Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 2 of 23 FirstFirst 12345612 ... LastLast
    Results 26 to 50 of 555

    Thread: Whats wrong with your .:R today?

    1. Member
      Join Date
      Oct 14th, 2004
      Posts
      620
      Vehicles
      2004 Volkswagen R32, 1988 Ford Festiva LX, 1978 Honda Hobbit
      07-19-2011 07:31 PM #26
      Quote Originally Posted by GTI GUY 74 View Post
      Car is making squeaking noises when I go over bumpy roads. Suspension related, had new H&R sways put in and that seemed to magnify things. Still getting a horrible whinning noise from the engine, worse now that I put DLI mounts in. Taking it to the dealer tomorrow for an oil change and the 70K servicing. Hopefully they can isolate these issues. If those get fixed I may not sell her.
      i have squeaking in the front as well. its most apparent upon take off from a stop. i hear it in the drivers side front. ive heard it before, but i recently installed coilovers. im gonna ask my mechanic about it.

    2. Senior Member im no hero x's Avatar
      Join Date
      Feb 26th, 2007
      Location
      Westchester County, NY
      Posts
      23,088
      Vehicles
      '03 Jetta TDI Wagon 5-spd, '04 .:R32 (FOR SALE!!...maybe), '97 Supra N/A
      07-19-2011 07:58 PM #27
      My car hates Waterfest. Last year I got stranded because the alternator decided to quit.

      This year I had done so much preparation and I spoiled it so badly with goodies like H&R coils and BBS RS-gt's.

      In exchange, this is what happened:
      -Hatch refused to stay shut after I tossed all my bags in it on Saturday morning
      -Developed a squeak on any road that isn't absolutely perfect
      -Developed squeaky brake pads
      -Developed an exhaust leak that sounds like a bicycle when its rolling without pedaling.

      Oh, and my a/c still isn't working. I was sweating all weekend!

      wtf.
      Need VW Mk4 parts? Search my user name and get some great deals!

    3. Senior Member im no hero x's Avatar
      Join Date
      Feb 26th, 2007
      Location
      Westchester County, NY
      Posts
      23,088
      Vehicles
      '03 Jetta TDI Wagon 5-spd, '04 .:R32 (FOR SALE!!...maybe), '97 Supra N/A
      07-19-2011 07:59 PM #28
      Quote Originally Posted by tpr950h View Post
      i have squeaking in the front as well. its most apparent upon take off from a stop. i hear it in the drivers side front. ive heard it before, but i recently installed coilovers. im gonna ask my mechanic about it.
      So there are 2 others with the same issue? Interesting haha
      Need VW Mk4 parts? Search my user name and get some great deals!

    4. Member tonedeaf420's Avatar
      Join Date
      Jun 23rd, 2009
      Location
      Chester, NY
      Posts
      2,440
      Vehicles
      08 DBP R32 #1524
      07-19-2011 08:06 PM #29
      Quote Originally Posted by im no hero x View Post
      So there are 2 others with the same issue? Interesting haha
      make that 3 of us. whenever i go over a decent sized bump, i hear a chirping noise coming front driver front end. not sure what it is.

      over heat at idle. replaced thermostat and still does it. guessing i need to replace the fans.

    5. Member horribleR's Avatar
      Join Date
      Feb 1st, 2010
      Location
      CA
      Posts
      3,640
      Vehicles
      Miata, Miata
      07-19-2011 08:19 PM #30
      My sway bar isn't working anymore.

    6. Member corradovrsick's Avatar
      Join Date
      May 19th, 2006
      Location
      203
      Posts
      2,536
      Vehicles
      08' S4, '07 trailblazer SS(SOLD), 2000 S4(SOLD), BMP R32 (SOLD)
      07-19-2011 09:00 PM #31
      Quote Originally Posted by tonedeaf420 View Post
      make that 3 of us. whenever i go over a decent sized bump, i hear a chirping noise coming front driver front end. not sure what it is.

      over heat at idle. replaced thermostat and still does it. guessing i need to replace the fans.
      maybe green top?

      my cars good and bad... always finding more stupid isht to buy other then that everythings a ok. coming apart this weekend to put in ported exhaust manifolds hopefully that goes over smooth. if anyones in the area and familiar and wanna come chill and be my accomplis feel free on me
      08' S4 stock for now

    7. Member pim r32's Avatar
      Join Date
      Jan 13th, 2008
      Location
      New York
      Posts
      707
      Vehicles
      04 TR R32
      07-19-2011 10:29 PM #32
      Quote Originally Posted by R32Freddie View Post
      I did and my fans had to be replaced.
      Thanks buddy, i guess im going to have to change my fans when it happens again.

    8. Member chupecabra's Avatar
      Join Date
      Jul 24th, 2007
      Location
      SEPA
      Posts
      1,823
      Vehicles
      '90 Audi 90 coupe quattro (f/s), '85 wolfsburg cabriolet, RIP '04 t-red .:R32 :(
      07-19-2011 11:28 PM #33
      I love my r but I've had tons of problems.
      Engine light does what it wants.
      My drivers seat knocked off the clip for the visor (only took 5 years!).
      Changed the alternator a few years back as it was charging my battery to 19v.
      Replaced the rear diff (bearing housing got shredded to bits).
      Foggy headlights.
      And most disappointing of all, tred clear coat peel aaaalllllll over. Roof, hood, sides. It's poopy.
      instagram @chupe
      Fckh8

    9. Member
      Join Date
      Oct 14th, 2004
      Posts
      620
      Vehicles
      2004 Volkswagen R32, 1988 Ford Festiva LX, 1978 Honda Hobbit
      07-20-2011 11:20 AM #34
      Quote Originally Posted by im no hero x View Post
      So there are 2 others with the same issue? Interesting haha
      Update I just drove my car (let it sit for the day) and it was not squeaking. Weird. I'm sure it'll be back.

    10. Member chupecabra's Avatar
      Join Date
      Jul 24th, 2007
      Location
      SEPA
      Posts
      1,823
      Vehicles
      '90 Audi 90 coupe quattro (f/s), '85 wolfsburg cabriolet, RIP '04 t-red .:R32 :(
      08-15-2011 10:34 PM #35
      It's getting worse by the day :'(





      ---
      - Sent from my iPhone using Tapatalk
      instagram @chupe
      Fckh8

    11. Member dubcc's Avatar
      Join Date
      Sep 29th, 2005
      Location
      Pittsburgh PA
      Posts
      5,257
      Vehicles
      2004 R32 S/C
      08-15-2011 10:42 PM #36
      Bad axles and bad wheel bearing. All thanks to improper installation by shops and dealer. Props to you guys that can do ALL of your work on the R

    12. Member VdubbPeach's Avatar
      Join Date
      Mar 25th, 2008
      Location
      Eldersburg MD
      Posts
      2,931
      Vehicles
      2004 VW .:R32 S/C 78' Kawasaki kz650SR built
      08-15-2011 10:43 PM #37
      Good idea for a thread, althogh slightly depressing..

      Code for mass air performance/range sporadic.
      on the bright side of things..think I got it figured out and fixed
      (O : o)=R32=W====(o : O)
      I <3 (.Y.)
      If you don't like my post. IDGAF.

    13. Member alex_slo.:R's Avatar
      Join Date
      Mar 13th, 2007
      Location
      SLO
      Posts
      153
      Vehicles
      BMP .:R , 2012 Passat SE
      08-15-2011 11:40 PM #38
      It's DIRTY!

    14. Member specialkane7's Avatar
      Join Date
      Jul 30th, 2002
      Location
      Nj
      Posts
      475
      Vehicles
      2004 R32t, 2009 Jetta
      08-15-2011 11:50 PM #39
      Quite a bit of oil leakage where my tranny bolts up...possible rear main seal....but let's hope not!!!


    15. Junior Member
      Join Date
      Aug 19th, 2010
      Location
      Yakima, Washington
      Posts
      58
      Vehicles
      2004 BMP MKIV R32
      08-16-2011 01:21 AM #40
      Drivers side mirror started flapping in the wind on the highway....not the mirror unit, just the mirror itself. Anyone know what adhesive is used to glue these things on?
      "There are so many starving children in the world that could be fed for years with the money it took to build that car. And I would line them all up in a line and hit them at 180mph WITH this car."

    16. Member werdnakills's Avatar
      Join Date
      Jun 7th, 2011
      Location
      Albuquerque, NM
      Posts
      1,220
      Vehicles
      2004 .:R32, 2012 GLI
      08-16-2011 01:27 AM #41
      @ Specielkane7 I'm having this same issue I took it to the dealership and they told me they couldn't figure out where its coming from. They quoted me 900 dollars just to diagnose the issue.. I think I'll live with the leak till my clutch goes
      Last edited by werdnakills; 08-16-2011 at 01:30 AM.

    17. Member Basil Fawlty's Avatar
      Join Date
      Sep 7th, 2003
      Location
      Wisco
      Posts
      9,682
      Vehicles
      2001 Volkswagen 3.2 liter 4Motion Golf 2010 Volkswagen Routan SE
      08-16-2011 08:04 AM #42
      "Check Brake Pads" light is on due to the pad wear sensor delete (OEM pads replaced at 65k miles with Hawk pads). Can this be turned off with VAG COM? Also thinking about buying the dummy plugs from ECS.

    18. Member fouckhest's Avatar
      Join Date
      May 22nd, 2003
      Location
      Up on the Mtn
      Posts
      17,295
      Vehicles
      Danger Ranger
      08-16-2011 08:22 AM #43
      figured out this weekend why my A/C has been sucking hind tit...went to add refrigerant, just to discover that the large fan no-worky

    19. Member
      Join Date
      Apr 12th, 2008
      Location
      Bloomington, Minnesota
      Posts
      380
      Vehicles
      2004 Dbp .:R32T
      08-16-2011 10:47 AM #44
      Quote Originally Posted by Basil Fawlty View Post
      "Check Brake Pads" light is on due to the pad wear sensor delete (OEM pads replaced at 65k miles with Hawk pads). Can this be turned off with VAG COM? Also thinking about buying the dummy plugs from ECS.
      Cut the sensor wire/harness off your old pad, tie he 2 wire leads together and plug he connector back in. Should get rid of the light.

      CEL:
      P0040 O2 sensors signals swapped b1s1 b2s1. Code keeps coming back, anybody have this before? Causing slight nisfires at idle. Just replaced driverside O2 due to no signal code and running rich. All help appreciated
      Last edited by silVRstoneGTI; 08-16-2011 at 10:53 AM.

    20. Member
      Join Date
      May 24th, 2011
      Location
      SoCal and El Paso, TX ;-)
      Posts
      2,082
      Vehicles
      MKIV.:R32 & MKVI.:R 2.:R's are better than one .:R!
      08-16-2011 11:07 AM #45
      Yesterday I noticed my clutch peddle starting to feel a little light. All the gear shifts and engagements are as normal, but the peddle is defiantly starting to get light. I have 114,xxx on the stock clutch, plus I track and drive the car hard. With that in mind I'm not complaining. To date (knock on wood) I have never had a mechanical issue with the .:R. She has a lot of mods in addition to being ran hard. I'll get the clutch checked out by my high performance guy. If it is time for a new clutch, I'm going Stage 2 with a 12 pound steel single mass flywheel! In the words of the "Hood Champ" "CAN'T WAIT!!!!!!!"
      UNDER STEER MUST DIE!!! As my skills/abilities increase UNDER STEER magically disappears!!!
      Stock is like virginity: Useless and should be gotten rid as soon as possible!!!!

    21. Member vwfansince4's Avatar
      Join Date
      Feb 25th, 2007
      Location
      Bangor PA
      Posts
      514
      Vehicles
      '79 Rabbit, '10 S4, '13 Q7, '15 Golf
      08-16-2011 01:00 PM #46
      "ALTERNATOR WORKSHOP"

      This shows up on the dash display, along w/ the warning buzzer.

      I'm guessing the alternator is going. And why shouldn't it @ 67k miles

    22. Member 4motionvr6dub's Avatar
      Join Date
      Nov 3rd, 2010
      Location
      Chicago
      Posts
      1,229
      Vehicles
      2004 Golf R32, 2002 Jetta TDI, 2000 Jetta GLX
      08-16-2011 01:09 PM #47
      Just discovered I have the "Hamster wheel" to go along with a suspension clunk

    23. Member Alive By time's Avatar
      Join Date
      Feb 2nd, 2006
      Location
      North San Diego
      Posts
      4,965
      Vehicles
      12' CW 4DR Golf [R] (SOLD) 13' RB 4DR Golf R
      08-16-2011 10:44 PM #48
      1. Head liner in the hatch area decided to sag down.
      2. Drive side bolster is cracked on the right side.
      3. Leather on steering wheel and shifter is warn out.
      4. Head lights are getting foggy.
      5. Random scratches and dings.

      6. RATTLES AND CREEKS GALORE!

      Thats about it.. luckily I have never had any mechanical/electrical issues ( KNOCKS ON A HUGE SLAB OF WOOD!!! )

      Cosmetics can easily be restored.

      115,000 miles young
      Blue One

    24. Member
      Join Date
      Oct 21st, 2003
      Location
      CT
      Posts
      520
      Vehicles
      2004 R32
      08-16-2011 11:05 PM #49
      I don't have a ton of Rattles and Creaks just yet, but they are definitely there. If they get much worse and I can't address them the car is going bye-bye lol

    25. Member Alive By time's Avatar
      Join Date
      Feb 2nd, 2006
      Location
      North San Diego
      Posts
      4,965
      Vehicles
      12' CW 4DR Golf [R] (SOLD) 13' RB 4DR Golf R
      08-16-2011 11:25 PM #50
      the only remedy for creeks and rattles is a louder stereo system
      Blue One

    Page 2 of 23 FirstFirst 12345612 ... LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •