VWVortex.com - Idles high or dies.
Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 4 of 4

    Thread: Idles high or dies.

    1. 12-20-2018 12:20 AM #1
      So I put in a new fuel pump, timing belt and back flushed the heater last summer. Re timed the crank to cam and distributor. No matter what I do I just cannot get it to run right. I think I will have to find a specialty shop. Is there a chance I would have hocked up something wrong or disconnected something while flushing the heater core?

    2. Remove Advertisements

      Advertisements
       

    3. Member
      Join Date
      Aug 5th, 2002
      Location
      WA State
      Posts
      303
      Vehicles
      TT225, 76 Dasher, 2014 Golf
      04-03-2019 02:51 PM #2
      Did you ever solve this?
      My first thought was a big vacuum leak. The large duct going to the throttle body is a good place to look, either it wasn't fastened all the way, (seated), or there is a split in it. Or other larger hoses.

    4. 04-30-2019 01:49 AM #3
      Got it running. Adjusted time and idle went down and ran great. Turned it off and put the front bumper back on and now just cranks.

    5. Remove Advertisements

      Advertisements
       

    6. 05-03-2019 11:46 PM #4
      So we requisitioned the distributor. Fires right up just need to figure out how to set the time and what if time should be then its off to get a full tank and hopefully pass emissions.

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •