Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 7 of 7

    Thread: No start

    1. Member hubsch's Avatar
      Join Date
      Nov 28th, 2004
      Location
      Columbus, OH
      Posts
      452
      Vehicles
      2002 Eurovan, 1998 ML320, 1991 VW Cabriolet, 1981 VW Scirocco
      08-30-2012 08:09 PM #1
      OK...haven't been on here in a while...'02 GLS...
      Just replaced the battery last weekend when the van would not start twice in a month - 2 weeks apart - jumped it and it started immediately.

      Today, sister was driving it around (she also has an '02 GLS in H.B., California)...everything was
      fine...stopped home...turned off the van...ran inside...came back out...nothing...no clicking like a dead battery...

      The previous times...the wife was driving short distances between errands...

      The only code is the sensor P0118...i looked it up and sometimes on other vehicles it produces a no-start symptom...

      I replaced the started probably in '05 or '06 with a Bosch unit.

      Thoughts?

    2. Member
      Join Date
      Apr 30th, 2004
      Posts
      215
      Vehicles
      '02 EV MV Weekender, '11 GTI Autobahn, '13 Touareg Executive TDi
      08-31-2012 01:41 AM #2
      I had the same issue after driving then no start. I had a bunch of warning lights blinking prior to not starting, turns out it was a dead battery and bad alternator. Changed both out and all is good. So have the alternator checked, might not be charging the battery.

    3. Member AZ_NaTiV's Avatar
      Join Date
      Jan 17th, 2005
      Location
      Mesa, AZ
      Posts
      2,455
      Vehicles
      '02 Eurovan MV
      08-31-2012 12:13 PM #3
      I'm on my third alternator. I seem to replace it as often as I do my battery.
      Just put it on my tab at Harry's

    4. Member hubsch's Avatar
      Join Date
      Nov 28th, 2004
      Location
      Columbus, OH
      Posts
      452
      Vehicles
      2002 Eurovan, 1998 ML320, 1991 VW Cabriolet, 1981 VW Scirocco
      09-01-2012 11:36 AM #4
      Replaced alternator within the past year...they load tested the alternator before replacing the battery last week...

      I am wondering if it is the starter again...raining outside now so waiting to drop pan and get to
      starter...why couldn't it have died in the garage...

      Thought it might be a switch but I can hear it click when I step on the brake pedal...

    5. Member hubsch's Avatar
      Join Date
      Nov 28th, 2004
      Location
      Columbus, OH
      Posts
      452
      Vehicles
      2002 Eurovan, 1998 ML320, 1991 VW Cabriolet, 1981 VW Scirocco
      09-02-2012 07:23 PM #5
      Checked the two relays #18 and #175 - those were fine...

      So I am replacing the starter...I got the bottom bolt off but am having trouble with the top bolt...

      Anyone have any words of wisdom...am I going to need an air rachet to get it off?

      Please any tried advise would be appreciated...

      TIA

    6. Member
      Join Date
      Jan 2nd, 2003
      Location
      Australia
      Posts
      1,097
      09-02-2012 08:25 PM #6
      This might seem a late question but...ignition switch?

    7. Member hubsch's Avatar
      Join Date
      Nov 28th, 2004
      Location
      Columbus, OH
      Posts
      452
      Vehicles
      2002 Eurovan, 1998 ML320, 1991 VW Cabriolet, 1981 VW Scirocco
      09-02-2012 10:12 PM #7
      Thanks Seano...yes I replaced it...I had a spare one...guess I can keep it as a good used spare...the plastic. "Key hole" was still fine...

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •