Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 16 of 16

    Thread: help please 3.0 a6 quattro 02

    1. Member finalstage's Avatar
      Join Date
      Sep 10th, 2007
      Location
      Chicopee Mass
      Posts
      2,931
      Vehicles
      2001 Imola S4/ 02 A6 /01 Avant/2004 acura mdx/gti vr6
      02-14-2012 03:12 PM #1
      no start. ran a compression test/compression is good all around.
      after i recieved codes for bank 1 cam sensor and no result after replacing the sensors
      any ideas would be greatly appreciated i am hading to buy new plugs in the hope that is the solution\
      i dont believe there is and icm on this motor unless im wrong what do you think

    2. 02-15-2012 08:56 AM #2
      I'd pull the cover and look at the timing belt?

    3. Member finalstage's Avatar
      Join Date
      Sep 10th, 2007
      Location
      Chicopee Mass
      Posts
      2,931
      Vehicles
      2001 Imola S4/ 02 A6 /01 Avant/2004 acura mdx/gti vr6
      02-15-2012 03:04 PM #3
      well i didn't go that far yet new plugs and i bought to cam sensors and im waiting on receiving the other to special order but if you move the sensors around you get different bank numbers on the scan i will let you know what happens

    4. Semi-n00b
      Join Date
      May 9th, 2010
      Location
      Bridgewater MA
      Posts
      13
      Vehicles
      96 Passat Vr6
      02-17-2012 09:57 PM #4
      Check crank sensor, they are known for going bad on that model.

      Sent from my SGH-T989 using Tapatalk

    5. Member finalstage's Avatar
      Join Date
      Sep 10th, 2007
      Location
      Chicopee Mass
      Posts
      2,931
      Vehicles
      2001 Imola S4/ 02 A6 /01 Avant/2004 acura mdx/gti vr6
      02-18-2012 01:29 PM #5
      well i changed all new cam sensors and i still have the same codes i believe that the wiring might be bad i changed the sensors around all over the place and i did not get a change in codes. i don't believe its another sensor the vag would have caught it. i was thinking of taking the whole wiring harness off unless there is any other ideas.

    6. Member finalstage's Avatar
      Join Date
      Sep 10th, 2007
      Location
      Chicopee Mass
      Posts
      2,931
      Vehicles
      2001 Imola S4/ 02 A6 /01 Avant/2004 acura mdx/gti vr6
      02-18-2012 06:12 PM #6
      ok so i check the timing everything is correct. the wiring seems to be receiving and sending signal. i was thinking the crankshaft sensor but i would love some input i dont want to spend money on it if i dont need too

    7. Semi-n00b
      Join Date
      May 9th, 2010
      Location
      Bridgewater MA
      Posts
      13
      Vehicles
      96 Passat Vr6
      02-18-2012 08:44 PM #7
      Im guessing you pulled valve covers to check timing, what exact fault are u getting?

      Sent from my SGH-T989 using Tapatalk

    8. Member finalstage's Avatar
      Join Date
      Sep 10th, 2007
      Location
      Chicopee Mass
      Posts
      2,931
      Vehicles
      2001 Imola S4/ 02 A6 /01 Avant/2004 acura mdx/gti vr6
      02-18-2012 09:14 PM #8
      cam sensor faults but new cam sensors and yes the timing is good,s good fuel compression is good im just any ideas im taking my crank sensor off my s4 tomorrow to chcekc if i get a different code

    9. Member finalstage's Avatar
      Join Date
      Sep 10th, 2007
      Location
      Chicopee Mass
      Posts
      2,931
      Vehicles
      2001 Imola S4/ 02 A6 /01 Avant/2004 acura mdx/gti vr6
      02-27-2012 01:34 PM #9
      waiting on the crank os sensor coming into hoe thats it if not its going into the parts dep

    10. Member finalstage's Avatar
      Join Date
      Sep 10th, 2007
      Location
      Chicopee Mass
      Posts
      2,931
      Vehicles
      2001 Imola S4/ 02 A6 /01 Avant/2004 acura mdx/gti vr6
      03-05-2012 03:23 PM #10
      update new plugs timing checks out good new crank sensor new cam pos sensors no start
      heres the vag reads p0391 any ideas

    11. Member finalstage's Avatar
      Join Date
      Sep 10th, 2007
      Location
      Chicopee Mass
      Posts
      2,931
      Vehicles
      2001 Imola S4/ 02 A6 /01 Avant/2004 acura mdx/gti vr6
      03-07-2012 09:52 PM #11
      nothing yet

    12. Member
      Join Date
      Jun 2nd, 2009
      Location
      Long Island, NY
      Posts
      139
      Vehicles
      MK4 Jetta VR6
      03-11-2012 11:52 AM #12
      key reader for the key

    13. Member finalstage's Avatar
      Join Date
      Sep 10th, 2007
      Location
      Chicopee Mass
      Posts
      2,931
      Vehicles
      2001 Imola S4/ 02 A6 /01 Avant/2004 acura mdx/gti vr6
      03-11-2012 09:17 PM #13
      what do yo mean

    14. Member Slimjimmn's Avatar
      Join Date
      Apr 8th, 2006
      Location
      Rochester, MN
      Posts
      9,975
      Vehicles
      02 GTI 1.8t
      03-11-2012 09:22 PM #14


      but anyway

      P0391 VOLKSWAGEN - Camshaft Position Sensor 'B' Circuit Range/Performance Bank 2

      you have to pull the valve covers to check cam timing. Its just not a "yea timing is good"
      the car is on an inclined driveway and up on jack stands in the front only
      02 GTI 1.8t:> 42DD 3" turboback, BFI full stg1 mount kit, Evoms CAI, Forge boost hoses, Tacotaco sidemount, Ebay TIP, IE 2.0 coil conversion, IE manual tensioner, 20th front brake conversion, IE emissions delete, 42dd catch can, Koni STR.t & WRD sport springs, Samco Coolant hoses, SMF vr6 clutch kit.

    15. Member finalstage's Avatar
      Join Date
      Sep 10th, 2007
      Location
      Chicopee Mass
      Posts
      2,931
      Vehicles
      2001 Imola S4/ 02 A6 /01 Avant/2004 acura mdx/gti vr6
      03-12-2012 06:46 PM #15
      thanks for the info didnt know that

    16. Member finalstage's Avatar
      Join Date
      Sep 10th, 2007
      Location
      Chicopee Mass
      Posts
      2,931
      Vehicles
      2001 Imola S4/ 02 A6 /01 Avant/2004 acura mdx/gti vr6
      04-03-2012 02:00 PM #16
      the crank skipped timing the heads are on the same so lets hope no bent valves

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •