VWVortex.com - 1999 Polo 6N1 Ac works for 3 minuters
Username or Email Address
Do you already have an account?
Forgot your password?
  • Log in or Sign up

    VWVortex


    Results 1 to 4 of 4

    Thread: 1999 Polo 6N1 Ac works for 3 minuters

    1. 04-26-2020 10:26 PM #1
      Good Day to u all, this is my first post.
      Have a polo 6n1 1.4 Petrol had the gas recharged but compressor only runs for about 3 minutes then switches off might not come on again for a few hours. Does this whether engine is hot or first thing in the morning with a cold engine.
      Any Ideas?

    2. Remove Advertisements

      Advertisements
       

    3. 04-28-2020 05:58 PM #2
      Ok still no update. I want to check the Ac high Pressure switch nut have been looking and just not seeing it, can someone say where it is located in this model?
      Thanks

    4. 05-03-2020 08:58 PM #3
      I had it re-gassed and the tech says the pressure is ok.
      I located the pressure switch it is under the right fender behind the wheel/fender splash guard
      I removed the wire from the pressure switch and shorted the pins and it essentially behaved the same way.
      I tested the contacts on the switch and got a closed on pins 1 and 2 which turns on the compressor but strangely got an open on pins 3 and 4 although when the ac runs the radiator fan does switch to the higher speed.
      I measured the voltage on the cable and noted that on pins 3 and 4 its approx 13.2 volts and on 1 and 2 12.6
      I am now trying to find a wiring diagram for the ac circuit also a diagram of the fuse box layout , searching the web seem to bring up diagrams of other models so if anyone can provide me with a diagram and any ideas what to check next I would be grateful.

    5. Remove Advertisements

      Advertisements
       

    6. Junior Member
      Join Date
      Mar 2nd, 2020
      Posts
      32
      Vehicles
      2012 Passat 2.5
      08-04-2020 12:36 AM #4
      Take a close eye to your electrics, they seem to be crapping out due to something shorting out. Doubt its a mechanical issue but that doesn't exclude that possibility.

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •  
    vwvortex.com is an independent Volkswagen enthusiast website owned and operated by VerticalScope Inc. Content on vwvortex.com is generated by its users. vwvortex.com is not in any way affiliated with Volkswagen AG.