Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
    Results 51 to 75 of 93

    Thread: New Member, Please look at my first Scan!

    1. 04-26-2012 09:23 PM #51
      I do believe I said this already at post #5 LOL.

      I'm back on, BANG BANG! I totally redeemed myself, RING RING!
      http://www.youtube.com/watch?v=AYCwI...eature=related



      Hope it stays OK for ya!
      Last edited by Jack@European Parts; 04-26-2012 at 09:41 PM.

    2. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      04-27-2012 12:04 AM #52
      Quote Originally Posted by Jack@European Parts View Post
      I do believe I said this already at post #5 LOL.

      I'm back on, BANG BANG! I totally redeemed myself, RING RING!
      http://www.youtube.com/watch?v=AYCwI...eature=related



      Hope it stays OK for ya!
      Post#5
      Correct me if I'm wrong but you said Ignition Switch or Module
      Ignition Starter Switch AUD 8K0909131C was replaced Post# 47

      That was replaced
      Problem is solved for now!

      Car runs fine, only three things I want to take care of.
      1) Update all the modules. So I need a special SVM code.
      2) Goes hard into 3rd gear and slips out into 4th when it's cold.
      3) Bad Gas Millage.
      Last edited by SDF1; 04-27-2012 at 12:07 AM.

    3. 04-27-2012 05:03 AM #53
      Content was vacated by JACK
      Last edited by Jack@European Parts; 07-28-2014 at 10:46 PM.

    4. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      04-27-2012 08:53 AM #54
      Quote Originally Posted by Jack@European Parts View Post
      Do a de-carbon service, replace the air cleaner and MAF.

      When you say de-carbon service you mean remove the carbon build up from the engine?
      I had my pistons and rings replaced, so they should be clean and I wouldn't need that correct?

      Air cleaner? do you mean air filter?

      I'll ask them to change the MAF when I'm there mid May lol

    5. 04-27-2012 10:23 AM #55
      YUP, I wouldnt be so sure on that one. YUP and YUP

    6. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      04-29-2012 07:55 PM #56
      This car is cursed!

      I took out my air box cleaned it and replaced the air filter. I turn on the car to a few errors.
      The MAF cable might not have been tight but it is now and it still giving errors...

      Sunday,29,April,2012,19:43:29:10074
      VCDS Version: Release 11.11.2
      Data version: 20120126

      Address 01: Engine (DL0MA-CAEB) Labels: 06H-907-115-CAB.clb
      Part No SW: 8K2 907 115 AL HW: 8K2 907 115 D
      Component: 2.0l R4/4V TF H12 0001
      Revision: E1H12---
      Coding: 0104010A190F0160
      Shop #: WSC 94827 999 53681
      ASAM Dataset: EV_ECM20TFS0118K2907115AL 001001
      ROD: EV_ECM20TFS0118K2907115AL.rod
      VCID: 79F3141AF8C273B

      2 Faults Found

      4698 - Function Restriction due to Received Malfunction Value
      U1113 00 [047] - -
      Confirmed - Tested Since Memory Clear
      Freeze Frame
      Fault Status: 00000001
      Fault Priority: 6
      Fault Frequency: 4
      Mileage: 65151 km
      Date: 2012.04.29
      Time: 19:27:14

      5664 - Mass Air Flow Sensor (G70)
      P0100 00 [237] - Supply Voltage
      MIL ON - Confirmed - Tested Since Memory Clear
      Freeze Frame
      Fault Status: 00000001
      Fault Priority: 2
      Fault Frequency: 1
      Mileage: 65151 km
      Date: 2012.04.29
      Time: 19:27:13


      Readiness: 0000 0000

      -------------------------------------------------------------------------------

      Address 02: Auto Trans (J217) Labels: 0B6-927-156.clb
      Part No SW: 8K0 927 158 C HW: 0B6 927 156
      Component: 0B6 20TFSIUSA H04 0020
      Revision: --H04---
      Coding: 001002
      Shop #: WSC 02145 785 00200
      ASAM Dataset: EV_TCMAL651 A01004
      ROD: EV_TCMAL651.rod
      VCID: 3669DF26895C5C3
      1 Fault Found

      2505 - Torque Management Feedback Signal A
      P2637 00 [047] - -
      Confirmed - Tested Since Memory Clear
      Freeze Frame
      Fault Status: 00000001
      Fault Priority: 2
      Fault Frequency: 1
      Mileage: 65151 km
      Date: 2012.04.29
      Time: 19:27:16


      -------------------------------------------------------------------------------
      Address 03: ABS Brakes (J104) Labels: 8K0-907-379.clb
      Part No SW: 8K0 907 379 AD HW: 8K0 907 379 AD
      Component: ESP8 quattro H04 0060
      Revision: -------- Serial number: --------------
      Coding: 152500
      Shop #: WSC 02399 823 56573
      VCID: 7BFF0E12FAFE41B
      2 Faults Found

      01314 - Engine Control Module
      013 - Check DTC Memory
      Freeze Frame
      Fault Status: 01101101
      Fault Priority: 6
      Fault Frequency: 1
      Reset counter: 152
      Mileage: 65151 km
      Time Indication: 0
      Date: 2012.04.29
      Time: 19:27:13

      Freeze Frame
      Hex Value: 0x00C0
      Hex Value: 0x4082
      Hex Value: 0x000A
      Hex Value: 0x4694
      Hex Value: 0x00FF

      00473 - Control Module for Elect. Park/Hand Brake (J540)
      013 - Check DTC Memory
      Freeze Frame
      Fault Status: 01101101
      Fault Priority: 6
      Fault Frequency: 1
      Reset counter: 152
      Mileage: 65151 km
      Time Indication: 0
      Date: 2012.04.29
      Time: 19:27:14

      Freeze Frame
      Hex Value: 0x00C0
      Hex Value: 0x6282
      Hex Value: 0x0016
      Hex Value: 0x0294
      Hex Value: 0x00FF


      -------------------------------------------------------------------------------
      Address 53: Parking Brake (J540) Labels: 8K0-907-801.clb
      Part No SW: 8K0 907 801 E HW: 8K0 907 801 E
      Component: EPB Audi B8 H05 0060
      Revision: 00000003 Serial number: 00000000165972
      Shop #: WSC 00000 000 00000
      VCID: 3163EC3A68327BB
      1 Fault Found

      01314 - Engine Control Module
      013 - Check DTC Memory - MIL ON
      Freeze Frame
      Fault Status: 11101101
      Fault Priority: 4
      Fault Frequency: 1
      Reset counter: 152
      Mileage: 65151 km
      Time Indication: 0
      Date: 2012.04.29
      Time: 19:27:14

      Freeze Frame
      Voltage: 11.90 V
      Count: 58
      Speed: 0.0 km/h
      Hex Value: 0x02E0
      Hex Value: 0x0001
      Hex Value: 0x0101
      Last edited by SDF1; 04-29-2012 at 08:00 PM.

    7. 04-29-2012 10:42 PM #57
      Content was vacated by JACK
      Last edited by Jack@European Parts; 07-28-2014 at 10:46 PM.

    8. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      05-04-2012 01:28 PM #58
      Dealer won't update the software without knowing a reason for the update.

      Can you guys help me out? what does the software update fix ?

      Address 09: Cent. Elect. (J519) Labels: 8K0-907-063.clb
      Part No SW: 8K0 907 063 D HW: 8K0 907 063 D
      Component: BCM1 1.0 H22 0253 (needs to be 0392)

      Address 46: Central Conv. (J393) Labels: 8K0-907-064-46.clb
      Part No SW: 8K0 907 064 AG HW: 8K0 907 064 AG
      Component: BCM2 1.1 H71 0134 (needs to be 0430)

      Address 17: Instruments (J285) Labels: 8T0-920-xxx-17.clb
      Part No SW: 8K0 920 900 HW: 8K0 920 900
      Component: KOMBIINSTR. H16 0221 (needs to be 0258)

    9. 05-04-2012 02:05 PM #59
      Content was vacated by JACK
      Last edited by Jack@European Parts; 07-28-2014 at 10:47 PM.

    10. Member
      Join Date
      Feb 25th, 2010
      Location
      Wilkes-Barre, PA
      Posts
      378
      05-04-2012 02:15 PM #60
      Welcome to my world!
      Dealers just don’t want to do it. Why I have no idea?
      I actually think they are afraid to do it. Like they said only if there is a reason (aka a code they can’t fix).
      The updates for Cat codes are the worst. You know they exist but they will only do it after a new Cat and you still get a code. 90% of the time the new cat will fix the problem because it’s new and working perfect.
      They make way more money this way and no risk of screwing a module up.
      I also think you need to really know your stuff, because it’s easy to kill a module updating.
      They don’t have someone that really knows their stuff because those guys’s leave and become Jack.
      People who know their stuff demand big $ or work for themselves.

      The kick in the butt is these are VAG updates and you have to independent to get them!

      By all rights if a factory update is available I want it and I should be able to have it done!
      We update the firmware for are VCDS interface.

      Jack will have to tell you cost of updates and what it will do.
      If these modules are working with no problems you most likely wouldn’t spend the cash.
      I know you want them so would I.
      I update all computer stuff to the latest version when ever I can.

      If I could pay $100.00 to have all modules updated I’d be dropping them off all day long.
      G.M. does this all the time.

      Good Luck

    11. 05-05-2012 10:20 PM #61
      He could always make lemonade!

    12. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      05-14-2012 04:20 PM #62
      At the dealership and they said there are NO Available updates!!!


      After intense googleing I found the SVM to update the Lane Assist Module
      Address 3C: Lane Change Labels: Redir Fail!
      Part No SW: 8K0 907 566 B HW: 4L0 907 566 B

      TSB 2023691/2
      Model year 2009:
      If the software version is under 70 (8K0 907 566/8 A/B), update the control unit with the SVM code
      3CA001.
      Model year 2010:
      If the software version is under 30 (8K0 907 566/8 H), update the control unit with the SVM code 3CA001.
      A4 Allroad:
      If the software version is under 20 (8K0 907 566/8 D), update the control unit with the SVM code 3CA001.

      Wish I could find the others

    13. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      05-16-2012 06:38 PM #63
      After lots and lots of time at the dealership.

      - Mass Flow Sensor Replaced
      Changes from Scan
      Address 05: Acc/Start Auth. (J393) Labels: 8K0-907-064-05.clb
      Part No SW: 8K0 907 064 AG HW: 8K0 907 064 AG
      Component: BCM2 1.1 H71 0252 (From 0134)

      Address 17: Instruments (J285) Labels: 8T0-920-xxx-17.clb
      Part No SW: 8K0 920 900 HW: 8K0 920 900
      Component: KOMBIINSTR. H16 0253 (From 0221)

      Address 3C: Lane Change Labels: Redir Fail!
      Part No SW: 8K0 907 566 B HW: 4L0 907 566 B
      Component: J0769_SWA_MasterH01 0070 (From 0040)

      This was never updated. What does it control?
      Address 09: Cent. Elect. (J519) Labels: 8K0-907-063.clb
      Part No SW: 8K0 907 063 D HW: 8K0 907 063 D
      Component: BCM1 1.0 H22 0253


      No Errors, Car had 2009 date on it. They must have reset everything.

    14. 05-16-2012 09:49 PM #64
      Oh my god it is about time they changed that!

    15. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      05-17-2012 09:51 AM #65
      What I want to do next is do a Log run to check the timing, boost and everything is fine.

      What groups should I log?
      http://www.ross-tech.com/vag-com/tour/logging.htmlhttp://www.ross-tech.com/vag-com/tour/logging.html
      003+115+020 and 003+118+031 ?
      Last edited by SDF1; 05-17-2012 at 09:54 AM.

    16. Member
      Join Date
      Feb 25th, 2010
      Location
      Wilkes-Barre, PA
      Posts
      378
      05-17-2012 10:11 AM #66
      Quote Originally Posted by Jack@European Parts View Post
      Oh my god it is about time they changed that!
      Changed what Jack?

      Glad you got the updates. I bet you bitched a real lot to get them to do it. It's crazy they make you go thru all that for updates.


      Good Luck

    17. 05-17-2012 10:30 AM #67
      Content was vacated by JACK
      Last edited by Jack@European Parts; 07-28-2014 at 10:47 PM.

    18. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      05-17-2012 01:43 PM #68
      I can't do measuring blocks, I can only do advanced and there are soo many options. Can only log 12 at a time.

      What should I log?

    19. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      06-27-2012 06:32 PM #69
      Quote Originally Posted by Jack@European Parts View Post
      The MAF.
      Hello Jack,

      New MAF. 2 full gas tanks later and I'm avg almost the same 13L/100km and I'm doing 80% highway...


      55,000kms New Engine Air Filter + New Oil/Filter
      58,000kms New Pistons and Rings Installed (Engine should have been cleanned (decarb service))
      64,000kms New Spark Plugs
      65,500kms New MAF + Cleaned Air Filter (was pretty clean when i took it out)
      66,500kms on car now

      What could be causing the gas millage now?
      Last edited by SDF1; 06-27-2012 at 06:35 PM.

    20. 06-27-2012 07:38 PM #70
      Content was vacated by JACK
      Last edited by Jack@European Parts; 07-28-2014 at 10:48 PM.

    21. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      06-27-2012 07:45 PM #71
      Quote Originally Posted by Jack@European Parts View Post
      Respectfully without seeing the car myself or knowing your driving habits/fuel quality.

      Its hard to determine if running within specs from so far away.

      Just out of curiosity what is the compression #s in each cylinder?
      Do you use allot of oil?
      Do you have fuel in your oil from maybe a stuck/dirty injector?

      Driving habits = baby it.
      Fuel = Only Shell V-Power (91 Octane) it's the only fuel in Canada with 0% ethenol.
      Burning Zero Oil

      Compression = Don't know
      How do I check if I have fuel in my oil?

      I ran the last tank with Lucas Injector Cleaner didn't do any difference.

    22. 06-27-2012 08:26 PM #72
      Content was vacated by JACK
      Last edited by Jack@European Parts; 07-28-2014 at 10:48 PM.

    23. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      06-27-2012 10:08 PM #73
      >Smell the dipstick for fuel.
      B8 don't come with a dip stick... Took out the oil cap and smelled it, there is a faint smell of fuel but can't be sure.
      So i took a drop and put it on a white paper.


      >Tire PSI/correct rim size? Tire pattern/size?
      Tire pressure exact 35/36 psi
      New summer tires 5,000kms old. General G-MAX AS-03 225/50/17 on stock Audi A4 Rims

      >Brakes verified not in a self apply or faulty caliper/bearing?
      New Zimmerman discs and Hawk HPS installed at 57,000kms, followed by a brake fluid flush 2 weeks after at Audi Dealership.
      Brakes tested 5,000km after at a preformance shop. (62,000) where it was installed, everything was perfect. I hear no noise from brakes now and brake amazing.

      >Trans verified diff oil proper for drag force?
      Transmission oil was tested a month ago when i reported a tranny issue. The mechanic said it was good there was no bubbles in the oil. not sure what he ment by that.

      >Offset for brake pedal to booster correct?
      No clue

      >Drag forces wind or wheel rub? Check all panels.
      I waxed the car last weekend, everything was perfectly smooth.

      >Charging system proper/battery shorted cell bad ground or ac compressor/tensioner drag force for belt?
      I'm sure you know my alternator and everything was changed 2 months ago.

      >Check the compression and these hints and get back to me
      Will do on thursday when it's at the shop.

    24. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      07-24-2012 12:28 PM #74
      Dealership won't do a compression test. I'll have to take it to a tuner shop to do it as I don't have the tools to do it. They also said having a little gasoline after 10,000km (6250miles) from last oil change is normal.

      As for the gas millage. Driving 100% highway at 110km/h (69MPH) for 4hrs, I was able to get 7.4L/100kms (32MPG) Which is pretty good!
      But when I have a little city (25%) I'm still getting the same 11.7L/100kms (20MPG) and I'm very gentile on the gas pedal.

      If I'm able to hit good gas millage on pure highway that should narrow things down.
      I have had my Transmission Adaption done 1000kms (ago, 625miles) what else could it be?

    25. Junior Member
      Join Date
      Mar 13th, 2012
      Location
      Canada
      Posts
      62
      Vehicles
      Audi A4 2.0T 2009 Quattro
      08-24-2012 11:53 AM #75
      I'm feeling loss of some acceleration (power)

      I ran a log on 3rd gear. I noticed one thing right away, my intake temperature was 25C higher than ambient (25C outside, Intake 50C).
      Other than that, how does my run look?

      https://www.yousendit.com/download/T...TlFKV01aQ2NUQw

      Last edited by SDF1; 08-25-2012 at 09:59 AM.

    Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •