Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 6 of 6

    Thread: Pulling my hair out!! (PS3 Media Server content)

    1. Member GLgod's Avatar
      Join Date
      Aug 23rd, 2006
      Location
      Philly
      Posts
      1,306
      Vehicles
      '07 TL, '03 GTI 24V, '03 R6
      08-16-2012 11:37 AM #1
      So I've been dealing with a VERY frustrating problem for the past two weeks. All of the sudden, my desktop computer doesn't recognize my PS3 as a device and I can no longer connect to my media server.

      Here are the things I checked (Both computers are running Win 7):

      - From what I can tell the firewall is non related. (uninstalled all antivirus programs and disabled the firewall)
      - Verified the router is still working (My laptop will connect to the PS3 without any issues)
      - I can ping the ps3 from the desktop
      - The laptop is home grouped to my desktop and the desktop does recognize the laptop
      - Nothing has been recently installed on the computer.
      - Just updated to Java 7 update 5

      When I looked at the list of devices, no matter what I do, the ps3 doesn't even show up

      I can play my media through the laptop, but since its all stored on my desktop I would really like to get that running again!

      What am I missing? I can't figure out why the computer would have just "stopped" detecting the ps3 without some sort of system change.

      Help me out!! Thanks
      The Elite 24v VR6 Club: Member #245

    2. Moderator DanG's Avatar
      Join Date
      Nov 16th, 2000
      Location
      Winnipeg
      Posts
      10,830
      Vehicles
      2002 Buick Regal LS. Yes a Buick, no I'm not that old, but you youngins stay off my grass
      08-16-2012 12:23 PM #2
      Can you browse to the PS3 by IP?

    3. Member
      Join Date
      Feb 11th, 2009
      Location
      Lewiston, Maine
      Posts
      4,548
      Vehicles
      2001 Wolfsburg Jetta
      08-16-2012 12:33 PM #3
      Ha! Mine doesn't show up as a media server, either...and it used to. Shows you how often I use it that way.
      Quote Originally Posted by winstonsmith84 View Post
      Tax? I don't mind paying state sales tax. Every time a see a pothole, a school that is falling down or a canceled essential state program, I remind myself why.
      Quote Originally Posted by Tornado2dr View Post
      535 members of congress plus 1 pres screwing us all the time...that's dirty pirate hooker level gang rape.

    4. Member GLgod's Avatar
      Join Date
      Aug 23rd, 2006
      Location
      Philly
      Posts
      1,306
      Vehicles
      '07 TL, '03 GTI 24V, '03 R6
      08-16-2012 02:22 PM #4
      Quote Originally Posted by DanG View Post
      Can you browse to the PS3 by IP?
      I'm not sure if that's possible? Could you elaborate on that?

      Quote Originally Posted by Egilbe View Post
      Ha! Mine doesn't show up as a media server, either...and it used to. Shows you how often I use it that way.
      I'm wondering if there was an update to Java or Windows that is causing the computer to block the ps3? I just can't figure out why it works on my laptop
      The Elite 24v VR6 Club: Member #245

    5. Member GLgod's Avatar
      Join Date
      Aug 23rd, 2006
      Location
      Philly
      Posts
      1,306
      Vehicles
      '07 TL, '03 GTI 24V, '03 R6
      08-17-2012 06:28 PM #5
      The Elite 24v VR6 Club: Member #245

    6. Member
      Join Date
      Jul 19th, 2006
      Location
      Eindhoven, Netherlands
      Posts
      112
      Vehicles
      2002 Honda S2000
      08-28-2012 04:11 PM #6
      My computer decided to do this ****, too. It was the final nail in the coffin in trying to somehow stream stuff from my laptop to my tv. I tried like 20 different things and each one had some huge flaw in it. If it didn't, then it would a few weeks later.

      I ended up buying a WD TV Live and am relatively happy. Still not 100% perfect, but nothing as major as just ceasing working for no reason out of the blue.

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •