VWVortex.com - VCDS / VAG-Com Sticky Thread - Please Post Eos Specific VCDS Info Here
Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 2 of 2 FirstFirst 12
    Results 26 to 29 of 29

    Thread: VCDS / VAG-Com Sticky Thread - Please Post Eos Specific VCDS Info Here

    1. Member
      Join Date
      Nov 27th, 2009
      Location
      50 Miles South of Tucson AZ
      Posts
      2,382
      Vehicles
      2015 Tiguan SEL and 2013 Genesis Coupe Track V6
      10-01-2011 03:30 AM #26
      2015 Tiguan SEL, White Gold.
      2013 Genesis Coupe Track Version, 3.8 V6, Red.

    2. 07-10-2012 11:22 PM #27
      I have an '08 EOS 2.0 L TFSI with DSG and Highline. Its a great car and drives well, but each time I connect the VCDS to it (I service the car myself now it is out of warranty) I get a mass of error codes from everything from the engine to park steer assist. At every service I clear the codes, but they reappear at the next service. The car drives perfectly, and never misses a beat, so what's the deal?

      Most errors are "004 - No Signal/Communication - Intermittent"

      The ones that really concern me are related to the ABS and Air Bag systems.

      Should I keep ignoring them, or is a visit to a dealer required?

      All comments appreciated except about my electronic ignorance

    3. Member
      Join Date
      Nov 27th, 2009
      Location
      50 Miles South of Tucson AZ
      Posts
      2,382
      Vehicles
      2015 Tiguan SEL and 2013 Genesis Coupe Track V6
      07-12-2012 12:59 AM #28
      Quote Originally Posted by bjmurph View Post
      I have an '08 EOS 2.0 L TFSI with DSG and Highline. Its a great car and drives well, but each time I connect the VCDS to it (I service the car myself now it is out of warranty) I get a mass of error codes from everything from the engine to park steer assist. At every service I clear the codes, but they reappear at the next service. The car drives perfectly, and never misses a beat, so what's the deal?

      Most errors are "004 - No Signal/Communication - Intermittent"

      The ones that really concern me are related to the ABS and Air Bag systems.

      Should I keep ignoring them, or is a visit to a dealer required?

      All comments appreciated except about my electronic ignorance
      This is a great website for most VW products but the Eos forum is not very active, sorry to say. If you want your questions answered, join the Eos Club.

      By the way, there are a couple of errors that should give you concern. Particularly the ABS and Air Bag systems.

      While I do not have these errors when I use my VAGcom, if I did, I would definitely want to see a dealer. Perhaps someone in the Eos Club forum can give you additional info..

      http://www.vweosclub.com/forums/sear...g_searchinfo=1
      2015 Tiguan SEL, White Gold.
      2013 Genesis Coupe Track Version, 3.8 V6, Red.

    4. 03-19-2016 08:57 AM #29
      Hello all, I have a 2009 EOS Lux with tech package that I recently installed an RNS-510 into. It works great but the sound isn't as loud as it was before, my car came with a factory installed Dynaudio system and my old premium 7 radio was amazingly loud and great sound quality. Now the volume isn't as loud and I have to set the bass almost all the way up to get some good deep bass although the sound quality is still very good. The person I bought the system from coded it to work with dynaudio since "sound by Dynaudio" is also displayed when it satrts up and says "welcome to vw" but I'm wondering if he chose a wrong dynaudio code or something??? I know there's a bunch of codes when it comes to the radio unit. I'm in Los Angeles and any help or advice will be very much appreciated.

      Thanks!

    For advertising information click HERE

    Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •