Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 2 of 36 FirstFirst 12345612 ... LastLast
    Results 26 to 50 of 894

    Thread: New to VR6: 2.9L Build

    1. Member 1.AteTee MkIV's Avatar
      Join Date
      Feb 12th, 2009
      Location
      Dirtyy Jerzyy
      Posts
      187
      Vehicles
      02' 1.8t Getta (sold) 1997 2.blow Basket
      05-05-2011 04:46 PM #26
      Quote Originally Posted by L. Fopps View Post
      I love your sig
      Haha. Your the first to comment on it
      (_fishbowl society_)

      i wish i was a little less slower...i wish i was lower....i wish i had paint that looked good i would show her...i wish i had a rabbit with a hatch in the back with a custom fit boser.

    2. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      05-05-2011 11:47 PM #27
      Picked all of this and a passenger airbag up today in mint condition for 40 bucks. Gonna finally fix my heater core now that its summer while the dash is out. woulda been nice to find this deal in the winter

      Last edited by L. Fopps; 05-06-2011 at 11:58 AM.

    3. Member jazzcat2001's Avatar
      Join Date
      Mar 17th, 2004
      Location
      Hazelwood, MO
      Posts
      3,565
      Vehicles
      97 GTi VR6
      05-06-2011 12:33 AM #28
      good job
      Jim- Owner of rustisnotacrime.com Like us on FB!
      Admin on Rival House. Like us on FB!
      SE Auto

    4. Member GTIDamien_407's Avatar
      Join Date
      Nov 23rd, 2008
      Location
      Burlington, Ontario
      Posts
      4,703
      Vehicles
      2004 Jetta TDI Sport Edition, 2004 Ram 2500 Cummins
      05-06-2011 12:34 AM #29
      FS - OZ M-191 Center Cap - http://forums.vwvortex.com/showthrea...5#post77384355
      Diesel Dub Club #38 || Euro Style || MK2 Militia ||

    5. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      05-09-2011 10:25 AM #30
      Finally got some clean pictures with the Joey modded headlights and fogs



      Cleaned and degreased the engine bay. .


      and found some more problems

      the running hot is due to the fact that the belt driven fan isnt working due to the belt being non existent. my battery cables are cut and frayed. And my coolant tank is leaking on the center seem. I got my engine codes down from 5 to 1. Now i only have a main catalyst below threshold? What are some possibilites for this issue? my buddy said the cat was done with the exhaust lesss than a year ago. Could o2 sensors be my issue?
      Last edited by L. Fopps; 05-09-2011 at 10:36 AM.

    6. Member FRESH WHITE TEE's Avatar
      Join Date
      Jul 30th, 2009
      Location
      Easton, PA
      Posts
      5,557
      Vehicles
      98 GLX VR6 95 Cabrio VR6
      05-09-2011 01:39 PM #31
      great turnaround for this car. looks great now. very clean. though i have no input for you cel issues.
      Anyway, csb, bbs rs, and as always, lower it.

    7. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      05-24-2011 09:21 PM #32
      so the car got towed by a crazy shady company and now its f@cked up. I went to pick it up they charged me an insane amount of money, cash only and my car was hidden behind a tractor trailer in front of a gti they had in pieces that needed a motor and right next to my car same story with two eclipses.

      Anyway since i got it back it doesn't want to start right and is now when i let off the gass it wont idle it revs at like 1800 rpms. i disconnected and reconnected the throttle body and did a throttle body alignment in Vagcom and still have the same issue. I also now have a coolant temp sensor code that i never had prior as well as an evap leak. Can these be my issues and if not what are some things to consider?

      Thanks in advance

    8. Member MYGTI_MA's Avatar
      Join Date
      May 3rd, 2010
      Location
      North of Boston
      Posts
      4,644
      Vehicles
      '97 GTI 2.0T (v2.0) // '94 Golf LC5P // '83 Rabbit Diesel
      05-24-2011 09:30 PM #33
      check the hoses going to the throttle body cause those were causing an EVAP code for me. I had the reving issue when my throttle body plug wires got melted so check those.

      good luck man, good thing you were able to save the dub from the shady ' we hope you never come to claim your car' tow company

    9. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      05-25-2011 10:44 AM #34
      all vaccuum lines as well as sai and kombi valve lines have been replaced just before towing. That was what i would have originally thought if they hadnt just been done

    10. Member CrazyMikeJr14's Avatar
      Join Date
      Apr 12th, 2008
      Location
      Cincinnati, Ohio
      Posts
      1,193
      Vehicles
      2001 VW 12v VR6
      06-03-2011 01:28 AM #35
      subscribed!
      Hope all is well!
      Its time to get serious.

      Check out my build thread.

    11. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      06-06-2011 02:57 PM #36
      a little update. Had the front clip off again this weekend. put a fan belt on changed the coolant reservoir and all 3 coolant temp sensors. Cars running like a champ again. In doing the belt though i nicked the radiator and its leaking looks like the front clip will be off again.

      Just a question. Now with the new coolant temp sensors and the belt on the fan, the temp gauge is staying right at half way. I was on the highway doing like 85 and after an hour and a half it started climbing up to the 230 degree mark again I thought the belt slipped off but it didnt. And the coolant was still at the max line. Looks like ill be doing a low temp thermostat and fan switch unles someone has another idea of what this could be. The fan appears to be running correctly. I know its supposed to run at a higher speed if the a/c is on but my a/c doesnt work so i never see that higher speed. Would it click onto a higher speed at anypoint without the a/c. Im questioning whether my fcm is working properly or not?

      Thanks

    12. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      06-06-2011 02:59 PM #37
      On another note I also won a $100 gift card to parts4euro.com in that facebook 100,000 page likes screen grab contest.. so ill be ordering some free goodies

    13. Member AJmustDIE's Avatar
      Join Date
      Dec 22nd, 2010
      Location
      Ocala, Florida
      Posts
      2,274
      Vehicles
      97 Black GLX, RIP 97 White 8vT Jetta Trek
      06-06-2011 10:36 PM #38
      Lucky ass,
      Quote Originally Posted by root beer View Post
      It's Timmy with mmmmMojo, i have returned
      8VALVETURBO - RIP White Jetta

    14. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      06-12-2011 08:21 PM #39
      Well it was a somewhat productive rainy weekend. Went out for a wakeboard session Saturday morning, got caught in the perfect storm in the bay, stopped for a piss break in my pancho So then we pulled the boat out as soon as we got back and the Fopps got to work....


      Then Today I finally got motivated to put my euro FER smoked turns in. Got the Dremel out and they fit like OEM
      Also rigged together my OEM sideskirt strips and endcaps that I finally tracked down and slapped them on. Made a world of a difference.

      Other than that just partially gutted my interior to get my black/ partial suede interior swap going. as of now bottom trim is in. Gonna paint the top trim pieces using interior paint. Any Suggestions on what paint to use?

      I also have in progress is my half empty Heineken mini keg ill be turning into a heat shield once empty

      Also got a 2.9 clone manifold being made bypassing the corner down by cylinders 5&6 as well as the opposite top corner simulated by yellow lines.
      Last edited by L. Fopps; 06-13-2011 at 10:27 AM.

    15. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      06-12-2011 11:57 PM #40
      All engine code related issues solved Finally no more CEL.
      Last edited by L. Fopps; 08-03-2012 at 10:16 AM.

    16. Member nfx's Avatar
      Join Date
      Jul 18th, 2004
      Location
      MD
      Posts
      4,901
      Vehicles
      MK3 2.0T, 2013 Elantra GT
      06-16-2011 07:10 AM #41
      Ever figure out the temperature issue? Hook up VAGCOM while your driving and check temps that way. The ECU will always know the correct temperature, while your cluster may be full of lies (I have this issue)
      2.0T... it's back!
      Don't call it a build thread

    17. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      06-16-2011 10:45 AM #42
      Yes temperature issue has been solved I drove around that way and it was indeed hot. But the issue has been taken care of now.

      Newest Developments thanks to EURO ENGINUITY

      If i knew how to weld I would have done it myself but working full time in manhattan theres no time for me to learn.


      Last edited by L. Fopps; 06-16-2011 at 10:49 AM.

    18. Member kingslinky's Avatar
      Join Date
      Sep 13th, 2007
      Location
      MA/VT
      Posts
      1,729
      06-16-2011 01:41 PM #43
      subscribed for the 2.9 clone and keg heat shield.

    19. Member
      Join Date
      Sep 3rd, 2008
      Location
      NJ
      Posts
      192
      Vehicles
      02 Boxster S
      06-17-2011 01:29 PM #44
      looks real good, would love a 2.9 clone....and i'm starting to like buggattis more and more, let me know if your ever getting rid of them...

    20. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      06-17-2011 01:37 PM #45
      if i get rid of them ill let you know but as of now there not going anywhere they just got some fresh rubbers not long ago I deleted all my posts on that other thread i felt bad we jacked the **** out of it.

    21. Member
      Join Date
      Sep 3rd, 2008
      Location
      NJ
      Posts
      192
      Vehicles
      02 Boxster S
      06-17-2011 01:46 PM #46
      Quote Originally Posted by L. Fopps View Post
      if i get rid of them ill let you know but as of now there not going anywhere they just got some fresh rubbers not long ago I deleted all my posts on that other thread i felt bad we jacked the **** out of it.
      yeah i'd love to grab a set of 16's but the roads are so bad around here, i already have a bent DE wheel, and thats a 15...buggattis have to be the best looking OEM MKIII wheel though

      and yeah we totally did, thats why i figured i'd post here haha...

    22. Member
      Join Date
      Sep 3rd, 2008
      Location
      NJ
      Posts
      192
      Vehicles
      02 Boxster S
      06-17-2011 02:08 PM #47
      yeah ones bent and they were sprayed gun metal, came out pretty well but it was a few years ago, definitely need to be refinished, and center caps arent in the best shape either, my boy redbeard has some RXIIs (16x7 i think) I keep trying to get him to part with but hes resisting haha

    23. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      06-19-2011 11:32 PM #48
      Well I escaped fathers day dinner for a while and got my dremel on.....

      I finished it up but it was nightime Ill snap a shot tomorrow after work.The cutout in the plastic top of the mini keg is a perfect cut for the maf wiring..makes it seem like these things were made to be recycled like this

      Last edited by L. Fopps; 06-19-2011 at 11:37 PM.

    24. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      06-21-2011 10:49 AM #49
      Got my heatshield keg done and fitting snug as can be.. Its like the spout area in the plastic was made for the MAF just required very mild trimming.






      Also just got my Ecodes, euro wiring harness OEM Euro Switch in pretty stoked to get some time to put it all in.


    25. Member L. Fopps's Avatar
      Join Date
      Oct 17th, 2006
      Location
      Sayreville, NJ
      Posts
      4,887
      Vehicles
      96 2.9 project Jetta, '04 A4 Avant 1.8t quattro
      06-21-2011 11:52 AM #50
      Just a question. Now with the new coolant temp sensors and the belt on the fan, the temp gauge is staying right at half way. If im on the highway doing like 85 and after an hour and a half it started climbing up to the 230 degree mark again I thought the belt slipped off but it didnt. And the coolant was still at the max line. Looks like ill be doing a low temp thermostat and fan switch unless someone has another idea of what this could be. The fan appears to be running correctly. I know its has different speeds and supposed to run at a higher speed if the a/c is on but my a/c doesnt work so i never see that higher speed. Would it click onto a higher speed at anypoint without the a/c. Im questioning whether my fcm is working properly or not? It seems like it could run a little faster. If i click the heat on for ten minutes when the car is around the 230 mark the temp drops back down to half way... What could this be?

      Thanks

    Page 2 of 36 FirstFirst 12345612 ... LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •