Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 9 of 9

    Thread: DSG banging into first

    1. Member VMPhil's Avatar
      Join Date
      Nov 15th, 2007
      Posts
      3,289
      Vehicles
      2013 GLI, 73' Mini Cooper
      08-27-2012 01:27 PM #1
      I have been having an issue with the transmission banging into first when coming to a stop. I have done some research and found a lot of other people are having this issue. usually when doing some spirited driving. Mines happens just when I have been driving for a while in stop and go traffic. id say after about 45 mins to an hour or driving. I have read that an after market reflash can remedy this issue and that Audi has known about this issue but has yet to issue any kind of fix. Am I asking to much for a 50k vehicle not to do this? Why is Audi sitting on their ass on this? has anyone else just said screw it and reflashed their DSG?

    2. Member ih8tickets's Avatar
      Join Date
      Nov 4th, 2005
      Location
      Mukilteo WA
      Posts
      221
      Vehicles
      2011 S4, 2010 Q5 3.2, 2001 F150
      08-29-2012 10:12 AM #2
      I'm sorry you are having issues, I went 6MT due to the issues I have had with every DSG car I have driven/owned, I had an 08 R32 which had the mechatronic replaced and I never got rid of the shunting feeling in low speed traffic when the car was warm, I have had several loaners an A3 TDI with DSG and a mk6 golf that have not changed my opinion, but of course these are all 6 speeds so a different box than your S-Tronic. I have issues with inability of DSG to make smooth progress in slow moving traffic and the multiple gear downshifts.

      I hope they take care of your gearbox. Usually they reset the computer and it works perfectly for a while after that, hopefully they don't have issues deeper than that, clutch packs etc.
      2011 Phantom Black S4 Prestige, Black/Alcantara 6MT

    3. Member VMPhil's Avatar
      Join Date
      Nov 15th, 2007
      Posts
      3,289
      Vehicles
      2013 GLI, 73' Mini Cooper
      08-29-2012 10:38 AM #3
      Quote Originally Posted by ih8tickets View Post
      I'm sorry you are having issues, I went 6MT due to the issues I have had with every DSG car I have driven/owned, I had an 08 R32 which had the mechatronic replaced and I never got rid of the shunting feeling in low speed traffic when the car was warm, I have had several loaners an A3 TDI with DSG and a mk6 golf that have not changed my opinion, but of course these are all 6 speeds so a different box than your S-Tronic. I have issues with inability of DSG to make smooth progress in slow moving traffic and the multiple gear downshifts.

      I hope they take care of your gearbox. Usually they reset the computer and it works perfectly for a while after that, hopefully they don't have issues deeper than that, clutch packs etc.

      im thinking an aftermarket reflash may be the only solution. It could be worse I guess.

    4. Member VMPhil's Avatar
      Join Date
      Nov 15th, 2007
      Posts
      3,289
      Vehicles
      2013 GLI, 73' Mini Cooper
      11-02-2012 05:54 PM #4
      *UPDATE* Audi has finally addressed this issue with a (wait for it.....) and updated reflash. we will see if this truly fixes the issue.

    5. 12-11-2012 07:01 PM #5
      I dont think this problem... maybe it's just u?

    6. Member VMPhil's Avatar
      Join Date
      Nov 15th, 2007
      Posts
      3,289
      Vehicles
      2013 GLI, 73' Mini Cooper
      01-24-2013 01:50 PM #6
      No, it was Audi. They reflashed my transmission. problem gone.

    7. n00b
      Join Date
      Jan 24th, 2013
      Location
      407 area code USA
      Posts
      1
      Vehicles
      2013 Audi S4; 2011 Triumph Bonneville SE; 2010 Toyota Sequoia Limited
      02-12-2013 03:36 PM #7
      Good to know.

      I know if I'm shifting and click into 1st coming to a stop (car is still rolling) it does bang into 1st. Car jerks when I do this too.
      2013 Audi S4 (B8.5) with some mods... adding more when I can.

    8. Member mikkee's Avatar
      Join Date
      Aug 19th, 2004
      Location
      Milton On
      Posts
      328
      Vehicles
      2004 GLI, 2010 S4
      02-15-2013 12:05 AM #8
      Ive been felling the same bang into first after driving in traffic for a while
      OVRBOOST

    9. Member VMPhil's Avatar
      Join Date
      Nov 15th, 2007
      Posts
      3,289
      Vehicles
      2013 GLI, 73' Mini Cooper
      02-16-2013 08:16 PM #9
      Quote Originally Posted by mikkee View Post
      Ive been felling the same bang into first after driving in traffic for a while
      Talk to an Audi dealer there is a fix.

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •