Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 21 of 21

    Thread: ESP and Auto hold dont work?

    1. Member 87'moneypit's Avatar
      Join Date
      May 15th, 2003
      Location
      Cornville, AZ
      Posts
      2,932
      12-06-2010 09:41 PM #1
      Our ESP and Auto Hold button do not function. They will not light up and nothing happens when they are pressed... any ideas... 2008 3.6 4motion wagon... thanks

    2. Member Track5tar's Avatar
      Join Date
      Feb 16th, 2010
      Location
      Salt Lake City, UT and Las Vegas, NV
      Posts
      3,711
      Vehicles
      Mine: 2010 Passat Hers: 2012 B8 A4
      12-06-2010 10:09 PM #2
      Quote Originally Posted by 87'moneypit View Post
      Our ESP and Auto Hold button do not function. They will not light up and nothing happens when they are pressed... any ideas... 2008 3.6 4motion wagon... thanks
      maybe try holding the button? haha idk
      try the dealer if youre not too far
      Unitronic > APR Switched from APR to UNI and never looking back
      CW '10 Passat 2.0TSI: UNI Stage 2 VMR V705 19x8.5 et45 Podi Boost gauge/pod AWE DV, Turbo Outlet Pipe BSH Boost Tap BillyBoat 3" TBE BFI Stg2 Dogbone/motor mount/trans. mount KW V2 coils Forge Twintake(1st on Passat/CC) JBL W12GTi MKII HEX+CAN vagcom, Podi.ca podi free ship code: NINOSHIP, VMR | Wheels velocitymotoring.com, VolksBHAN in September

    3. Member 87'moneypit's Avatar
      Join Date
      May 15th, 2003
      Location
      Cornville, AZ
      Posts
      2,932
      12-06-2010 10:21 PM #3
      Quote Originally Posted by Track5tar View Post
      maybe try holding the button? haha idk
      try the dealer if youre not too far
      Tried it.... no worky.... we are a little over an hour from the dealer.... and thats chapman tucson which sucks... 3 hrs from the next closest... so its a last resort..

      oh yeah, no fault codes on the vagcom...

    4. Senior Member .LSinLV.'s Avatar
      Join Date
      Nov 13th, 2009
      Location
      Vegas Bitches!
      Posts
      29,010
      Vehicles
      00' VR6T 12' V6 TDI 72' 914-6
      12-06-2010 10:23 PM #4
      Quote Originally Posted by 87'moneypit View Post
      oh yeah, no fault codes on the vagcom...
      means nothing....have you actually gone into the stability control system (controller) and run a diagnostic??? verified long coding?
      Larry

      Demokratikally Elekted Minister of Shekels of the Independent People's Republik of Offtopikstan

    5. Member mk6_myke's Avatar
      Join Date
      Jul 16th, 2009
      Location
      Your moms place
      Posts
      6,284
      Vehicles
      10 TR Mk6 on Air
      12-06-2010 10:38 PM #5
      I found that mine doesnt work all the time either. But there is a trick to it almost. I think it senses when on an incline. Keep your foot on the brake and press the button. As for the ESP idk what could be causing that to malfunction. They could be related and could not. GL

    6. Member Bill6211789's Avatar
      Join Date
      Dec 11th, 2009
      Location
      Clifton Park, NY
      Posts
      5,106
      Vehicles
      2006 VW BT Passat
      12-06-2010 10:47 PM #6
      esp is on wen theres no car with the lines under it and to turn auto hold on u need tp make sure u have ur seat belt on. to turn off esp u need to hold the esp button. just couple ideas to try if u hvent already

      GL
      Unitronic Stage III w/ PT5558BB Turbo Unitronic.ca, IE HPFP, 3in B&B TBE, BSH throttle pipe/27mm RSB/Endlinks , Forge 007 DV , RalcoRC/Forge SS, 42Draft Design CNC Shifter bushings, BFI stage 2 motor/tranny mounts, 034 Dogbone, KW V2 coilovers, Nuespeed 25mm FSB, Whiteline Anti-lift kit/Front control arm bushings, 18x8.5 VMR VB3s, JBL stereo, CTS Turbo 2.0t FSI Big turbo kit!

    7. Member mk6_myke's Avatar
      Join Date
      Jul 16th, 2009
      Location
      Your moms place
      Posts
      6,284
      Vehicles
      10 TR Mk6 on Air
      12-06-2010 10:49 PM #7
      Quote Originally Posted by Bill6211789 View Post
      to turn auto hold on u need tp make sure u have ur seat belt on.
      That would explain my troubles too!

    8. Member Bill6211789's Avatar
      Join Date
      Dec 11th, 2009
      Location
      Clifton Park, NY
      Posts
      5,106
      Vehicles
      2006 VW BT Passat
      12-06-2010 11:30 PM #8
      Quote Originally Posted by dubman6 View Post
      That would explain my troubles too!
      only reason i know is bc on my test drive me n the guy sellin me the car sat there and couldnt get it to work till we looked in the owners manual
      Unitronic Stage III w/ PT5558BB Turbo Unitronic.ca, IE HPFP, 3in B&B TBE, BSH throttle pipe/27mm RSB/Endlinks , Forge 007 DV , RalcoRC/Forge SS, 42Draft Design CNC Shifter bushings, BFI stage 2 motor/tranny mounts, 034 Dogbone, KW V2 coilovers, Nuespeed 25mm FSB, Whiteline Anti-lift kit/Front control arm bushings, 18x8.5 VMR VB3s, JBL stereo, CTS Turbo 2.0t FSI Big turbo kit!

    9. Member Track5tar's Avatar
      Join Date
      Feb 16th, 2010
      Location
      Salt Lake City, UT and Las Vegas, NV
      Posts
      3,711
      Vehicles
      Mine: 2010 Passat Hers: 2012 B8 A4
      12-06-2010 11:32 PM #9
      Quote Originally Posted by Bill6211789 View Post
      only reason i know is bc on my test drive me n the guy sellin me the car sat there and couldnt get it to work till we looked in the owners manual
      haha. making them work lol
      Unitronic > APR Switched from APR to UNI and never looking back
      CW '10 Passat 2.0TSI: UNI Stage 2 VMR V705 19x8.5 et45 Podi Boost gauge/pod AWE DV, Turbo Outlet Pipe BSH Boost Tap BillyBoat 3" TBE BFI Stg2 Dogbone/motor mount/trans. mount KW V2 coils Forge Twintake(1st on Passat/CC) JBL W12GTi MKII HEX+CAN vagcom, Podi.ca podi free ship code: NINOSHIP, VMR | Wheels velocitymotoring.com, VolksBHAN in September

    10. Member 87'moneypit's Avatar
      Join Date
      May 15th, 2003
      Location
      Cornville, AZ
      Posts
      2,932
      12-07-2010 09:12 AM #10
      Quote Originally Posted by .LSinLV. View Post
      means nothing....have you actually gone into the stability control system (controller) and run a diagnostic??? verified long coding?
      I didnt actually see that controller... I looked... Do you know what # it is by any chance? I will take a look again tonight, mabye I over looked it.

      Holding down the ESP for a period of time does nothing to turn it off... its pretty much like its not functioning at all... I will try the suggested methods for the Auto Hold and let you guys know if it worked. Thanks for all the replies.

    11. Member
      Join Date
      Oct 1st, 2006
      Posts
      1,236
      Vehicles
      2009 CC Lux 3.6 4motion
      12-07-2010 09:48 AM #11
      On mine, the seatbelt has to be on to either turn ESP off or turn auto hold on.

    12. 12-07-2010 11:28 AM #12
      Also, ESP off light is in the dash, not on the button, just to clarify.

      My auto-hold works when either moving or stopped and the light lights up on the button itself. But I've always had my seatbelt on.

    13. Junior Member
      Join Date
      Oct 5th, 2009
      Location
      Chicago, Illinois
      Posts
      71
      Vehicles
      2008 Passat 3.6 4Motion
      12-07-2010 12:30 PM #13
      samething happened to me back in march of this year, turns out to be the haldex control module. but mine was replaced under warranty and everything is working fine after. good luck!

    14. Member 87'moneypit's Avatar
      Join Date
      May 15th, 2003
      Location
      Cornville, AZ
      Posts
      2,932
      12-07-2010 12:38 PM #14
      Quote Originally Posted by duelerss View Post
      samething happened to me back in march of this year, turns out to be the haldex control module. but mine was replaced under warranty and everything is working fine after. good luck!
      Did you have any engine light or anything else that would indicate a problem?

    15. Junior Member
      Join Date
      Oct 5th, 2009
      Location
      Chicago, Illinois
      Posts
      71
      Vehicles
      2008 Passat 3.6 4Motion
      12-07-2010 01:24 PM #15
      Esp light is on and wouldn't turn off when I press the esp button. Happened a few time and the dealer said cannot replicate the problem. So I just simply drove in with the light on, and they told me its going to be a3 days job and gave me a loaner.

    16. Member
      Join Date
      Mar 10th, 2009
      Posts
      3,201
      Vehicles
      2006 Passat 2.0t 6mt
      12-07-2010 07:32 PM #16
      I also know that if you have your autohold on and stopped at light or such. If you turn off ESP it will put your parking brake on.

    17. Junior Member BigBadBull's Avatar
      Join Date
      Aug 20th, 2004
      Location
      Hoover/Bluff Park AL
      Posts
      97
      Vehicles
      10' Passat Wagon, 06 a4 3.2l Q
      12-09-2010 03:06 PM #17
      Quote Originally Posted by Bill6211789 View Post
      only reason i know is bc on my test drive me n the guy sellin me the car sat there and couldnt get it to work till we looked in the owners manual
      I was told the same thing when I got my car recently...
      10 VW Passat Wagon
      06 Audi A4 3.2Q
      Previous: 04 VW T Red MK IV R32

    18. 05-12-2012 05:30 PM #18
      Both mine have just stopped working too, do they share the same fuse?


      Sent from my iPhone using Tapatalk

    19. Member
      Join Date
      Mar 10th, 2009
      Posts
      3,201
      Vehicles
      2006 Passat 2.0t 6mt
      05-13-2012 01:48 PM #19
      Quote Originally Posted by Grantus75 View Post
      Both mine have just stopped working too, do they share the same fuse?


      Sent from my iPhone using Tapatalk
      The controller for the autohold is under the center console I know that but as far as the fuse. Not to sure.

    20. 05-13-2012 04:39 PM #20
      It was a 5amp 2nd from front on drivers side, had burnt out, swapped it today and all worked sweet. My own fault really. My auto hold button broke, I tried to fix it myself, new button installed and still didn't work so eventually I found the fuse!


      Sent from my iPhone using Tapatalk

    21. 02-19-2013 04:45 PM #21
      Could you please tell me which one, more exactly? Inside the car or below the hood?

      Thanks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •