Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 6 of 6

    Thread: tiptronic k04 cc any problems?

    1. Member
      Join Date
      Jul 4th, 2012
      Posts
      175
      Vehicles
      2009/VW/CC Sport 2.0T
      10-02-2014 09:07 PM #1
      hello folks!

      does anyone here have a k04 cc with a tiptronic transmission not DSG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      wondering if you guys have any issues with it and hows it holding up

      reason i ask is because i have a k04 tippy and it just doesnt feel right almost just very laggy and the boost flucuates and doesnt hold a solid reading at full throttle.

      no cel, no soft codes, weather doesnt effect performance it runs the same in 50 degree and 80 degree it.

      im equipped with

      awe DV
      awe k04kit +tune
      awe air intake
      awe downpipe and awe catback
      awe k04 tune
      awe turbo outlet pipe
      awe silicone hose kit
      audi ttrs intercooler
      r8 coils

    2. Member snobrdrdan's Avatar
      Join Date
      Sep 9th, 2008
      Location
      Southeast Michigan
      Posts
      7,353
      Vehicles
      2014 VW
      10-03-2014 06:17 AM #2
      Quote Originally Posted by chillybone View Post
      the boost flucuates and doesnt hold a solid reading at full throttle.
      Check your DV?

      Boost leak?

    3. Member
      Join Date
      Jul 4th, 2012
      Posts
      175
      Vehicles
      2009/VW/CC Sport 2.0T
      10-20-2014 06:49 PM #3
      No boost leak from what the dealer told me. Dv is also fine I changed back to oem, and even tried that dv+ they just came out with. Flucuates between 15 and 20 psi will not hold solid


      Sent from my iPhone using Tapatalk

    4. Member snobrdrdan's Avatar
      Join Date
      Sep 9th, 2008
      Location
      Southeast Michigan
      Posts
      7,353
      Vehicles
      2014 VW
      Yesterday 04:19 AM #4
      Quote Originally Posted by chillybone View Post
      No boost leak from what the dealer told me. Dv is also fine I changed back to oem, and even tried that dv+ they just came out with. Flucuates between 15 and 20 psi will not hold solid
      What boost gauge/tap do you have?

      You could just have a leak somewhere giving you bad readings

    5. Member
      Join Date
      Jul 4th, 2012
      Posts
      175
      Vehicles
      2009/VW/CC Sport 2.0T
      Yesterday 10:48 AM #5
      Had awe boost tap. Just replaced it with the new south Perfomance one for the time being


      Sent from my iPhone using Tapatalk

    6. Member
      Join Date
      Jul 4th, 2012
      Posts
      175
      Vehicles
      2009/VW/CC Sport 2.0T
      Yesterday 10:49 AM #6
      Still only pushing 15 psi on the giac k04 tune. Suppose to be a 20 psi tune


      Sent from my iPhone using Tapatalk

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •