Search Results - VWVortex
Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Search:

    Type: Posts; User: Raw Dub

    Page 1 of 2 1 2

    Search: Search took 0.09 seconds.

    1. Is it failing camshaft control solenoids or fuel pump?

      Hi Community,

      I have an 04 Audi A4 3.0 Quattro which suddenly cut out on me when I was driving. Before it shut off, I noticed it would drive a little sluggish when I would cruise at 40MPH. Then...
    2. Burning and leaking oil, intermittent white smoke

      Hi Community,

      I have an 04 Audi A4 3.0 Quattro with 128,779 miles that's got at least one issue I can't really figure out. It burns quite a bit of oil and when I start the car, a good amount of...
    3. Replies
      2
      Views
      506

      Since #5, checking the health of the spark plugs...

      Since #5, checking the health of the spark plugs seemed to be what I was in the mood for, I decided to start there. Before even getting to them, I noticed the plug wire to cylinder 2 was extremely...
    4. Replies
      2
      Views
      506

      Bad spark plug or coilpack?

      Hi Community,

      I recently bought a 2001 VW Jetta GLS 2.0 that experienced a no start due to a bad crankshaft position sensor. After replacing it and clearing all the codes, the check engine light...
    5. Car overheats (190-260 degrees F) even after replacing thermostat, fan turns on and no clogs in coolant piping

      My 02 Jetta GLS 1.8T manual overheats after reaching 190 temp. I have replaced the thermostat and aux fan control module so the fan turns on (when it previously wasn't). There aren't any clogs in my...
    6. Need help identifying part numbers or names for coolant leak

      Hi Community,

      My daily 02 Jetta 1.8t with 194k miles just recently started leaking after the thermostat went out. It seems like when the thermostat went out, it built pressure causing a coolant...
    7. Replies
      12
      Views
      4,373

      Cleared Address 17: Instruments and Address 19:...

      Cleared Address 17: Instruments and Address 19: CAN Gateway and they haven't come back!

      @stan067, you're right there was a bit of confusion from my end. Let me explain, I was highly skeptical that...
    8. Replies
      12
      Views
      4,373

      Okay I cleared it but its still existent in other...

      Okay I cleared it but its still existent in other modules. Any idea how I would go about this?



      Thursday,04,July,2019,15:24:59:58921
      VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows...
    9. Replies
      12
      Views
      4,373

      Okay, finally got back to the ABS module. I take...

      Okay, finally got back to the ABS module. I take the fuse comment back since I can't say it with certainty.

      Without unbolting the newly installed ABS module, I plugged the harness back into the...
    10. Changed the TRS - RockAuto calls it (Neutral...

      Changed the TRS - RockAuto calls it (Neutral Safety Switch / Range Sensor) and it started up, phew I don't know what I would've done if that didn't work..

      So now I'm experiencing another issue...
    11. Okay took the starter out and tests pass, the...

      Okay took the starter out and tests pass, the shaft pulls out and gear spins when I give it power. Also cleaned the battery terminals and contacts, still no start no crank. I pulled a general code...
    12. Gotcha, yeah forget the jump idea as I have a...

      Gotcha, yeah forget the jump idea as I have a fresh battery in now. I'm thinking the starter may be the culprit since I hear a click when I turn the key to ignition. However, I won't know till I...
    13. @killpop, when putting 12v to the spade connector...

      @killpop, when putting 12v to the spade connector terminal of the starter, can I use my jumpbox (the one I used to cross my cables when jumping my battery and put me in this mess) to achieve this?...
    14. @xspeedracer, I checked under the left side of...

      @xspeedracer, I checked under the left side of the dash, it had two 20a fuses that both passed.

      @killpop, good idea, i'll test the starter and solenoid to start ruling components out. With regards...
    15. Okay I checked the 3 fuses on the fuse block...

      Okay I checked the 3 fuses on the fuse block (that sits on top of the battery) and the fuses on the left side of the dash when the driver door is open. They all passed however I notice the ones below...
    16. Okay, so I'm not very good with wiring diagrams...

      Okay, so I'm not very good with wiring diagrams so I decided to just replace the relay switch and same no crank no start with the brand new one. Any ideas?

      Also, this time around when plugging in...
    17. Replies
      12
      Views
      4,373

      I'm not sure, right now I'm battling other issues...

      I'm not sure, right now I'm battling other issues so I can't rescan without other codes interfering with the ABS module scan.

      Luckily, I still have the coding value from a scan log before I...
    18. Thanks for the wiring diagram xspeedracer!

      Thanks for the wiring diagram xspeedracer!
    19. Ah, thank you Jimmy and Killpop, i'll try this...

      Ah, thank you Jimmy and Killpop, i'll try this out over the long weekend :cool:
    20. I replaced the fuse block and still no crank no...

      I replaced the fuse block and still no crank no start.

      Anyone have any other ideas?
    Results 1 to 20 of 29
    Page 1 of 2 1 2
    vwvortex.com is an independent Volkswagen enthusiast website owned and operated by VerticalScope Inc. Content on vwvortex.com is generated by its users. vwvortex.com is not in any way affiliated with Volkswagen AG.