Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
    Results 106 to 140 of 155

    Thread: A little build

    1. Member mach5racing4's Avatar
      Join Date
      Jun 10th, 2007
      Location
      Barre, Ma
      Posts
      694
      Vehicles
      08 R32 UG #837
      06-24-2012 01:00 PM #106
      Awesome build man! I cant wait to see the complete finished product

    2. 07-08-2012 10:38 AM #107
      Even though it doesn't seem like I work on this much ...It really consumes all of my time ...
      It is fast however. Just a quick note..A freind of mine has a 630 to the wheel drag car ...I let him drive it and he come back smiling like he stole something ..
      After driving this for a couple of weeks , the mounts for the shocks, the Cams I guess I would call them...The clearance issues, the cheap rod ends, etc...Well , were just not good enough..
      I am supposed to get it blasted in the morning yeaaaa.. I have fully tabbed it out . Upgraded all shock mounts( scabbed them with some heavier pipe and went with 3/16" tabs instead of 1/8"), a few rod ends , seat belt mounts . closed in the "A" arm tabs .

      A few pics..


      By stevem589 at 2012-07-08

      By stevem589 at 2012-07-08

      By stevem589 at 2012-07-08
      Cam difference

      By stevem589 at 2012-07-08

    3. Member ray32's Avatar
      Join Date
      Apr 26th, 2008
      Location
      NNJ
      Posts
      2,159
      Vehicles
      BMW X5 HPA\\\EFR7670~MK4 R32
      07-10-2012 12:17 PM #108
      great fab work!

    4. Member
      Join Date
      Sep 11th, 2009
      Location
      MN
      Posts
      858
      Vehicles
      1990 Corrado AWP 20v 1.8T
      07-11-2012 10:48 PM #109
      impressive! what issues are you currently having?
      it's not that I can't do it, it's that I don't know how yet...

    5. 07-22-2012 05:59 PM #110
      Well , I got the frame blasted and epoxy primed ...took 4 days to sand it to get ready to paint.
      Decided to go with the flat Black ...just trying to put it back together ..
      Between the rain and the heat ..it is tough ..
      anywhoo.......






      By stevem589

      By stevem589

      By stevem589

    6. Member turbinepowered's Avatar
      Join Date
      Mar 18th, 2007
      Location
      Southeastern US of A
      Posts
      6,337
      Vehicles
      '86 Interceptor 700, '82 Quantum Coupe
      07-22-2012 08:35 PM #111
      Dude, I am serious impressed.
      Quote Originally Posted by zukiphile View Post
      There is an area of a normal brain that lets the owner know the object works and needs to be left alone. Not all of us have it. It is like being colorblind.

    7. Member akid420's Avatar
      Join Date
      Apr 23rd, 2009
      Location
      Southern NH
      Posts
      1,004
      Vehicles
      98 gti, 97 gls, 95 golf
      07-22-2012 10:32 PM #112
      + for not cutting corners

    8. 07-25-2012 09:59 PM #113
      Been working hard on it ..but gotta go back to work ..so , its all I could get done ..






      By stevem589

      By stevem589

      By stevem589

      By stevem589

    9. Member turbinepowered's Avatar
      Join Date
      Mar 18th, 2007
      Location
      Southeastern US of A
      Posts
      6,337
      Vehicles
      '86 Interceptor 700, '82 Quantum Coupe
      07-26-2012 12:49 AM #114
      So what tools have you used so far in this build? I'm especially curious about how you shaped your big tubing sections.
      Quote Originally Posted by zukiphile View Post
      There is an area of a normal brain that lets the owner know the object works and needs to be left alone. Not all of us have it. It is like being colorblind.

    10. 07-26-2012 01:48 AM #115
      How bad is the heat when the rad fan is on? I know bikes can roast you in traffic.

    11. 07-26-2012 05:57 AM #116
      Quote Originally Posted by turbinepowered View Post
      So what tools have you used so far in this build? I'm especially curious about how you shaped your big tubing sections.
      The bends were made with a harbor freight bender..It had to be modified , I kept shearing the pins on the dies . It did take quite some time to get the sides the same ..Besides that on tools , I have the miniture lincoln, a matobo , and another cheap grinder ..that is all .. http://www.harborfreight.com/tubing-roller-99736.html
      Quote Originally Posted by blind View Post
      How bad is the heat when the rad fan is on? I know bikes can roast you in traffic.
      So far on the radiator , I it hasn't been bad ..but .......I haven't driven it for any distance . I am planning on putting some kind of heat shield that takes the heat to ground.. Thought also , to make some kind of vent to route some of that heat inside when it gets cooler out ..

    12. Member turbinepowered's Avatar
      Join Date
      Mar 18th, 2007
      Location
      Southeastern US of A
      Posts
      6,337
      Vehicles
      '86 Interceptor 700, '82 Quantum Coupe
      07-26-2012 10:03 AM #117
      Quote Originally Posted by stevem589 View Post
      The bends were made with a harbor freight bender..It had to be modified , I kept shearing the pins on the dies . It did take quite some time to get the sides the same ..Besides that on tools , I have the miniture lincoln, a matobo , and another cheap grinder ..that is all .. http://www.harborfreight.com/tubing-roller-99736.html
      Nice work then, especially for such a "primitive" fab setup. I guess you drilled out the die pins to put some more appropriate sized ones in?

      Going to add an English Wheel to your tool array when it comes time for the body, or are you going to go fiberglass?
      Quote Originally Posted by zukiphile View Post
      There is an area of a normal brain that lets the owner know the object works and needs to be left alone. Not all of us have it. It is like being colorblind.

    13. 07-26-2012 08:30 PM #118
      well , they were pinned in from the outside of the die ..so , I used grade 8 bolts to hold them .
      As far as a english wheel , that was the plan,
      A lot of people coming by now to see it ..not to work...anywho...they are telling me to maybe
      not go with a body ..so , I am really undecided ..I do know I will be putting some A** time in
      it before I do anymore work to it ..

    14. Junior Member
      Join Date
      Feb 28th, 2012
      Location
      Hagerstown MD
      Posts
      28
      Vehicles
      07 gti
      08-13-2012 06:04 PM #119
      Quote Originally Posted by stevem589 View Post
      ...the Cams I guess I would call them...The clearance issues, the cheap rod ends, etc...Well , were just not good enough..
      I am supposed to get it blasted in the morning yeaaaa.. I have fully tabbed it out . Upgraded all shock mounts( scabbed them with some heavier pipe and went with 3/16" tabs instead of 1/8"), a few rod ends , seat belt mounts . closed in the "A" arm tabs .

      Cam difference

      By stevem589 at 2012-07-08
      Those are bell cranks. Great job on everything, car looks amazing.

      Edit: formatting

    15. 08-25-2012 10:13 PM #120
      Hey been doing work on it ..just slow ..working the bugs out..anywho


      By stevem589 at 2012-08-25

      By stevem589 at 2012-08-25

      By stevem589 at 2012-08-25

      By stevem589 at 2012-08-25

      By stevem589 at 2012-08-25

    16. Member GTijoejoe's Avatar
      Join Date
      Oct 6th, 2001
      Location
      OH
      Posts
      6,976
      Vehicles
      '06 Evo Mr, '13 Accord v6, '13 CBR500r, '14 Accord 4dr
      08-28-2012 10:55 PM #121
      I really like this project, just super fun thing to do, love fab work. I'd love to do something like this one day when I got the space.

      Than's for sharing dude
      2.0T+034efi+meth = 300+whp = Part out PM me for anything

    17. 08-29-2012 06:11 PM #122
      Since the redue on the suspension. I have a bounce under acceleration.I have not been able to look at it due to the storm..but maybe tomorrow it wont rain. Also having some kind of bog. I am not real sure about that either I don't think I have a leak. It is almost like I can't get it to a higher rpm.

    18. Member KlutchKing's Avatar
      Join Date
      Sep 23rd, 2008
      Location
      Pace / Pensacola, FL
      Posts
      408
      Vehicles
      '03 VW GTI 1.8T & '63 VW Beetle
      08-29-2012 06:21 PM #123
      Quote Originally Posted by stevem589 View Post
      Also having some kind of bog. I am not real sure about that either I don't think I have a leak. It is almost like I can't get it to a higher rpm.


      Maybe it's in limp mode?

    19. 08-29-2012 06:54 PM #124
      Maybe so man.. I still have wiring issues. I am not sure what would put it in limp mode. Thanks

    20. Member fouckhest's Avatar
      Join Date
      May 22nd, 2003
      Location
      Up on the Mtn
      Posts
      16,834
      Vehicles
      Danger Ranger
      08-30-2012 09:31 AM #125
      Quote Originally Posted by stevem589 View Post
      Maybe so man.. I still have wiring issues. I am not sure what would put it in limp mode. Thanks
      its not in limp mode...i wouldnt get out of its own way if it was...

      gotta be something little like a vacuum leak...

    21. 08-30-2012 03:36 PM #126
      Quote Originally Posted by fouckhest View Post
      its not in limp mode...i wouldnt get out of its own way if it was...

      gotta be something little like a vacuum leak...
      Maybe so Michael .. it wont stop raining..
      it was like it would load up and not go..
      There is not much left on there for a vacuum problem..I am looking tho.
      I have a bad bounce I am looking for too
      I have 2 springs on the throttle pedal. It is so touchy.
      I will let u know as soon as I can break it out ....errr rain

    22. 08-31-2012 05:06 PM #127
      Ok .. I need some help or advice. The car is running way too hot. I cannot for the life of me figure this out.
      I temporary mounted the cooling ball back on the car about 6-8 inches above the engine. Thinking to get the air all out. This is not working. I have swapped the cooling lines just to see what happens. I have put 3 different. Thermostats in. And now my latest thing was to pull the thermostat out of the engine...I checked the water pump. It has a Metal impeller. I have no water in the oil. I don't think I have a head gasket issue at all...so I guess what I am asking is......tada ....do you think the stock pump just doesn't have enough flow to cool it off? And also.. should I look at putting a pump in line to make it flow better?
      Thanks

    23. Member AJmustDIE's Avatar
      Join Date
      Dec 22nd, 2010
      Location
      Ocala, Florida
      Posts
      2,274
      Vehicles
      97 Black GLX, RIP 97 White 8vT Jetta Trek
      09-01-2012 02:07 PM #128
      I think an electric water pump helping would definitely do ya.
      Quote Originally Posted by root beer View Post
      It's Timmy with mmmmMojo, i have returned
      8VALVETURBO - RIP White Jetta

    24. Member tiopedro's Avatar
      Join Date
      Jun 6th, 2011
      Location
      The Netherlands
      Posts
      499
      09-03-2012 11:19 AM #129
      Quote Originally Posted by stevem589 View Post
      Hey been doing work on it ..just slow ..working the bugs out..anywho


      By stevem589 at 2012-08-25

      By stevem589 at 2012-08-25

      By stevem589 at 2012-08-25

      By stevem589 at 2012-08-25

      By stevem589 at 2012-08-25

      AHHHHH!!! so damn sexy!

      Get her running cool and smooth!
      Save The Ring
      Quote Originally Posted by Adam144 View Post
      Around here they all "upgraded" to lifted pick-ups with cheesy wheels and a sticker bomb of energy drinks and fox racing. The highest mileage early 2000's truck they can buy, cheapest lift that makes it the tallest, clear or tinted tails, drop in HIDs, tinted windows, accent painted everything, stick on chrome, rebel flags (wtf?).

    25. 09-03-2012 03:14 PM #130
      Thanks..I got it cooling better.. gonna build a shroud and then it should be alot better. Going to try to do this today

    26. Member akid420's Avatar
      Join Date
      Apr 23rd, 2009
      Location
      Southern NH
      Posts
      1,004
      Vehicles
      98 gti, 97 gls, 95 golf
      09-06-2012 01:59 PM #131
      As far as fluid flow it shouldn't matter much that the radiator is farther from the engine compared to a stock vehicle. The only added resistance would be friction which would be minimal. The greater factor would be the size of the lines going from the engine to rad(too big or too small will impeed flow). Could be wrong but thats what i learned in my fluid dynamics course.

      I'd guess the greatest factor would be the overall surface area of the rad that dissapates the heat. So maybe stronger fan? Guessing the over heating happens when its not rolling?
      Shroud should deffinetly help get more air moving through rad and amplify dissapation of the heat.

      Good luck. Want to see this thing ripping up the streets.

    27. 09-06-2012 09:47 PM #132
      Ok just drove it for about 30 minutes straight and it cooled off great!! The shroud and no thermostat
      Worked out just fine. So I can cross that problem off.
      The only issue I really have left is the bouncing under acceleration. I am not in limp mode. It will at a certain point
      When its not bouncing pull all the way up to almost redline. So it is just about half the time I will have to up shift
      And pedal the throttle.
      So who knows..??? Could be the chassis flexing?
      I am gonna bring it to a chassis Guy Saturday and see what he thinks.
      thanks for the comments.

    28. Member tiopedro's Avatar
      Join Date
      Jun 6th, 2011
      Location
      The Netherlands
      Posts
      499
      09-07-2012 03:33 AM #133
      Quote Originally Posted by stevem589 View Post
      Ok just drove it for about 30 minutes straight and it cooled off great!! The shroud and no thermostat
      Worked out just fine. So I can cross that problem off.
      The only issue I really have left is the bouncing under acceleration. I am not in limp mode. It will at a certain point
      When its not bouncing pull all the way up to almost redline. So it is just about half the time I will have to up shift
      And pedal the throttle.
      So who knows..??? Could be the chassis flexing?
      I am gonna bring it to a chassis Guy Saturday and see what he thinks.
      thanks for the comments.
      Save The Ring
      Quote Originally Posted by Adam144 View Post
      Around here they all "upgraded" to lifted pick-ups with cheesy wheels and a sticker bomb of energy drinks and fox racing. The highest mileage early 2000's truck they can buy, cheapest lift that makes it the tallest, clear or tinted tails, drop in HIDs, tinted windows, accent painted everything, stick on chrome, rebel flags (wtf?).

    29. Member zoidmk5's Avatar
      Join Date
      Sep 16th, 2006
      Location
      SoMD
      Posts
      4,404
      Vehicles
      4.6L 44V 10 Cylinder Turbo
      09-07-2012 02:53 PM #134
      there should be a substantial difference between the feeling of bouncing under flex, or do to a change in the load given by the motor. your chassis guy should beable to pinpoint it pretty easy...or so i assume
      ***PM me for VAGCOM services in the SOMD/VA area***

      Quote Originally Posted by lugnuts View Post
      And I'm just letting you know that you don't know entirely what you are talking about.

    30. 09-07-2012 03:20 PM #135
      Thanks.. ya this Guy is suposed to be the local expert..I really hope he can help

    31. 09-08-2012 08:48 PM #136
      So...the timing is off a tooth. I have one bad coil.the intake temp sensor is
      Not working. But the suspension and frame are not flexing.
      just gotta do some more work! Yaaa

    32. Member zoidmk5's Avatar
      Join Date
      Sep 16th, 2006
      Location
      SoMD
      Posts
      4,404
      Vehicles
      4.6L 44V 10 Cylinder Turbo
      09-08-2012 10:05 PM #137
      thats all small potatoes, get them squared away and lets see some videos of this thing in motion
      ***PM me for VAGCOM services in the SOMD/VA area***

      Quote Originally Posted by lugnuts View Post
      And I'm just letting you know that you don't know entirely what you are talking about.

    33. 09-08-2012 11:02 PM #138
      I know man.. but it just seems like one thing after another
      Ok I will quit crying...

    34. 09-11-2012 12:03 AM #139
      Ok I put in some new plugs and new coils. The intercooler multi switch. Put a vacuum source to
      The dv. And walaa ..I am almost scared of it..it is almost stupid how I thought limp mode was somewhat
      Fast..I didn't know it was in limp mode. So... anyway..I got it fired up and started down the street
      And I got on it to the floor.. it pinned me to the seat.. so I backed off and putt puttted to a straight away
      So I decided to see what it really has..I rolled on about 10 MPH in second gear. Stomped on it ...redline switched to third ..stayed in it .....when switching to 4th. It blew the coupling in 2 on the intercooler. Sounded like a shotgun going off!! I said to myself ...self.. are you still alive?.. anyway.. by far the fastest thing I have drove ever.
      Soon as I get a new coupler I will have a video..

    35. Member arethirdytwo's Avatar
      Join Date
      Apr 4th, 2007
      Location
      Austin, TX
      Posts
      4,989
      Vehicles
      '07 335i Sedan, '04 R32, '82 300D, '95 Jetta
      09-11-2012 12:23 AM #140
      Best update ever! Haha. I have been watching this from the start and I think a lot of us have been thinking you were in limp mode. A factory 1.8t, even in Jetta form is a "zippy" car. A set of tubes plus that same motor and then some should be insane.

      Really happy you got this up and running. My only bit of advice would be to really go through it all now. I am not a chassis guy so just make sure you have it braced right and the rear can hold the power. Past that... I may have my first project once we buy our house

      I will also donate an 02M minus bell housing if you put a VR6 in this, you can grab a 2wd BH for around $100-$150. PM with pic of VR6 if you are interested.

      Super Serial about the 02M BTW.

      Quote Originally Posted by stevem589 View Post
      Ok I put in some new plugs and new coils. The intercooler multi switch. Put a vacuum source to
      The dv. And walaa ..I am almost scared of it..it is almost stupid how I thought limp mode was somewhat
      Fast..I didn't know it was in limp mode. So... anyway..I got it fired up and started down the street
      And I got on it to the floor.. it pinned me to the seat.. so I backed off and putt puttted to a straight away
      So I decided to see what it really has..I rolled on about 10 MPH in second gear. Stomped on it ...redline switched to third ..stayed in it .....when switching to 4th. It blew the coupling in 2 on the intercooler. Sounded like a shotgun going off!! I said to myself ...self.. are you still alive?.. anyway.. by far the fastest thing I have drove ever.
      Soon as I get a new coupler I will have a video..

    Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •