Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 29 of 29

    Thread: Mk4 gti tail light issue

    1. n00b
      Join Date
      Feb 27th, 2012
      Location
      SLC
      Posts
      4
      Vehicles
      2001 GTI GLX
      05-15-2012 06:15 PM #1
      Rear right tail light went out on my '01 gti. Replaced bulb and still nothing. Checked all other rear lights(brake, turn signals...) and those work but can't get the tail light to work. I checked my fuses as well. The prong in the light socket looked like a good connection. Anyone else have this issue? Is it not grounded?

    2. 05-15-2012 06:33 PM #2
      Do the other two parking lights on the right side work?

    3. n00b
      Join Date
      Feb 27th, 2012
      Location
      SLC
      Posts
      4
      Vehicles
      2001 GTI GLX
      05-15-2012 06:47 PM #3
      Quote Originally Posted by dennisgli View Post
      Do the other two parking lights on the right side work?
      Yes. The brake light, turn light, reverse light all work fine. Just the tail light is not working.

    4. 05-15-2012 07:27 PM #4
      Do the other two parking lights on the right side work?

    5. n00b
      Join Date
      Feb 27th, 2012
      Location
      SLC
      Posts
      4
      Vehicles
      2001 GTI GLX
      05-16-2012 08:29 PM #5
      Yeah. All rear lights on both side are working except for the right tail light.

    6. 05-17-2012 07:54 AM #6
      I'd start by either checking to see if you are getting power to the connector going to the bulb tray - or by just swapping the bulb tray with the other side.

    7. Member nirav's Avatar
      Join Date
      Nov 15th, 2001
      Location
      Long Beach, CA
      Posts
      2,875
      Vehicles
      2001 VW Golf
      05-24-2012 05:03 PM #7
      Has anyone found a resolution to this?

    8. Junior Member
      Join Date
      Mar 15th, 2012
      Posts
      33
      Vehicles
      2002 Volkswagen Golf GL
      06-23-2012 12:04 PM #8
      For real, I have an MK4 2.0 Golf and i have the same problem. It's annoying I tried everything, new bulb, new socket plate, new fuses (the old ones were blown) but apparently it's a short cause when we put the new fuses in they kept blowing so there is a short somewhere...just gotta figure out where it is

    9. 06-23-2012 12:27 PM #9
      Which fuses keep blowing?

    10. Junior Member
      Join Date
      Mar 15th, 2012
      Posts
      33
      Vehicles
      2002 Volkswagen Golf GL
      07-02-2012 03:53 PM #10
      22 & 23

    11. Junior Member
      Join Date
      Mar 15th, 2012
      Posts
      33
      Vehicles
      2002 Volkswagen Golf GL
      07-02-2012 03:54 PM #11
      the 5W for the right passenger side tails.

    12. Member 'Slick-5O''s Avatar
      Join Date
      Oct 10th, 2009
      Location
      Toronto, ON, Canada
      Posts
      157
      Vehicles
      2003/VDub/5 Dr. Jetta 1.8T
      07-10-2012 10:46 PM #12
      My '03 wagon, 1.8T, is having a brake light problem. All light bulbs are working in the tail light, daytime tail light on, turn signal on, reverse light on. Even though the day time tail light is on, it won't go brighter for the brake light to be on.

      Please assist,

    13. 07-23-2012 11:05 PM #13
      same problem my 02 gti is doing the same thing anyone find the solution

    14. 07-24-2012 06:50 PM #14
      Quote Originally Posted by Bpich3r View Post
      same problem my 02 gtin
      Which "same problem: - that the right rear tail light doesn't work but the other five parking lights do?

      Or that both parking light fuses keep blowing?

    15. 07-25-2012 01:58 PM #15
      my rear left tail light is out but the right isnt n i kept changing bulbs i think i need to buy a new taillight unit?????

    16. 07-25-2012 06:19 PM #16
      Do the other two parking lights on that side work?

      I assume that this is on a MkIV Golf.

    17. 07-26-2012 12:12 AM #17
      no my reverse light is out n brake light now

    18. 07-26-2012 07:05 PM #18
      Quote Originally Posted by Bpich3r View Post
      no my reverse light is out n brake light now
      Are you saying "No, the other two parking lights on the driver's side of my MkIV Golf also do now work. And now that I've tried to fix the problem the brake and backup light on the driver's side no longer work - but the other two brake lights and the backup light on the passenger's side still work. Also - all six of my turn signals still work."

    19. 07-27-2012 02:42 PM #19
      found the problem fuse 22 was blown so a 5$ fuse did the trick but still no brake light

    20. Member nirav's Avatar
      Join Date
      Nov 15th, 2001
      Location
      Long Beach, CA
      Posts
      2,875
      Vehicles
      2001 VW Golf
      09-17-2012 03:47 PM #20
      Has anyone found a resolution to this? I've changed my fuses and bulb and still same problem. Not brake light but the tail light bulb in reference to what I'm talking about.

    21. 09-24-2012 10:56 PM #21
      I'm have the same problem. 03 jetta driver side tail light is out every other light works on the rear checked the fuse they aren't blown. I don't get it I'm gonna go to the junkyard and get another assembly for the the driver side rear and see if that helps

    22. 09-26-2012 06:27 PM #22
      Do the other two parking lights on the left side work?

    23. 10-07-2012 04:44 PM #23
      Bought the board from vw works perfect now.

    24. Junior Member savagex's Avatar
      Join Date
      Nov 27th, 2009
      Location
      Pembroke Pines, FL
      Posts
      31
      Vehicles
      2003 Volkswagen GTI
      07-20-2014 12:57 AM #24
      Quote Originally Posted by bossbmx View Post
      Rear right tail light went out on my '01 gti. Replaced bulb and still nothing. Checked all other rear lights(brake, turn signals...) and those work but can't get the tail light to work. I checked my fuses as well. The prong in the light socket looked like a good connection. Anyone else have this issue? Is it not grounded?
      I have this exact problem. I even used a test light, checked all the wires before the connector that plugs into the socket board and for some reason I'm not getting power to tail light. Does anyone have a solution to this odd problem? It was working fine a week ago...

    25. 07-20-2014 09:35 AM #25
      Quote Originally Posted by savagex View Post
      I have this exact problem. I even used a test light, checked all the wires before the connector that plugs into the socket board and for some reason I'm not getting power to tail light.
      Do the other two parking lights on that side work?

    26. Junior Member savagex's Avatar
      Join Date
      Nov 27th, 2009
      Location
      Pembroke Pines, FL
      Posts
      31
      Vehicles
      2003 Volkswagen GTI
      07-20-2014 02:30 PM #26
      Quote Originally Posted by dennisgli View Post
      Do the other two parking lights on that side work?
      I just went outside to check if the other park lights on the same side were working because I didn't check before...the Side Marker on the same side (driver side) does NOT work either. I swapped the bulb to the passenger side side marker and the bulb is good. So what now?

    27. Junior Member savagex's Avatar
      Join Date
      Nov 27th, 2009
      Location
      Pembroke Pines, FL
      Posts
      31
      Vehicles
      2003 Volkswagen GTI
      07-22-2014 01:56 AM #27
      Today I checked the fuse, it's not blown. I swapped it with another 5 amp fuse just incase and still not lighting. It seems that the socket the fuse plugs into is not getting power either. What can it be?

    28. 07-22-2014 01:53 PM #28
      Quote Originally Posted by savagex View Post
      It seems that the socket the fuse plugs into is not getting power either. What can it be?
      Check the light switch.

    29. Junior Member savagex's Avatar
      Join Date
      Nov 27th, 2009
      Location
      Pembroke Pines, FL
      Posts
      31
      Vehicles
      2003 Volkswagen GTI
      07-24-2014 01:46 AM #29
      Quote Originally Posted by dennisgli View Post
      Check the light switch.
      Yep! That was the problem...Thank you so much for your help with this. I found your handy Fuse Diagram in the Lighting FAQ / DIY Section. Using that, I was able to find the exact fuse and pin for the left side park lights. I pulled out the headlight switch and used a wire to jump from 58R to 58L and my left side park lights are working temporarily until my new headlight switch comes in.

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •