Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 14 of 14

    Thread: mk4 vr6t swap to mk1

    1. Member 81golfcaddy's Avatar
      Join Date
      Oct 16th, 2005
      Location
      Powder Springs Ga.
      Posts
      1,615
      Vehicles
      82 Rabbit Vr6 Turbo 18 psi
      09-30-2012 10:40 AM #1
      hello I have swapped a vr6t in my mk1 rabbit used mk4 ecu and cluster. it fired rite up on first try. the issue I am having is the brake warning on the cluster that is from a 2000 mk4. is their a way to disable this by grounding the wire or using a resistor

    2. Member Scrubbs's Avatar
      Join Date
      Mar 13th, 2006
      Location
      GB Maryland
      Posts
      816
      Vehicles
      Mk2,s Mk3's
      10-01-2012 11:55 AM #2
      Brake light as in Pad wear sensor, or ABS , or low fluid level, or parking brake on?

    3. Member 81golfcaddy's Avatar
      Join Date
      Oct 16th, 2005
      Location
      Powder Springs Ga.
      Posts
      1,615
      Vehicles
      82 Rabbit Vr6 Turbo 18 psi
      10-01-2012 02:23 PM #3
      The abs. It beeps verry loud and says stop check service manual. The other lights are on but i can hook them int my wiring and they will go off. I cant wait to see how it pulls. It is stage 3 with limjiited slip diff.

    4. Member Vegeta Gti's Avatar
      Join Date
      Feb 12th, 2003
      Location
      konoha village
      Posts
      17,152
      Vehicles
      1984 GLi 20v, '13 335is, '85 Golf, '10 Ninja
      10-01-2012 03:46 PM #4
      did you hook up the rear wheel speed sensors? if not..then why even put the ABs in? it has no target value..it sees the rear wheel spinning and the front is the same..all good, if it sees rear spinning and front not..it applies abs..if it has no signal...it has no idea what's going on.

      other than that...did you use the entire MKIV brake system front and rear and master cylinder,etc,etc...wired up traction control,etc?
      :HOMEGROWN MOTORSPORTS:1:4.9 SuaSponte #13Dead Rabbits. Ungluck on IG
      Quote Originally Posted by frechem View Post
      I like my women how I like my whiskey; aged 18 years and mixed up with coke.

    5. Member 81golfcaddy's Avatar
      Join Date
      Oct 16th, 2005
      Location
      Powder Springs Ga.
      Posts
      1,615
      Vehicles
      82 Rabbit Vr6 Turbo 18 psi
      10-01-2012 05:09 PM #5
      no I did not use any of the Mk4 brake system at all. I am wanting to delete the warning from the cluster. will this affect anything now that the ecu is not seeing any signal from the brake system or the traction control.

    6. Member Vegeta Gti's Avatar
      Join Date
      Feb 12th, 2003
      Location
      konoha village
      Posts
      17,152
      Vehicles
      1984 GLi 20v, '13 335is, '85 Golf, '10 Ninja
      10-02-2012 12:43 AM #6
      yup, if you have the ABS in the car..it will go nuts. if your not running any MKIV stuff...how do you have ABS at all?

      do you have any deletes? VSS patch, what trans, immo defeat (if needed). what brakes are on the car? details...
      :HOMEGROWN MOTORSPORTS:1:4.9 SuaSponte #13Dead Rabbits. Ungluck on IG
      Quote Originally Posted by frechem View Post
      I like my women how I like my whiskey; aged 18 years and mixed up with coke.

    7. Member 81golfcaddy's Avatar
      Join Date
      Oct 16th, 2005
      Location
      Powder Springs Ga.
      Posts
      1,615
      Vehicles
      82 Rabbit Vr6 Turbo 18 psi
      10-02-2012 05:29 AM #7
      factory brakes from the rabbit. keep in mind this annoying sound and warning sign will happen even if the ecu is disconnected. soon as you turn on ignition switch. my daughters Passat did this same thing when her ABS unit had to be rebuilt. her car ran fine but the sound would drive you crazy. vss is all hooked up since I will need it for speedometer and ecu.

    8. Member 81golfcaddy's Avatar
      Join Date
      Oct 16th, 2005
      Location
      Powder Springs Ga.
      Posts
      1,615
      Vehicles
      82 Rabbit Vr6 Turbo 18 psi
      10-02-2012 09:53 AM #8
      Keep in mind all i am wanting to know is is thier a way to delete the abs warning from the cluster and if so will it affect the performance of the engine (limp mode) also traction control will not be in the system at all any more. Will this affect any performance. If it turns out a nightmare then i may go megasquirt. Just thought i would tfy the factory ecu since it has been reflashed to stage 3 and immobilizer deleted

    9. Member Vegeta Gti's Avatar
      Join Date
      Feb 12th, 2003
      Location
      konoha village
      Posts
      17,152
      Vehicles
      1984 GLi 20v, '13 335is, '85 Golf, '10 Ninja
      10-03-2012 07:26 PM #9
      i wouldn't have run the cluster,etc. such a hassle anymore with all teh otehr options

      i got a VSS patch with my ECU software, i run a custom manual cable for the speedo(soon GPS) and i didn't even bother putting in ABS..fuk that.

      i am running racelogic traction control,launch control and flat shift though....but it isn't quite fnished.
      :HOMEGROWN MOTORSPORTS:1:4.9 SuaSponte #13Dead Rabbits. Ungluck on IG
      Quote Originally Posted by frechem View Post
      I like my women how I like my whiskey; aged 18 years and mixed up with coke.

    10. Member 81golfcaddy's Avatar
      Join Date
      Oct 16th, 2005
      Location
      Powder Springs Ga.
      Posts
      1,615
      Vehicles
      82 Rabbit Vr6 Turbo 18 psi
      10-04-2012 06:49 PM #10
      all the responses and no straight up answer. I did get my answer from a member of our car club. no it will not affect the way the engine runs so I will handle it from here thank you. I can see why so many people down the Vortex. you ask a yes or no question and someone will take 5 minuets to type some BS of how they think you should do it. have a great day

    11. Member Vegeta Gti's Avatar
      Join Date
      Feb 12th, 2003
      Location
      konoha village
      Posts
      17,152
      Vehicles
      1984 GLi 20v, '13 335is, '85 Golf, '10 Ninja
      10-05-2012 05:44 PM #11
      oh, my bad, i was trying to trouble shoot a question.

      my bad for actually trying to gather info as to see if canceling the light on the dash is smart due to the possibility of doings things WRONG. thus causing issues...

      oh wait, i have no clue what i'm talking baout...my bad. eff you, if you respond this way for genuine help, then i can only imagine the ****storm that is your swap. next time, ill just give you the answer you want to hear. instead of using my background as a dealer tech and after market tech to give you the best answer instead of just a yes or no. eat a dik

      :HOMEGROWN MOTORSPORTS:1:4.9 SuaSponte #13Dead Rabbits. Ungluck on IG
      Quote Originally Posted by frechem View Post
      I like my women how I like my whiskey; aged 18 years and mixed up with coke.

    12. Member Scrubbs's Avatar
      Join Date
      Mar 13th, 2006
      Location
      GB Maryland
      Posts
      816
      Vehicles
      Mk2,s Mk3's
      10-05-2012 07:37 PM #12
      Op, dick kind of reply, but i do believe it can be coded out of the ecm, cluster and other modules that need that info. been awhile since i did that stuff, but im almost positive it can be done.

    13. Member 81golfcaddy's Avatar
      Join Date
      Oct 16th, 2005
      Location
      Powder Springs Ga.
      Posts
      1,615
      Vehicles
      82 Rabbit Vr6 Turbo 18 psi
      10-06-2012 11:51 PM #13
      are you mad. I am sorry if I upset you or hurt your little feelings. car runs great thanks for all of your years of experience and technical background I couldn't have completed it with out you. you are a life saver.

    14. Member vwmaniac16vr6's Avatar
      Join Date
      Nov 17th, 2004
      Location
      North-west NJ 07838
      Posts
      1,374
      10-07-2012 08:11 PM #14
      i could immo defeat your ecu and you could use a mk3 cluster instead
      ME7 MK4 1.8T/VR6 IMMOBILIZER DEFEATS available, NJ local, IM for details or call 908 303 7937
      Launch control NOW Available for most ME7 ECU's Coming soon... MK4 VR6 Turbo Software with Launch Control and No Lift Shift!!

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •