Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 13 of 13

    Thread: 02 sensor wiring help

    1. Member VentoMKIII's Avatar
      Join Date
      Feb 24th, 2008
      Location
      Alburtis, PA
      Posts
      878
      Vehicles
      1995 Jetta
      09-26-2012 01:52 PM #1
      On the harness that connects to the 02 sensor, it is a 4 wire plug. I have a smaller disconected 5th wire. What is that and where does it go? I just replaced my o2 sensor and i am still getting o2 sensor and o2 wiring codes. Please help,


      I also have 00515 Hall sensor code

      I have reset the placement of 2 different distributors and i still have the code. I know that the timing is right, and what is the chances that both sensors went bad? It was running fine until one day this code decided to come up. Any help?
      Last edited by VentoMKIII; 09-30-2012 at 04:48 PM.
      FIND IT OR GRIND IT

    2. Member VentoMKIII's Avatar
      Join Date
      Feb 24th, 2008
      Location
      Alburtis, PA
      Posts
      878
      Vehicles
      1995 Jetta
      09-26-2012 03:21 PM #2
      FIND IT OR GRIND IT

    3. Member VentoMKIII's Avatar
      Join Date
      Feb 24th, 2008
      Location
      Alburtis, PA
      Posts
      878
      Vehicles
      1995 Jetta
      09-26-2012 09:40 PM #3
      anyone?
      FIND IT OR GRIND IT

    4. Member VentoMKIII's Avatar
      Join Date
      Feb 24th, 2008
      Location
      Alburtis, PA
      Posts
      878
      Vehicles
      1995 Jetta
      09-27-2012 06:16 AM #4
      ttt
      FIND IT OR GRIND IT

    5. Member VentoMKIII's Avatar
      Join Date
      Feb 24th, 2008
      Location
      Alburtis, PA
      Posts
      878
      Vehicles
      1995 Jetta
      09-28-2012 01:09 AM #5
      up up up
      FIND IT OR GRIND IT

    6. Member LG6R's Avatar
      Join Date
      Oct 20th, 2003
      Posts
      16,935
      Vehicles
      Mk3, EM1
      09-28-2012 09:38 AM #6
      There should only be 4 wires. A fifth wire could mean that a previous owner has installed an air/fuel ration gauge and left the wire when he uninstalled the gauge. It looks like he had spliced it into the white wire. Make sure to cover up that exposed white wire.

      If you're still getting codes, I would trace the wiring and look for any frayed or cut wires. I've had wires rust out and break on me before, including one for the O2 sensor. And make sure all the connections are solid.

    7. Member VentoMKIII's Avatar
      Join Date
      Feb 24th, 2008
      Location
      Alburtis, PA
      Posts
      878
      Vehicles
      1995 Jetta
      09-29-2012 12:36 AM #7
      Quote Originally Posted by LG6R View Post
      There should only be 4 wires. A fifth wire could mean that a previous owner has installed an air/fuel ration gauge and left the wire when he uninstalled the gauge. It looks like he had spliced it into the white wire. Make sure to cover up that exposed white wire.

      If you're still getting codes, I would trace the wiring and look for any frayed or cut wires. I've had wires rust out and break on me before, including one for the O2 sensor. And make sure all the connections are solid.
      I tried tapping in the white wire for my air/fuel gauge, and then i started getting the codes, so i disconnected it. I traced the black wire up and it goes into the untouched oem wiring harness.
      FIND IT OR GRIND IT

    8. Member VentoMKIII's Avatar
      Join Date
      Feb 24th, 2008
      Location
      Alburtis, PA
      Posts
      878
      Vehicles
      1995 Jetta
      10-01-2012 02:14 AM #8
      sss
      FIND IT OR GRIND IT

    9. Member VentoMKIII's Avatar
      Join Date
      Feb 24th, 2008
      Location
      Alburtis, PA
      Posts
      878
      Vehicles
      1995 Jetta
      10-01-2012 11:45 AM #9
      ttt
      FIND IT OR GRIND IT

    10. Member VentoMKIII's Avatar
      Join Date
      Feb 24th, 2008
      Location
      Alburtis, PA
      Posts
      878
      Vehicles
      1995 Jetta
      10-01-2012 08:42 PM #10
      ttt
      FIND IT OR GRIND IT

    11. 10-09-2012 03:15 PM #11
      I have the exact same issue, however on the one I'm working on, both the black and white wires are broken off at the connector.

    12. 10-09-2012 04:06 PM #12
      Quote Originally Posted by R32ool View Post
      I have the exact same issue, however on the one I'm working on, both the black and white wires are broken off at the connector.
      Spoke to a tech at my local VW Dealership who said the black wire was likely unused. I guess some sensors use an external ground and it's there for that.

    13. Member VentoMKIII's Avatar
      Join Date
      Feb 24th, 2008
      Location
      Alburtis, PA
      Posts
      878
      Vehicles
      1995 Jetta
      10-09-2012 05:16 PM #13
      Quote Originally Posted by R32ool View Post
      Spoke to a tech at my local VW Dealership who said the black wire was likely unused. I guess some sensors use an external ground and it's there for that.
      Cool! thanks!
      FIND IT OR GRIND IT

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •