Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 8 of 16 FirstFirst ... 456789101112 ... LastLast
    Results 246 to 280 of 555

    Thread: Whats wrong with your .:R today?

    1. Member speeedfrk's Avatar
      Join Date
      Nov 9th, 2004
      Location
      miltown, wi
      Posts
      2,572
      Vehicles
      12 Golf R, 13 Jetta, 67 Lincoln Continental
      01-25-2012 03:44 PM #246
      ^^^ disconnect the battery and reconnect. i had that problem once and that fixed it.

    2. Member hubris007's Avatar
      Join Date
      Aug 25th, 2009
      Location
      Mesa, AZ
      Posts
      206
      Vehicles
      MKIV R32
      01-25-2012 03:53 PM #247
      Quote Originally Posted by speeedfrk View Post
      ^^^ disconnect the battery and reconnect. i had that problem once and that fixed it.



      Heh, the battery has been unplugged for about 2 hours now. Great minds and all that.

      Any idea how long it takes to completely reset?

    3. Member Deconus's Avatar
      Join Date
      Apr 21st, 2005
      Location
      Sacramento, CA
      Posts
      1,505
      Vehicles
      2004 Volkswagen Golf R32
      01-25-2012 04:26 PM #248
      Only thing wrong with mine is theres no bag of money for aftermarket parts in the back

    4. Member speeedfrk's Avatar
      Join Date
      Nov 9th, 2004
      Location
      miltown, wi
      Posts
      2,572
      Vehicles
      12 Golf R, 13 Jetta, 67 Lincoln Continental
      01-25-2012 04:31 PM #249
      Quote Originally Posted by hubris007 View Post



      Heh, the battery has been unplugged for about 2 hours now. Great minds and all that.

      Any idea how long it takes to completely reset?

      mine was only disconnected for a couple minutes

    5. Junior Member execchef337.1's Avatar
      Join Date
      May 18th, 2008
      Location
      Saint Sauveur,QC
      Posts
      59
      Vehicles
      mk4 R32 DBP, Chrysler Neon beater
      01-25-2012 04:35 PM #250
      Ripped a nice gash in my oil pan goin over some ice on my way to work 1 day at work,3 days salary to fixFML!!!!!

    6. Member argh32's Avatar
      Join Date
      Apr 8th, 2004
      Location
      Racine, Wi
      Posts
      429
      Vehicles
      04 R bought new traded for '12 JSW TDI
      01-25-2012 07:31 PM #251
      Need front right wheel bearing and the all wheel drive has ceased working...maybe the control module? Should find out tomorrow. Love the car, but at 131,000 I am thinking of moving on.....

    7. Member cnahm's Avatar
      Join Date
      Sep 15th, 2004
      Posts
      218
      Vehicles
      '13 Golf R carbon steel
      01-25-2012 08:48 PM #252
      Hmmmmm... let's just say that for the year my repair tally is up to over 5K. The biggest thing was getting a CEL, which was p1340 for cam misalignment. That turned out to be due to the timing chain being stretched. So it was a whole engine tear down, replacement of cams, pulleys, rails, gears, timing chain, etc etc. And then when they had it all apart, the clutch was almost gone, so we did that too. Yippee, I saved on labor for that at least. This was a couple months ago.... which brings me to the recent one....Differential carrier bearing failed (in dramatic fashion in traffic I might add, requiring immediate pull over and tow). Another pricey repair.

      Needless to say, as great as it still drives, I'm not happy with the year's problems. I'm getting something different in the next 6 months. It's worn out its welcome, and not in good graces anymore.
      Last edited by cnahm; 01-27-2012 at 10:26 AM.

    8. Member hubris007's Avatar
      Join Date
      Aug 25th, 2009
      Location
      Mesa, AZ
      Posts
      206
      Vehicles
      MKIV R32
      01-26-2012 08:22 PM #253
      well, battery reset didn't work for the CEL. It was back on within 12 hours.
      On the plus side, the passenger door unlocks by double tapping the key fob unlock.

    9. Member speeedfrk's Avatar
      Join Date
      Nov 9th, 2004
      Location
      miltown, wi
      Posts
      2,572
      Vehicles
      12 Golf R, 13 Jetta, 67 Lincoln Continental
      01-27-2012 06:15 PM #254
      Quote Originally Posted by argh32 View Post
      Need front right wheel bearing and the all wheel drive has ceased working...maybe the control module? Should find out tomorrow. Love the car, but at 131,000 I am thinking of moving on.....
      hopefully all goes well for you. i was the guy with the twin car that came to say hello to you. not sure what it was as i work as a service advisor in the mazda/kia building, but i would imagine it was the haldex connector and a possibility of built up corrosion. wheel bearings are just one of those things that go at 131,xxx. no reason to get rid of a VERY fun car.


      hubris007
      well, battery reset didn't work for the CEL. It was back on within 12 hours.
      On the plus side, the passenger door unlocks by double tapping the key fob unlock.
      glad it at least fixed the door lock issue.

    10. Junior Member
      Join Date
      May 11th, 2011
      Location
      Monroe, WA
      Posts
      81
      Vehicles
      2004 .:R32 TR and 1995 dodge ram 1500
      01-27-2012 09:30 PM #255
      Need a clutch/flywheel job.
      Traction control light is on all the time, no CEL.
      Intake cam sensor is f'ing up intermittently
      Need a new convenience center thing, random electrical glitches
      Fuel door switch takes forever to work, sometimes have to sit there for a couple minutes and keep pulling it. Makes fueling up irritating.
      Think I need some new wheel bearings too.

    11. Member werdnakills's Avatar
      Join Date
      Jun 7th, 2011
      Location
      Albuquerque, NM
      Posts
      1,220
      Vehicles
      2004 .:R32, 2012 GLI
      01-28-2012 08:11 PM #256
      Wheel bearing took a ****.
      VRalliance #43
      Quote Originally Posted by DCJodon View Post
      My crayons smell like MK4s, please help.

    12. Member Basil Fawlty's Avatar
      Join Date
      Sep 7th, 2003
      Location
      Wisco
      Posts
      9,546
      Vehicles
      2001 Volkswagen Golf
      01-28-2012 09:41 PM #257
      flat tire...put a tire plug, heading up to Tire Kingdom tomorrow to replace it!

    13. Member benyates's Avatar
      Join Date
      Jun 10th, 2009
      Location
      FL and Snowta
      Posts
      2,248
      Vehicles
      MkIV BMP R32
      01-28-2012 10:39 PM #258
      nothing too much today, the ground for my subs came off the little double female connector...


      yesterday the interior lights were just plain off all the time... drifted around a wet sharp turn to the left hard and boom lights are back on
      BMP .:R32

    14. Member Mc.:R's Avatar
      Join Date
      May 25th, 2010
      Location
      NorCal
      Posts
      154
      Vehicles
      04 R32
      01-28-2012 10:54 PM #259
      Thinking I need a new throttle body because I can't adapt it or set readiness. Plus it's bumping idle. Awesome!

    15. 01-29-2012 12:51 AM #260
      Out of the blue, the instrument cluster "dinged" and the odometer part of the cluster went black. Restarted car and it came back on.

    16. Member BOUDAH's Avatar
      Join Date
      Aug 15th, 2008
      Location
      Albany, New York
      Posts
      11,636
      Vehicles
      BMP .:R32 Supercharged , '13 CC (POS)
      01-29-2012 05:28 AM #261
      Quote Originally Posted by Mc.:R View Post
      Thinking I need a new throttle body because I can't adapt it or set readiness. Plus it's bumping idle. Awesome!
      have u cleaned it lately?

    17. Banned ThatVdub's Avatar
      Join Date
      May 28th, 2010
      Location
      Jax, FL
      Posts
      6,931
      Vehicles
      Golf R
      01-29-2012 09:38 AM #262
      Quote Originally Posted by Mc.:R View Post
      Thinking I need a new throttle body because I can't adapt it or set readiness. Plus it's bumping idle. Awesome!
      Any TPS codes?

    18. Member jerd's Avatar
      Join Date
      Aug 20th, 2006
      Location
      Connecticut
      Posts
      2,061
      Vehicles
      10 JSW SE, 04.:R
      01-29-2012 10:27 AM #263
      My blinkers are acting like they are on speeeeeed!!!!!!!

      Any thoughts???

    19. Banned ThatVdub's Avatar
      Join Date
      May 28th, 2010
      Location
      Jax, FL
      Posts
      6,931
      Vehicles
      Golf R
      01-29-2012 10:30 AM #264
      Quote Originally Posted by jerd View Post
      My blinkers are acting like they are on speeeeeed!!!!!!!

      Any thoughts???
      Bulbs, Relay?

      Did you mess with the lights?

      One quick search...

      http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5081850
      Last edited by ThatVdub; 01-29-2012 at 10:36 AM.

    20. Member jerd's Avatar
      Join Date
      Aug 20th, 2006
      Location
      Connecticut
      Posts
      2,061
      Vehicles
      10 JSW SE, 04.:R
      01-29-2012 10:45 AM #265
      Quote Originally Posted by ThatVdub View Post
      Bulbs, Relay?

      Did you mess with the lights?

      One quick search...

      http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5081850
      thanks

    21. Member jerd's Avatar
      Join Date
      Aug 20th, 2006
      Location
      Connecticut
      Posts
      2,061
      Vehicles
      10 JSW SE, 04.:R
      01-29-2012 12:18 PM #266
      Quote Originally Posted by ThatVdub View Post
      Bulbs, Relay?

      Did you mess with the lights?

      One quick search...

      http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5081850
      Dude come to find out my brake light drivers side was out!! I pulled the tray out and replaced the bulb and now my blinker is acting like it suppose to!! Yay this thread really works

      Thanks John

    22. Banned ThatVdub's Avatar
      Join Date
      May 28th, 2010
      Location
      Jax, FL
      Posts
      6,931
      Vehicles
      Golf R
      01-29-2012 12:33 PM #267
      hehe, bulb is most common issue...

    23. Member werdnakills's Avatar
      Join Date
      Jun 7th, 2011
      Location
      Albuquerque, NM
      Posts
      1,220
      Vehicles
      2004 .:R32, 2012 GLI
      01-29-2012 04:36 PM #268
      Quote Originally Posted by jerd View Post
      Yay this thread really works
      VRalliance #43
      Quote Originally Posted by DCJodon View Post
      My crayons smell like MK4s, please help.

    24. Banned ThatVdub's Avatar
      Join Date
      May 28th, 2010
      Location
      Jax, FL
      Posts
      6,931
      Vehicles
      Golf R
      01-29-2012 05:26 PM #269
      Been driving my car around town a few times, just a few miles added, and just noticed my front
      tires have'n major inner wear. Desperately need an alignment, which I knew for a while, but
      wasn't driving her, since I needed a suspension, now I need to rush order something, before
      these new tires go to sh it.

    25. Member Mc.:R's Avatar
      Join Date
      May 25th, 2010
      Location
      NorCal
      Posts
      154
      Vehicles
      04 R32
      01-30-2012 05:31 PM #270
      Quote Originally Posted by BOUDAH View Post
      have u cleaned it lately?
      Thanks for conferming what I thought I had to do always nice to have another opinion. Seems to have worked for now.


      And to thatVdub no tps codes. Only code I have thrown is for the climatronic. Sorry if this seems gumbled I am sick lol.

    26. n00b
      Join Date
      Feb 1st, 2012
      Location
      C d'A, ID
      Posts
      8
      Vehicles
      04 MKIV R32 Black
      02-01-2012 02:43 AM #271
      Got the check engine light tonight and the flapper is now shut so its obvious the sound has changed. Read the owners manual and it says it's related to the exhaust system...reduce power use and have it looked at. Is this a problem with the cat?

      What is this actually related to?

      I don't have a diagnostic tool to read faults so I can't check the code. Anybody recommend a code checker for this car?

      Love the car so far, I had an 01 VR6 and lusted for this R32.

    27. Member milwaukeeandy's Avatar
      Join Date
      Feb 28th, 2010
      Location
      Milwaukee, WI
      Posts
      5,778
      Vehicles
      ///
      02-01-2012 12:40 PM #272
      I got a CEL. Tell me if this makes sense:

      I have a unitronic stage 2 tune, when I got the tune I had a 3 inch EIP cat back. I went back to a stock exhaust and thats when the cel came on.

      Could that be because i went to a stock exhaust now and the airflow isn't as much?
      Lower Standards
      instagram: @andye666

    28. Member joseph052188's Avatar
      Join Date
      Nov 10th, 2007
      Location
      TX
      Posts
      432
      Vehicles
      04 VW R32, 86 GTI
      02-06-2012 01:58 PM #273
      Oil pan busted



    29. Member g_wagon's Avatar
      Join Date
      Mar 4th, 2009
      Location
      Calgary, AB
      Posts
      163
      Vehicles
      MK4 .:R32
      02-07-2012 12:10 AM #274
      car started making a weird static sorta noise when i hit a bump coming from the rear passenger side. Cant tell if its the speaker or suspension
      I my .:R32
      Flick

    30. n00b
      Join Date
      Feb 1st, 2012
      Location
      C d'A, ID
      Posts
      8
      Vehicles
      04 MKIV R32 Black
      02-07-2012 12:31 AM #275
      Took the car to the mechanic and the code pointed to the secondary air system and turned out the tube was leaking. New tube installed code cleared.
      While there had the car inspected and oil changed. All looks good, runs and drives fine.

      Today driving home the engine light came back on.

      So has anyone had problems with cold weather conditions or the secondary air intake system?

      Temps are below 39* F, no snow on the roads just cold and dry.


    31. Member werdnakills's Avatar
      Join Date
      Jun 7th, 2011
      Location
      Albuquerque, NM
      Posts
      1,220
      Vehicles
      2004 .:R32, 2012 GLI
      02-07-2012 09:36 AM #276
      Quote Originally Posted by g_wagon View Post
      car started making a weird static sorta noise when i hit a bump coming from the rear passenger side. Cant tell if its the speaker or suspension
      Is it coming from the hazard switch?
      VRalliance #43
      Quote Originally Posted by DCJodon View Post
      My crayons smell like MK4s, please help.

    32. Member
      Join Date
      Oct 29th, 2008
      Location
      Boynton Beach, FL
      Posts
      4,758
      Vehicles
      2004 BMP R32
      02-07-2012 09:50 AM #277
      Water in hatch again. I did replace the factory cluster f*ck set-up with clear vinyl tubing over a year ago. The tubing is still attached & there's a lot of water in the hose, so thinking clogged drain nipple.
      "Being in space was great, I had plenty of time to rub one out, which in space is great, but after a while it's like living in a snow globe" -Peter Griffin
      "You could whore yourself out to 1,000 fat chicks for $50 apiece. Or 50 really fat chicks for $1,000. What? Don't look at me like that. Fat chicks need love too. But, they got to pay." -Glenn Quagmire

    33. Member WonderBucket's Avatar
      Join Date
      Sep 29th, 2004
      Location
      Los Angeles, CA
      Posts
      1,616
      Vehicles
      2013 VW CW GOLF R
      02-07-2012 11:57 AM #278
      Cruise control hasn't been working and scanned the car to find the clutch switch was bad. Replaced the sucker and now it drives like a whole new car.

      the one tiny little part makes that much difference.
      .: SoCal R32 – '13 Candy White Golf R 4D

      APR Stg 2+ | Autotech HPFP | Borla TBE | OEM LED Tails | 42DD Intake | HPA Core Interlock | 19" HRE FlowForms
      Previous: '00 GTI | '04 R32T | '04.5 GLI | '04 R32

    34. Member speeedfrk's Avatar
      Join Date
      Nov 9th, 2004
      Location
      miltown, wi
      Posts
      2,572
      Vehicles
      12 Golf R, 13 Jetta, 67 Lincoln Continental
      02-07-2012 12:12 PM #279
      Quote Originally Posted by WonderBucket View Post
      Cruise control hasn't been working and scanned the car to find the clutch switch was bad. Replaced the sucker and now it drives like a whole new car.

      the one tiny little part makes that much difference.
      drives like a whole new car?? how so? just curious to know what other differences youve noticed.

      thanks!

    35. Member BOUDAH's Avatar
      Join Date
      Aug 15th, 2008
      Location
      Albany, New York
      Posts
      11,636
      Vehicles
      BMP .:R32 Supercharged , '13 CC (POS)
      02-07-2012 03:08 PM #280
      Excuse my ignorance but wtf is a Clutch switch, lol

    Page 8 of 16 FirstFirst ... 456789101112 ... LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •