Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
    Results 36 to 70 of 79

    Thread: Changing RNS510 Boot Logo

    1. 10-01-2011 09:48 AM #36
      Quote Originally Posted by sergiommms View Post
      Burned at lower speed
      Got error on RNS510
      Rebooted (more than once)
      Removed key from ignition
      Rebooted again...
      Got errors again
      ...until I got "Netdata bootloader updater" and a progress bar on top left corner...
      Progressed until the end...
      Got SWL update error - nothing was changed, it will all stay as it was...
      Which it did (stay as it was).
      Major

      p.s. I´ve got DYNAUDIO installed, and maybe your software is only acting on the "non-dyanudio" boot image? (haven´t tried to disable dynaudio and check out the boot image)... I believe the unit stores 2 different boot images (regular and dynaudio) - am I right?

      p.s.2. this was possibly my last attempt at changing the boot logo. I´m done with risking bricking the unit, sorry.

      Hmm sorry to hear it is not working, it could be the DYNAUDIO.
      In fact the image is the same only when DYNAUDIO is activated there is a second overlay image (800x130).

      I'm not providing that second image and maybe that is why it fails to install the bootlogo.

      I have a test unit and try a bit more on the DYNAUDIO part.

      So indeed for now it is better to not use it for DYNAUDIO.

    2. 10-01-2011 12:47 PM #37
      I have from factory dynaudio and two times i changed boot logo of rns-510,were all successfully.
      Simply the number of the iso on the second time must be greater than the first time(i changed manually) and i burned the image,because if number is smaller downgrade error appears.Also CD/DVD error ignore it.Ignition switch must be to off.

    3. Member
      Join Date
      Oct 17th, 2008
      Location
      Portugal
      Posts
      205
      Vehicles
      MY09 CC
      10-01-2011 01:30 PM #38
      Quote Originally Posted by STERG View Post
      I have from factory dynaudio and two times i changed boot logo of rns-510,were all successfully.
      Simply the number of the iso on the second time must be greater than the first time(i changed manually) and i burned the image,because if number is smaller downgrade error appears.Also CD/DVD error ignore it.Ignition switch must be to off.
      What do you mean "ignition switch must be to off"?
      No key in the ignition?
      Key inserted in place but motor not running?

      And...
      Did you use a DVD or a CD? I´ve been using a CD...

    4. 10-01-2011 01:36 PM #39
      Yes no key in the ignition.I used CD-R in lowest speed.

    5. Member
      Join Date
      Oct 17th, 2008
      Location
      Portugal
      Posts
      205
      Vehicles
      MY09 CC
      10-01-2011 01:44 PM #40
      Quote Originally Posted by STERG View Post
      Yes no key in the ignition.I used CD-R in lowest speed.
      I already tried with that configuration...
      It must be something about the HW and FW version (?)...

    6. 10-01-2011 01:54 PM #41
      My rns-510 is version B and firmware 3810.

    7. 10-02-2011 03:17 AM #42
      Quote Originally Posted by sergiommms View Post
      I already tried with that configuration...
      It must be something about the HW and FW version (?)...

      Which firmware do you have?

    8. Member
      Join Date
      May 6th, 2006
      Location
      Santa Clarita
      Posts
      488
      Vehicles
      2010 CC
      10-03-2011 01:15 PM #43
      Reading this thread is making me cringe. Be careful with your head units, flashing hardware is no joke when it comes to things like this. One mistake, and a 'brick' is what you'll end up with. You can try to play dumb with the dealership and try to get your dead head units replaced under warranty if you ruin them but is it really worth it in the first place?

      Sorry to whoever is encouraging this, I'm not trying to go against you, but it's obviously not a fully functional/stable process so I had to put in my 2 cents.
      Last edited by nstabl; 10-03-2011 at 01:18 PM.

    9. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      10-03-2011 03:45 PM #44
      Quote Originally Posted by nstabl View Post
      Reading this thread is making me cringe. Be careful with your head units, flashing hardware is no joke when it comes to things like this. One mistake, and a 'brick' is what you'll end up with. You can try to play dumb with the dealership and try to get your dead head units replaced under warranty if you ruin them but is it really worth it in the first place?

      Sorry to whoever is encouraging this, I'm not trying to go against you, but it's obviously not a fully functional/stable process so I had to put in my 2 cents.
      The online generator I wouldnt trust for the life of me, the program we have written dwarfs continentals own service tools and is completely 100% safe. This is why I started to thread to offer people a SAFE/SECURE way to do it, then someone hijacked my thread with there little program which is aparentlty having many problems.

      etnyc
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    10. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      10-03-2011 03:47 PM #45
      You know NETDATA you completely jacked my thread, you took someone who was offering safe, working on all units/fw skoda/vw/seat rns units and made your little program. Now anyone who wants a SAFE working CD can pm me. And netDATA you should be banned for thread jacking and causing so much trouble,

      etnyc
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    11. 10-04-2011 05:10 AM #46
      Quote Originally Posted by enigmatoolnyc View Post
      You know NETDATA you completely jacked my thread, you took someone who was offering safe, working on all units/fw skoda/vw/seat rns units and made your little program. Now anyone who wants a SAFE working CD can pm me. And netDATA you should be banned for thread jacking and causing so much trouble,

      etnyc
      That is up to the mods offcourse,

      But as you can see on google there are MORE people with working ISO's and a lot are saying thank you.
      Here are some references (and as you can see even other people "Hijacked you movie to")

      http://www.sciroccocentral.co.uk/for...t=9654&p=86905
      http://www.golfmk5.com/forums/showthread.php?p=3127341

      Also I'm working on an offline tool which does the same and will be completely opensource, then you can even verify the code to see if I'm doing nasty stuff or not ;-)

      Some stats from my site so far:
      • 3500 unique visitors in 5 days time
      • 600 images uploaded so far
      • 2500 ISO's generated


      I guess if it was not working I wouldn't have this stats.

      My tool does even a better job in the image conversion as I do some ditthering

      Just so you know I'm working on the following items as well:
      • VCDS coding (No Vagcom required )
      • Map colors
      • OPS image change
      • Video In motion - With variable speed cutoff


      If there are some good programmers up, just join me in reversing.

    12. 10-04-2011 10:55 AM #47
      Thanks, Netdata, for your hard work. Your Online Generator works very well on my RNS510.
      All I can say - very well done and many thanks for your great work !!!!

    13. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      10-04-2011 01:17 PM #48
      Quote Originally Posted by helldriver911 View Post
      @netdata
      Your tool works fine, thanks a lot!
      But I am having problems, changing the boot logo the second time.



      What can I do?
      Thanks!
      Boy is this an easy fix, but since netdata has jacked my topic I'll let him explain how to get it to work. And no by pressing the 3 buttons WILL NOT WORK and rewrite your old bootlogo, LOL

      etnyc
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    14. 10-04-2011 02:24 PM #49
      Oh, come on. Don't cry .....
      Netdata done a perfect job - works fine here.

    15. Member
      Join Date
      Feb 19th, 2005
      Location
      Norco
      Posts
      1,798
      Vehicles
      2011 CC, 2007 XB12, 2004 R32 (Gone), 2000 BT TT(Gone), 2002 GTI (Gone)
      10-04-2011 08:09 PM #50
      netdata just needs to start another thread so this one can die

    16. Member
      Join Date
      Oct 17th, 2008
      Location
      Portugal
      Posts
      205
      Vehicles
      MY09 CC
      10-05-2011 06:02 AM #51
      Quote Originally Posted by netdata View Post
      Which firmware do you have?
      HW H42
      FW 3810
      (EU version)

    17. Junior Member
      Join Date
      Sep 8th, 2011
      Location
      NewYorkCity
      Posts
      32
      Vehicles
      2011 VW CC
      10-06-2011 03:21 PM #52
      Quote Originally Posted by sergiommms View Post
      HW H42
      FW 3810
      (EU version)
      Bro just edit the version.txt file and make the number 1 higher. reburn and thats it, your done

      ETNYC
      --oDOMeTER RecAliBratOr--
      ----RNS510 WIZARD----
      -=./cUSTom Encrypted Sw\.=-

    18. Member
      Join Date
      Oct 17th, 2008
      Location
      Portugal
      Posts
      205
      Vehicles
      MY09 CC
      10-08-2011 01:26 PM #53
      Quote Originally Posted by enigmatoolnyc View Post
      Bro just edit the version.txt file and make the number 1 higher. reburn and thats it, your done

      ETNYC

      It seems version.txt already has a higher FW number...

      --------------------------------------------
      RNS-510 Bootlogo firmware builder
      --------------------------------------------


      #CD: P 0 0 5 . 3 3 4 . 3 0 1
      #DATE:2011-10-01

      #Project: VWRNS
      #Author: netdata
      #Steckbrief: C_EU_10.344_t190 C10/C6

      #CommentStart:
      This is an unofficial SWL CD created by netdata. Use it at your own risk.
      Startup logo update only.

      #CommentEnd:


      #Integrationphase: Delevery cw22/11 C10/C6-samples
      #VwSwPartNumber:1T0035680D/1T0035681D/3T0035680B/7F0035680A/7E0035680A/1T0035680F/1T0035680G/3T0035680C/3T0035680D
      #VwSwIndex:3970/3976/3978/3974
      #AppsBuild:C_EU_10.344_t190 C3/C4A/C5C/C6/C10


      #CRC16:fc1a
      Last edited by sergiommms; 10-09-2011 at 02:54 PM.

    19. 10-08-2011 02:05 PM #54
      Try a DVD-R because yestarday i tried to a friend with a CD-R and i received the message SWL ERROR but when i tried with a DVD-R SWL was succeeded

    20. 10-08-2011 04:23 PM #55
      Quote Originally Posted by STERG View Post
      Try a DVD-R because yestarday i tried to a friend with a CD-R and i received the message SWL ERROR but when i tried with a DVD-R SWL was succeeded
      Hi, this could be the problem, I'm in contact with some other people with the same error and most of them responded that it worked when using the same ISO with an DVD-R

    21. Banned iPinch's Avatar
      Join Date
      Oct 24th, 2008
      Location
      Chesapeake, VA
      Posts
      4,442
      Vehicles
      askavwsalesguy.com
      10-09-2011 02:48 AM #56

    22. Member
      Join Date
      Oct 17th, 2008
      Location
      Portugal
      Posts
      205
      Vehicles
      MY09 CC
      10-09-2011 02:53 PM #57
      Quote Originally Posted by netdata View Post
      Hi, this could be the problem, I'm in contact with some other people with the same error and most of them responded that it worked when using the same ISO with an DVD-R

      Also worked for me!


    23. Member
      Join Date
      May 6th, 2006
      Location
      Santa Clarita
      Posts
      488
      Vehicles
      2010 CC
      10-10-2011 02:49 AM #58
      Quote Originally Posted by TillG60 View Post
      Thanks, Netdata, for your hard work. Your Online Generator works very well on my RNS510.
      All I can say - very well done and many thanks for your great work !!!!
      Nice try, netdata......

    24. 10-10-2011 03:46 PM #59
      Quote Originally Posted by sergiommms View Post
      Also worked for me!

      Hi Sergiommms,

      I'm really glad you trusted me and have it working.
      I will add this thread to my site under the FAQ, so others can see that the update sometimes gives scary messages which are not harmful but in the end with the correct medium and burning it should work.

      Thanks for your good feedback

    25. Junior Member
      Join Date
      Jun 19th, 2006
      Location
      New Jersey
      Posts
      51
      Vehicles
      2013 GTI Autobahn, 2010 VW CC Sport
      12-24-2011 03:21 PM #60
      Will this iso work for the new E version RNS?
      2010 VW CC 2.0T Sport DSG; GTI paddle shift wheel; RNS 510 retrofit with internal VIM bypass and headrest monitor output; OEM rear view camera retrofit; Euro Xenon full conversion; 9W7 bluetooth; Baryard/E-Level airide; H&R sway bars; Goldcoast kit; Brembo 365mm BBK; Custom widebody; 20x10.5, 20x11.5 ADV.X 3-piece wheels with 285/25/20, 295/25/20 Vredestein Sessanta; APR stage 3+(451hp), Peloquin diff, RSW I-beam rods

    26. Junior Member
      Join Date
      Jul 21st, 2010
      Location
      MA
      Posts
      45
      Vehicles
      2011 GTI, Autobahn, 6MT, Tornado Red
      12-27-2011 09:02 AM #61
      Quote Originally Posted by nemomd View Post
      Will this iso work for the new E version RNS?
      I wish I read this thread before I tried to change my E version RNS-510 bootlogo using netdata website tool. I burned a dvd-r, all seemed to go according to plan, I even saw the new image briefly on screen during the reboot process after the update screen. Right now I have no bootlogo at all. The screen is completely black during cold boot. All other functions work fine after boot. I would like to at least get back to original boot logo because its hard to tell if the unit is on when I first start the car.

      I have tried re-installing 2 times but I got the SWL error.

      Also, I have factory installed dynaudio.

      Any advise to get back a bootlogo screen, I will settle for the original factory at this point.

    27. Junior Member
      Join Date
      Jul 21st, 2010
      Location
      MA
      Posts
      45
      Vehicles
      2011 GTI, Autobahn, 6MT, Tornado Red
      12-27-2011 11:37 AM #62
      Quote Originally Posted by dmichael48 View Post
      I wish I read this thread before I tried to change my E version RNS-510 bootlogo using netdata website tool. I burned a dvd-r, all seemed to go according to plan, I even saw the new image briefly on screen during the reboot process after the update screen. Right now I have no bootlogo at all. The screen is completely black during cold boot. All other functions work fine after boot. I would like to at least get back to original boot logo because its hard to tell if the unit is on when I first start the car.

      I have tried re-installing 2 times but I got the SWL error.

      Also, I have factory installed dynaudio.

      Any advise to get back a bootlogo screen, I will settle for the original factory at this point.
      I fixed my issue; All I did was hook up my VCDS cable entered long-coding in 37-navigation module, switched the byte from dynaudio to volkswagen sound system, reboot RNS-510, new image appeared. Then I had to switch back to dynaudio, reboot again, new image is there. Seems with dynaudio you have to take this step to re-initialize.
      Last edited by dmichael48; 12-27-2011 at 12:13 PM.

    28. Member jettsy's Avatar
      Join Date
      Mar 28th, 2011
      Location
      Orlando, FL
      Posts
      1,980
      Vehicles
      2011 Jetta
      05-09-2012 01:21 PM #63
      does this work on US models? the coding looks like EU models...any thoughts?
      SteveMKVI JettaMy Car Activate Full MFD MK6 Jetta DIY

    29. Member bacardicj151's Avatar
      Join Date
      Dec 9th, 2007
      Location
      Cleveland, OH
      Posts
      970
      Vehicles
      12 CC R Line, 06 Ruckus
      05-09-2012 02:12 PM #64
      So does this work with RCD 510?

    30. Member pEAkfrEAk's Avatar
      Join Date
      Nov 15th, 2009
      Location
      Bremen, Germany
      Posts
      103
      Vehicles
      2011 / VW / CC R-Line, 2005 / VW /Golf MK5
      05-09-2012 02:19 PM #65
      Quote Originally Posted by bacardicj151 View Post
      So does this work with RCD 510?
      No it doesn't. It's just working with a RNS 510

    31. 08-10-2012 02:49 AM #66
      Hi
      Was able to successfully change my boot screen on a Rev C (2720) using the netdata tool...
      I then upgraded firmware to 3810 and the netdata isos now all spit out an SWL error. Tried multiple reburns, different media etc. Is there a compatibility issue?

      Thanks

    32. Member jettsy's Avatar
      Join Date
      Mar 28th, 2011
      Location
      Orlando, FL
      Posts
      1,980
      Vehicles
      2011 Jetta
      08-10-2012 07:19 AM #67
      Try doing it with the car off
      SteveMKVI JettaMy Car Activate Full MFD MK6 Jetta DIY

    33. 08-10-2012 11:05 AM #68
      Quote Originally Posted by jettsy View Post
      Try doing it with the car off
      I have been.

      Car off, no key in ignition, just start the radio with the cd in.

    34. Member jettsy's Avatar
      Join Date
      Mar 28th, 2011
      Location
      Orlando, FL
      Posts
      1,980
      Vehicles
      2011 Jetta
      08-10-2012 01:47 PM #69
      Try with key in an on but not started
      SteveMKVI JettaMy Car Activate Full MFD MK6 Jetta DIY

    35. 08-12-2012 01:36 PM #70
      Sorted. Seemed that 3810 fw was dodgy. Have a 39xx in there now and the logos work, as does Bluetooth a2dp streaming with song titles displayed, and steering wheel controls.

    Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •