
      2012 CC R-Line, 2006 Honda S2000
      04-18-2012 03:00 PM #124
      Im trying to install the oem hid housings with minimal wiring I dont plan on seting up the AFS. But i do want my high beam to work

    25. Member
      Join Date
      Dec 1st, 2009
      Posts
      2,343
      Vehicles
      2012 CC Lux+ DSG, 2001 Corvette 6spd Z51, 2010 Audi S4
      04-18-2012 04:57 PM #125
      If you don't want to cut and splice the factory harness, you need the Kufatec harness to adapt the cars 10-pin harness (halogen) to the 12 (or 14?) pin plug on the OEM HID housing.

    Page 5 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •