Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 8 of 8

    Thread: 8v dying

    1. Member
      Join Date
      Sep 16th, 2011
      Location
      simpsonville ky
      Posts
      223
      Vehicles
      91 Jetta Coupe
      06-23-2012 10:23 PM #1
      I rebuilt my 8v.. I had a bad ecu so my injectors weren't firing after that it was idling bad and I was told it was the throttle body.. the switch tested bad so I put a throttle body on it.. then it jumped time without me knowing.. died 16 times within 6miles.. I finally got it running good with good idle but it's still dying randomly while driving it. what could this be?

    2. Member
      Join Date
      Apr 16th, 2006
      Location
      Brokelyn, NY
      Posts
      4,956
      Vehicles
      90 fox, 85 gli
      06-24-2012 02:15 PM #2
      Need more information. Does it start right back up again? When does it die? When you're cruising, it'll just drop out? Or coming down to idle, it'll stall?
      I really suck at smog.

    3. Member
      Join Date
      Sep 16th, 2011
      Location
      simpsonville ky
      Posts
      223
      Vehicles
      91 Jetta Coupe
      06-24-2012 06:58 PM #3
      it starts right up it was dying at idle when it was out of time but now while just driving it

    4. Member
      Join Date
      Sep 16th, 2011
      Location
      simpsonville ky
      Posts
      223
      Vehicles
      91 Jetta Coupe
      06-30-2012 07:10 PM #4
      so I found out that the previous owner put a cis distributor on it.. now it runs a lot better but is not dying after I drive it for about 20 mins.. I figured it was a sensor because it wouldn't after I let it sit for awhile so I replaced the blue sensor and it is still doing the same thing. anyone have any ideas. it's digi2 btw

    5. Member
      Join Date
      Sep 16th, 2011
      Location
      simpsonville ky
      Posts
      223
      Vehicles
      91 Jetta Coupe
      07-12-2012 09:26 AM #5
      It has gotten to where its starts to cut out and act stupid after driving a couple miles. Its running real rich as well. If i push in the clutch without giving it gas itll die. Im thinking maybe ecu or throttle body?? Ive tried a maf already

    6. Member AnAgentOrange's Avatar
      Join Date
      Jul 14th, 2011
      Location
      Palmdale CA
      Posts
      942
      Vehicles
      92 SLC/69 FJ40/97 4Runner
      07-12-2012 06:48 PM #6
      Test your O2 sensor. Be sure your car is getting the proper mixture readings.
      Quote Originally Posted by under the radar View Post
      if you're not into chicks, a dude can hold your cup too.
      Quote Originally Posted by BattleRabbit View Post
      How do you kill a Mk.ii? Run it with low oil, at redline for a few hours while jumping it off things. Fill the engine with sticks and dirt. Repeat.

    7. Member
      Join Date
      Sep 16th, 2011
      Location
      simpsonville ky
      Posts
      223
      Vehicles
      91 Jetta Coupe
      07-21-2012 09:36 PM #7
      how do I do this I read it in the Bentley but was still unsure

    8. Member
      Join Date
      Sep 16th, 2011
      Location
      simpsonville ky
      Posts
      223
      Vehicles
      91 Jetta Coupe
      07-21-2012 09:36 PM #8
      when I put another good isv on it revs up and down.. sometimes smooths out but starts back again if I drive it or rev it. when I unplug my coolant temp sensor it dies.. I also tried a different coil because I was questioning the resistance on mine and it's still cutting out when warm up

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •