Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 4 of 4

    Thread: gas in oil

    1. n00b
      Join Date
      Jul 12th, 2012
      Location
      Fayetteville, NC
      Posts
      8
      Vehicles
      90 cabriolet & 02 jetta
      07-12-2012 11:54 PM #1
      Having some problems tried alot to fix, nothing Ive dones working. Would like some opinions to keep from pouring more money into something that doesnt need replacing. Ive found large amounts of gas in the oil, dont think its the rings because its too much and theres no gas on spark plugs. Its hard to start as if its not getting enough fuel, sounds like its flooded. Theres a gas smell coming from exhast. 45-50 psi in fuel pressure gauge but it drops pretty fast, stays above 5 psi. Has oil coming out of flex pipe and header. Im guessing could be blown head gasket, but Id really like to know before I replace that, and thats not what it is. Be alot of waisted time, and Ive done enough of that already. Please, let me know what you think.

    2. Member ps2375's Avatar
      Join Date
      Aug 13th, 2003
      Location
      Meridian, ID
      Posts
      11,517
      Vehicles
      80 Rabbit(DEAD), 94 Golf
      07-13-2012 04:24 AM #2
      Quote Originally Posted by whitecabby8v View Post
      Ive found large amounts of gas in the oil, dont think its the rings because its too much and theres no gas on spark plugs.
      If it's not going past rings and not on plugs, how else would it get there?



      Quote Originally Posted by whitecabby8v View Post
      Its hard to start as if its not getting enough fuel, sounds like its flooded.
      Which is it, can't be both.



      Quote Originally Posted by whitecabby8v View Post
      Has oil coming out of flex pipe and header. Im guessing could be blown head gasket, but Id really like to know before I replace that, and thats not what it is. Be alot of waisted time, and Ive done enough of that already. Please, let me know what you think.
      I think if you have oil coming out of exhaust, it should show up on the plugs and you should have pretty poor compression on at least one of the cylinders, which means the head is coming off anyways. Has this motor ever ran while in your possession? Is there more you are not telling us?
      What have you checked and replaced so far?

      And you might want to tell us what the car is. And this might be better off in the motor/car forum that is applicable and not in this particular forum, as it isn't really an oil or lubrication problem or even question.
      Last edited by ps2375; 07-13-2012 at 04:28 AM.
      Tradition is the art of making the same mistake repeatedly, on purpose.

    3. n00b
      Join Date
      Jul 12th, 2012
      Location
      Fayetteville, NC
      Posts
      8
      Vehicles
      90 cabriolet & 02 jetta
      07-13-2012 10:17 AM #3
      ok its a 1990 cabriolet it ran fine till i swaped out for some headers when getting all back togeather only pice wasent worth putting back on was the fule injector holder the plastic ones and the very bottom head side they were trased on 2 of them put it back togeather anyway...so i go up the street wide open about 120mph and then back 120mph at one point i say a tiny poof of white smoke and still drove fine i get back park it and well try to start it and theres a bead sputter when i start one it was hard to start i had to give it gas and its fule injected? 2 when i did i shook badly and has a rough idle ..now when i give gas it clears up about 3k rpm abut a gas like smell from the muffler alond with white smoke and a bunch ..and oil light was on and low pressure on the bar gauge ..so i change oil and filter and theres gass in the oil and i mean a bunch not i start it and for a sec it sounded good then back to its same spuddering ..ps not giveing gas to start. so nothe new oil has gas in it and its like water ...now i check the plugs to see if damp or oil were on them they were just cleaned befor i started and just as black but no oil or gas??? god i could drive it into a wall ps i replaced the intake gasket...also i noticed the intake manifold is extreamly cold to the touch and condinsation on it as well please help lol

    4. Member ps2375's Avatar
      Join Date
      Aug 13th, 2003
      Location
      Meridian, ID
      Posts
      11,517
      Vehicles
      80 Rabbit(DEAD), 94 Golf
      07-13-2012 11:53 AM #4
      part of that sounds like you have some bad injectors, but most of what you wrote I have no idea what you said.
      Tradition is the art of making the same mistake repeatedly, on purpose.

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •