Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 4 of 4

    Thread: Burning smell on hard acceleration during break-in

    1. Semi-n00b
      Join Date
      Oct 10th, 2012
      Location
      St. Augustine, FL
      Posts
      10
      Vehicles
      2012 JSW TDI DSG (His) 2012 Routan SE (Hers)
      10-12-2012 10:50 AM #1
      My wife and I have been following the break-in procedures per the manual and used a few interstate on-ramps to "quickly accelerate" as they say. Each time we've done it there is a burning/burnt smell coming through the air vents. It's not present any other time. We purchased the van 2 weeks ago and it has just over 700 miles on it. Has anyone else experienced something similar?

    2. 10-13-2012 12:44 PM #2
      Probably just the painted bits on the motor cooking off...not abnormal for new cars.
      10' Routan SE, 28k
      09' Volvo S80
      98' Chevy K1500
      13' Ford Interceptor Utility

    3. Semi-n00b
      Join Date
      Oct 10th, 2012
      Location
      St. Augustine, FL
      Posts
      10
      Vehicles
      2012 JSW TDI DSG (His) 2012 Routan SE (Hers)
      10-23-2012 08:40 PM #3
      Thanks!

    4. Junior Member 801's Avatar
      Join Date
      May 23rd, 2011
      Location
      Salt Lake City
      Posts
      22
      Vehicles
      11 Routan, 06 Passat 2.0T
      12-21-2012 10:48 AM #4
      My 2011 did the same thing. It doesn't now (13800 miles)
      11 Routan 3.6
      06 Passat 2.0t


    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •