Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 1 of 3 123 LastLast
    Results 1 to 35 of 79

    Thread: Changing RNS510 Boot Logo

    1. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      09-08-2011 10:52 PM #1
      If anyone is interested I can change the RNS510 boot logo to anything you like, I'm going to post up a video tomorrow of my unit so you can all see how nice it is to not have the boring VW startup screen, lol. There is no charge for this and anyone in the NYC area can get it done at any meets as Im always around, especially at the BAR meets on wednesday in bkyln

      EnigmaToolNyc
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    2. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      09-09-2011 09:23 AM #2
      http://youtu.be/Mc9Y79U_5bM

      Check it out, LOL. Can be changed to anything you like 800x400 pixels. I think this is much cooler that the standard RNS boot screen. It can also be changed back at anytime

      EnigmaToolNyc
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    3. Member instigator31's Avatar
      Join Date
      Jun 20th, 2011
      Location
      North East Ohio
      Posts
      533
      Vehicles
      2012 CC R-Line Black 6MT
      09-09-2011 11:09 AM #3
      If we are not local to you, is there anyway to get this going ?
      MODS: APR Stage 1 Flash | APR Carbonio Stage 1 CAI | 35% Tint All Around | EuroSwitch | 4,550K Hi/Lo Beams | Nokya Hyper Yellow Fog Bulbs | Blacked Out Front Turns | H&K 24MM RSB | BFI Torque Arm Insert Stage 1
      FUTURE MODS: Rear Fog | Lots of Vag-Com Work (DRL, FOB Windows, Auto Rain Up) | Forge Short Shift Kit | Coil Overs | Stage III or K04

    4. Member jspirate's Avatar
      Join Date
      Jan 15th, 2011
      Location
      Virginia
      Posts
      2,174
      Vehicles
      2011 CC 6MT
      09-09-2011 11:09 AM #4
      Quote Originally Posted by enigmatoolnyc View Post
      http://youtu.be/Mc9Y79U_5bM

      Check it out, LOL. Can be changed to anything you like 800x400 pixels. I think this is much cooler that the standard RNS boot screen. It can also be changed back at anytime

      EnigmaToolNyc
      I am guessing this is not possible with the RCD-510?



      Daily | Weekend | Project

    5. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      09-09-2011 01:58 PM #5
      Quote Originally Posted by instigator31 View Post
      If we are not local to you, is there anyway to get this going ?
      Yea I can always ship you a cd with your image pre-burned, just pop it in and let it load. Reboot the unit and it will display your new bootup screen.

      -ETNYC-
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    6. Member JHolmes's Avatar
      Join Date
      May 14th, 2010
      Location
      North Carolina
      Posts
      999
      Vehicles
      2010 VW CC R-Line
      09-09-2011 03:17 PM #6
      That is cool. Possible on a RNS 315
      OEM+ : Cup Holder, Turns, Piano Black Trim, Ambient Lighting, Dial Pad, RNS-315, F/R Footwell lighting, Door Warning Lights, Euro Switch, Asypherical Anti-Dazzle Mirrors, PIAA Lighting, 9W7, OEM RVC, Black Grill, Custom Painted Lip Spoiler, extra baggage hook! Performance : ///AWE CC Developmental Car: K04 w/GIAC H.O. File, Catback, DP, C|C|B Intake, TOP, S3 + Hose Kit, H&R Springs, Rotiform MIAS, Conti DWS 235/35/19, Pedal Kit, Boost Gauge!

    7. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      09-09-2011 03:19 PM #7
      I'll have to check the other units, the other features of the program such as reviving dead units from bad fw updates, black/white solid screens, etc... I think it could be done just the image would need to be resized, I will let you guys know tonight,

      ETNYC
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    8. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      09-12-2011 06:55 PM #8
      If anyone is interested im making these free for users this week only. Have crazy boot images that can be customized for model of car, or any picture you desire. Get it free and be the envy of all your boys!!

      ETNYC
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    9. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      09-12-2011 07:03 PM #9
      These are just some that are available that people have been using over the past week

















      ETNYC
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    10. 09-13-2011 01:58 AM #10
      Will this work on a 2012 CC sport with no NAV?

    11. Semi-n00b
      Join Date
      Nov 9th, 2009
      Location
      Montreal, Canada
      Posts
      17
      Vehicles
      2013 Touareg TDI, 2010 Jetta TDI Highline
      09-13-2011 07:54 AM #11
      Very cool.....nothing like hacking the OS.

      Picture this...I understand that the RNS 510 has Windows CE running in the background. Would there be a way to get internet via bluetooth thru say your iphone as the hot spot?

      Would you be kind enough to share how you are changing the boot logo?....Thanks in advance.

    12. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      09-13-2011 09:32 AM #12
      Quote Originally Posted by shark1048 View Post
      Very cool.....nothing like hacking the OS.

      Picture this...I understand that the RNS 510 has Windows CE running in the background. Would there be a way to get internet via bluetooth thru say your iphone as the hot spot?

      Would you be kind enough to share how you are changing the boot logo?....Thanks in advance.
      The boot logo is changed via a new program that we have written to repair and change any values inside of the OS of the RNS UNIT. The boot logo I enter the picture inside of the program and it spits out an .iso that is burned. Once its burned you just pop it in your unit and install the sw it prompts you too, pow boot logo changed. It basically changes the .bmp to .fli that the OS uses to read at startup.

      ETNYC
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    13. 09-27-2011 05:49 AM #13
      Hi All,

      I was able to reverse engineer the bootlogo and made a free to use online tool to create an ISO file to update your bootlogo.

      Instructions can be found on the site iteself

      Have a look at: http://www.netdata.be/iso/

    14. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      09-27-2011 08:16 AM #14
      Quote Originally Posted by netdata View Post
      Hi All,

      I was able to reverse engineer the bootlogo and made a free to use online tool to create an ISO file to update your bootlogo.

      Instructions can be found on the site iteself

      Have a look at: http://www.netdata.be/iso/
      Just an FYI, If your compiling using VW's files your violating there intellectual property right and it wil be taken down ASAP.This is why we require a link to the original ISO. I would be careful before you have a lawsuit on your hands.

      ETNYC
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    15. Member
      Join Date
      Aug 1st, 2010
      Location
      Indy
      Posts
      741
      Vehicles
      2010 VW CC (DSG) - Candy White
      09-27-2011 08:34 AM #15
      Quote Originally Posted by netdata View Post
      Hi All,

      I was able to reverse engineer the bootlogo and made a free to use online tool to create an ISO file to update your bootlogo.

      Instructions can be found on the site iteself

      Have a look at: http://www.netdata.be/iso/
      cool! thanks, hopefully if I get an RNS I can use this
      Installed: Carbonio CAI, 4300K HID kit, 3500K Fogs (GP Thunder), Neuspeed Catback, Neuspeed 25mm Rear Anti-Sway bar, Euro Switch, VMR V705 18x8.5 ET35, Eibach Pro Kit, StopTech brake pads (front/rear)

      Download my FREE Android apps, Squiggly and Transitions.

    16. Member
      Join Date
      May 25th, 2010
      Location
      Miami, FL
      Posts
      357
      Vehicles
      2009 Audi A4
      09-27-2011 08:39 AM #16
      So the RCD is no go?

    17. Member de_bklyn's Avatar
      Join Date
      Jan 15th, 2011
      Location
      Brooklyn
      Posts
      682
      Vehicles
      C7 A6 2.0T, C5 A6 Avant 3.0
      09-27-2011 10:19 AM #17
      Doesn't allow you to upload your .png file..... says "Error ! No file selected for uploading....".
      However you can create your ISO with one of the stock boot logo files off the website.
      2013 A7 3.0T Quattro
      2007 A6 Avant 3.2 Quattro (For Sale) |

    18. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      09-27-2011 07:40 PM #18
      Quote Originally Posted by de_bklyn View Post
      Doesn't allow you to upload your .png file..... says "Error ! No file selected for uploading....".
      However you can create your ISO with one of the stock boot logo files off the website.
      Yea my friggen images i posted and he stole, this guy is a tool and im having his site shutdown now if my images dont come down
      ETNYC
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    19. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      09-27-2011 07:41 PM #19
      Quote Originally Posted by netdata View Post
      Hi All,

      I was able to reverse engineer the bootlogo and made a free to use online tool to create an ISO file to update your bootlogo.

      Instructions can be found on the site iteself

      Have a look at: http://www.netdata.be/iso/
      Dude your crappy tool dont work, and you put my images up there, what the hell. Im giving you 24hours to remove my images before I have your site taken down.

      ETNYC
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    20. Member piperpilot964's Avatar
      Join Date
      Aug 24th, 2009
      Location
      CT, USA
      Posts
      394
      Vehicles
      2009 CC Sport, Candy White
      09-28-2011 04:35 PM #20
      anyone besides the creator actually use the tool to change their logo? I created an iso, but would love to see other folks have had success before effin with my rns

    21. Member
      Join Date
      Nov 28th, 2009
      Location
      50 Miles South of Tucson AZ
      Posts
      2,246
      Vehicles
      2013 CC and 2009 Eos
      09-29-2011 05:05 AM #21
      IMHO, three seconds of Boot Logo isn't worth any effort what so ever.

      Especially if there is the remotest chance that something can screw up.

      And..............even if nothing bad can happen, I still digress to my first sentence in this post.

      My life is not that boring.

      Sorry OP, you did bring this up.

      I'm cool and hope your are too. Just MHO.
      13 CC Sport Plus/K@N Air Filter/Complete LED Interior Lighting/18" Interlagos/Cooper tires/Underbody LED Safety Lighting/Chrome Mirrors & Door Handles.
      09 Eos/Tech Package/RNS510/K&N Filter/Silver & Black Leather Seats/Sherwood Dash Kit/LED Interior Lighting/Underbody LED Safety Lighting/Under Seat Drawer/R-Line Flat Bottom MFSW/Volk-L Bluetooth/Dash Cubby/BackUp Cam

    22. Member jspirate's Avatar
      Join Date
      Jan 15th, 2011
      Location
      Virginia
      Posts
      2,174
      Vehicles
      2011 CC 6MT
      09-29-2011 07:48 AM #22
      Quote Originally Posted by piperpilot964 View Post
      anyone besides the creator actually use the tool to change their logo? I created an iso, but would love to see other folks have had success before effin with my rns
      I am working to have mine changed, but do not have an iso to burn yet. I hope it works, I think its a nifty way to personalize things.
      Daily | Weekend | Project

    23. 09-29-2011 11:39 AM #23
      @enigmatoolnyc

      I didn't upload any of your images, if you click on an image which you believe is in violation you can always press the "Ask for removal" option.

      Since it is a public site it could have been anyone.

      I have no problem removing your images, I guess you are meaning the images you have posted here?
      I will remove them shortly.

      As far as the responses are the tool works, search for it on google, it already has a LOT of hits.

      Again, if you find some images which you cannot agree with just click the "Ask for removal" button.

    24. 09-29-2011 12:50 PM #24
      @enigmatoolnyc

      As promised they are removed, but I cannot prevent others from uploading it again.
      Please report again if you think you see abuse.

    25. Member
      Join Date
      Oct 17th, 2008
      Location
      Portugal
      Posts
      205
      Vehicles
      MY09 CC
      09-30-2011 02:45 PM #25
      Quote Originally Posted by netdata View Post
      Hi All,

      I was able to reverse engineer the bootlogo and made a free to use online tool to create an ISO file to update your bootlogo.

      Instructions can be found on the site iteself

      Have a look at: http://www.netdata.be/iso/


      This is very very cool
      However, when I try to burn the ISO in Nero, the following warning window appears:
      "Foreign Image File"
      The entered block size does not correspond to the image lenght.
      The block size may be wrong. Do you want to correct the value or ignore the problem?

      Care to comment?
      I wouldn´t want to brick my unit...

    26. 09-30-2011 03:17 PM #26
      The same to me,press ignore burn iso image and all would be ok.

    27. 09-30-2011 03:38 PM #27
      Hi all,

      About the warning in nero, I will fix that with the next release.
      This is due to padding, which is disabled at the moment, this means the ISO is smaller than it supposed to be, When padding is enabled nero will not complain.

      Later today I will release my latest software which does a better conversion meaning it will enhance the picture with the Floyd–Steinberg dithering. This gives better colors in gradients used in the image.

      See here for an example:


    28. Member
      Join Date
      Oct 17th, 2008
      Location
      Portugal
      Posts
      205
      Vehicles
      MY09 CC
      09-30-2011 04:04 PM #28
      Quote Originally Posted by netdata View Post
      Hi all,

      About the warning in nero, I will fix that with the next release.
      This is due to padding, which is disabled at the moment, this means the ISO is smaller than it supposed to be, When padding is enabled nero will not complain.

      Later today I will release my latest software which does a better conversion meaning it will enhance the picture with the Floyd–Steinberg dithering. This gives better colors in gradients used in the image.

      See here for an example:


      The picture on the right is smoother Congrats on your software!

    29. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      09-30-2011 05:33 PM #29
      As said originally, if anyone wants boot logos done just let me know. No need to use an online tool, I'll just send you a link to the iso.

      ETNYC
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    30. 09-30-2011 05:51 PM #30
      @enigmatoolnyc

      Maybe you can also do some dither post processing on the image in your tool, it really gives the images a big boost.

    31. 09-30-2011 07:39 PM #31
      @netdata
      Your tool works fine, thanks a lot!
      But I am having problems, changing the boot logo the second time.



      What can I do?
      Thanks!

    32. 10-01-2011 04:53 AM #32
      Hi This is because the RNS device does not allow you by default to do a downgrade nor will it load the same version.

      Actually it is stated what you can do in the message, when pressing "Eject + Mic + Setup" your device will reboot in the SWL mode and allow you to use the CD.

      As stated before this is no problem since we do not update the software, we only write the bootlogo.

    33. Member
      Join Date
      Oct 17th, 2008
      Location
      Portugal
      Posts
      205
      Vehicles
      MY09 CC
      10-01-2011 06:49 AM #33
      Quote Originally Posted by STERG View Post
      The same to me,press ignore burn iso image and all would be ok.
      Did that...
      Burned the disc (CD-R)...
      Inserted it in the RNS510 and got temporary freeze of fuctions+mfsw... and a "CD/DVD error" message...
      Tried again... got "invalid clamp state" warning, plus some freezes again...
      Got REALLY worried I might have damaged the unit... but after no less than 3 reboots it is back working as supposed to...

      I´m afraid I´m going to give it a very deep thorough second thought before trying this again...

      For the record, I´ve performed countless upgrades on several RNS510 (fw and maps, and VCDS coding) and never faced such an apparent meltdown... ... ... ... ...

      Any advices on how to burn this disc?!

    34. 10-01-2011 09:41 AM #34
      Did that...
      Burned the disc (CD-R)...
      Inserted it in the RNS510 and got temporary freeze of fuctions+mfsw... and a "CD/DVD error" message...
      That is the RNS who is selective on the type of CD, nothing to worry about.(as I will explain in the next part)

      Tried again... got "invalid clamp state" warning, plus some freezes again...
      Got REALLY worried I might have damaged the unit... but after no less than 3 reboots it is back working as supposed to...
      This error I have seen a lot, don't know why but can also be safely ignored.
      This is also stated in my FAQ part on the website, you just have to press "Mic+Eject+Setup"
      This forces the RNS in a software loading mode.

      It then accepts the CD every time.

      I´m afraid I´m going to give it a very deep thorough second thought before trying this again...

      For the record, I´ve performed countless upgrades on several RNS510 (fw and maps, and VCDS coding) and never faced such an apparent meltdown... ... ... ... ...

      Any advices on how to burn this disc?!
      Try my suggestion and you will see it works without problems

      Small note, to get out the "Invalid clamp state" just reboot the unit with the keys "<" + ">" + "Setup"
      This is a normal reboot.

    35. Member
      Join Date
      Oct 17th, 2008
      Location
      Portugal
      Posts
      205
      Vehicles
      MY09 CC
      10-01-2011 10:20 AM #35
      Quote Originally Posted by netdata View Post
      That is the RNS who is selective on the type of CD, nothing to worry about.(as I will explain in the next part)



      This error I have seen a lot, don't know why but can also be safely ignored.
      This is also stated in my FAQ part on the website, you just have to press "Mic+Eject+Setup"
      This forces the RNS in a software loading mode.

      It then accepts the CD every time.



      Try my suggestion and you will see it works without problems

      Small note, to get out the "Invalid clamp state" just reboot the unit with the keys "<" + ">" + "Setup"
      This is a normal reboot.


      Burned at lower speed
      Got error on RNS510
      Rebooted (more than once)
      Removed key from ignition
      Rebooted again...
      Got errors again
      ...until I got "Netdata bootloader updater" and a progress bar on top left corner...
      Progressed until the end...
      Got SWL update error - nothing was changed, it will all stay as it was...
      Which it did (stay as it was).
      Major

      p.s. I´ve got DYNAUDIO installed, and maybe your software is only acting on the "non-dyanudio" boot image? (haven´t tried to disable dynaudio and check out the boot image)... I believe the unit stores 2 different boot images (regular and dynaudio) - am I right?

      p.s.2. this was possibly my last attempt at changing the boot logo. I´m done with risking bricking the unit, sorry.

    Page 1 of 3 123 LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •