Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 13 of 15 FirstFirst ... 39101112131415 LastLast
    Results 301 to 325 of 360

    Thread: 10k Revs of 2.5L Big Turbo AWD Rabbit Madness!


    1. Former Advertiser
      Join Date
      Jun 24th, 2009
      Location
      Summit, NJ
      Posts
      6,942
      Vehicles
      Billet 72'd 07 GTI, Billet 6265'd 08 R32, 2010 GMC Sierra
      02-08-2012 11:08 AM #302
      Car looks great.


    2. 02-11-2012 01:22 PM #304
      Just wanted to cross post this from another thread in regards to our dyno numbers.

      Quote Originally Posted by nothing-leaves-stock View Post
      i'll say it again and again...it's a way different motor...way too different.

      also. what is your plans to get 1000? BW just built a killer setup with E85 and only(only haha, its a lot) 615 fWHP. where are you finding the other 400whp?
      not knocking you...just interested as to what you plan?
      Just an FYI the 619FWHP was put down only at 20psi and only pushing to around 7500 RPM. The reason being is that the night before we had sheared the ARP flywheel bolts at the strip and decided to put some generic grade 5 bolts (all that was available) back in along with welding the flywheel to the crank. So needless to say we were taking it easy. Since the event we have redone the motor and have done many pulls past 9k rpm and have boosted it over 35psi. Trust me its faster. We hope to dyno soon AWD but I promise 1000AWHP is possible with this motor. (Our current setup, I am guessing can produce around 850awhp.

    3. Member thygreyt's Avatar
      Join Date
      Jun 7th, 2009
      Location
      fort lauderdale, FL
      Posts
      12,873
      Vehicles
      1k-m-cbta-02q-PTE5858
      02-11-2012 06:45 PM #305
      bw and hep did an awesome job... congrats

    4. Member Skaffles's Avatar
      Join Date
      May 27th, 2011
      Location
      North Jersey
      Posts
      1,200
      Vehicles
      08 i5 Jetta
      02-13-2012 11:23 PM #306
      Quote Originally Posted by gabe@bwperformance View Post
      Just wanted to cross post this from another thread in regards to our dyno numbers.



      Just an FYI the 619FWHP was put down only at 20psi and only pushing to around 7500 RPM. The reason being is that the night before we had sheared the ARP flywheel bolts at the strip and decided to put some generic grade 5 bolts (all that was available) back in along with welding the flywheel to the crank. So needless to say we were taking it easy. Since the event we have redone the motor and have done many pulls past 9k rpm and have boosted it over 35psi. Trust me its faster. We hope to dyno soon AWD but I promise 1000AWHP is possible with this motor. (Our current setup, I am guessing can produce around 850awhp.
      That's amazing, can't wait for complete results.
      MKV
      My Timeline.
      Garden State Euros
      Quote Originally Posted by eatonrabbit. View Post
      that's the great thing about opinions... everyone has them


    5. Member DarkSideGTI's Avatar
      Join Date
      Aug 11th, 2001
      Location
      SL,UT
      Posts
      17,043
      Vehicles
      Bagged R32T, 2015 S3, 2001 4Runner
      02-20-2012 10:31 AM #308
      Co-Branding win.

    6. Forum Sponsor pete@blackforest's Avatar
      Join Date
      Aug 18th, 2011
      Location
      Raleigh, NC
      Posts
      7,375
      Vehicles
      VW/Audi/BMW
      02-20-2012 11:35 AM #309
      Awesome!
      Pete D.
      BLACK FOREST INDUSTRIES
      pete@blackforestindustries.com
      phone: 919.468.5400
      instagram:@blackforestindustries

    7. Member pennsydubbin's Avatar
      Join Date
      Mar 3rd, 2010
      Location
      Pa
      Posts
      1,181
      Vehicles
      2005.5/08 Jetta 2.5T
      02-20-2012 05:25 PM #310
      any pics yet?
      United Motorsports 2.5T


    8. Member twoteks's Avatar
      Join Date
      Dec 1st, 2005
      Location
      19038, PA
      Posts
      7,933
      Vehicles
      I, II, III, V, G60
      02-26-2012 02:20 PM #312
      When do you guys start making boost with that mammoth turbo?


    9. Member twoteks's Avatar
      Join Date
      Dec 1st, 2005
      Location
      19038, PA
      Posts
      7,933
      Vehicles
      I, II, III, V, G60
      02-27-2012 09:55 PM #314
      You guys said you're running "custom cams"? What is the duration and where did you source them from?

    10. 02-28-2012 01:40 AM #315
      The cams never came around although we are hoping to finally have some here real soon.

    11. 02-28-2012 02:24 AM #316
      Did you guys switch to a larger throttle body or are you still running stock?


    12. Member aquino's Avatar
      Join Date
      Mar 12th, 2007
      Location
      austin
      Posts
      437
      Vehicles
      VW
      02-29-2012 08:01 AM #318
      for Gabe and BWP for their exceptional customer service. Thanks.

    13. Member thygreyt's Avatar
      Join Date
      Jun 7th, 2009
      Location
      fort lauderdale, FL
      Posts
      12,873
      Vehicles
      1k-m-cbta-02q-PTE5858
      02-29-2012 08:20 AM #319
      Quote Originally Posted by aquino View Post
      for Gabe and BWP for their exceptional customer service. Thanks.
      agreed!

    14. 04-24-2012 12:45 PM #320
      So 2 or 3 weeks ago with the revised and updated setup we strapped the Rabbit back down to the dyno. Unfortunately we were having some issues with what I believe was the head lifting which was causing pressure in the coolant jackets and also causing the coolant to overflow out of the bottle. Also we were not able to take it over 8k rpms because of a terrible tensioner issue on the main drive belt which causes it to kick the belt off. (IE is working on a fix as we speak) However we were able to put down an impressive 811AWHP on an AWD Superflow dyno pushing 28psi. Attached is a link of one of the dyno runs and as soon as I get the graphs I will post them as well. Enjoy.
      This was at a local dyno day. Please ignore the hp numbers that are shown below. He was trying to calculate for a corrected sea level number however it is not accurate.


    15. Member thygreyt's Avatar
      Join Date
      Jun 7th, 2009
      Location
      fort lauderdale, FL
      Posts
      12,873
      Vehicles
      1k-m-cbta-02q-PTE5858
      04-24-2012 12:52 PM #321
      arent you running an underdrive belt?

    16. 04-24-2012 01:09 PM #322
      Quote Originally Posted by thygreyt View Post
      arent you running an underdrive belt?
      yes.

    17. Member mldouthi's Avatar
      Join Date
      Jun 26th, 2010
      Location
      Austin
      Posts
      1,912
      Vehicles
      08' Rabbit (Lifted), 07' Rabbit, 04 Audi S4, 93 Audi 100s, 97 zx6r Fighter Project
      04-24-2012 01:16 PM #323
      This is awesome Big

    18. Member thygreyt's Avatar
      Join Date
      Jun 7th, 2009
      Location
      fort lauderdale, FL
      Posts
      12,873
      Vehicles
      1k-m-cbta-02q-PTE5858
      04-24-2012 01:21 PM #324
      Quote Originally Posted by gabe@bwperformance View Post
      yes.
      why is it shearing off then?

      i thought that the underdrives were "fixing" the issue...

      because on the stock pulley/belt the issue is pretty bad

    19. 04-24-2012 03:23 PM #325
      I apologize when I answered you earlier I was in a rush. Basically we are just running an ECS lightweight crank pulley but everything else is stock. Problem is that the lower tensioner for the AC/Crank belt gets some bad harmonic vibrations while in the higher RPMs and it is not strong enough to hold the tension down so the belts keep skipping off basically

    Page 13 of 15 FirstFirst ... 39101112131415 LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •